7 Kasım 2014 Cuma

Türkiye Basketbol Ligi’nde Beşinci Hafta

 Türkiye Basketbol Ligi’nde beşinci hafta programına bakalım…



Cumartesi



                16:00– İstanbul BŞB-Torku Konya: İBB, Uşak deplasmanındaki galibiyet sonrası ligde Banvit ve Eskişehir maçlarında tutunamadı, geçen hafta Walsh coşunca Eskişehir’in yendiği ilk takım oldular. İBB’de oyun 1-5 numaralar Wright ve Stephenson üzerine kalıyor, diğer yabancılar çok fazla katkı yapamıyorlar, yaş ortalaması yüksek olduğu için tempo yükseldikçe geriye düşüyorlar… Konya’ya gelecek olursak lige iki galibiyetle başladılar ama son iki maçlarında iki Avrupa temsilcimize kaybettiler. Konya’da sistem neredeyse tamamen yabancılara dayanıyor. İlk maçlarda üç yabancı Troy-Sean-Mayo öne çıkmışlardı, Rasic de sakatlığını azalttı, Guinn-Boone’dan fazla katkı alamıyorlar, özellikle Guinn’in katkısı kritik oluyor. Bu maç kadro kalitesi olarak iki birbirine yakın takımı karşı karşıya getirecek, Konya rakibine nazaran daha derinlikli bir kadroya sahip, Stephenson-Williams eşleşmesi güzel olabilir…


                16:00 –TED Ankara-Eskişehir Basket:  TED ligin bir iyi-bir kötü takımı, şu ana kadar oynadıkları maçlarda kendilerinden güçlü takımlara kaybettiklerini ama kendilerine denk kuvvette olan takımları yendiklerini görüyoruz. Yabancı rotasyonuna bakarsak, oldukça uyumlu bir kadro oluşturdular. Takımda kalan tecrübeliler Tucker-Plisnic dışında Green-Aminu müthiş bir uyum içindeler… Eskişehir’e bakarsak Cem Akdağ’ın göreve gelmesiyle ilk galibiyetlerini aldılar. Akdağ Chaz-Jordan’ı kenara çekti ve Kartal-Metecan’a sorumluluk verdi, bu rotasyon genç oyunculara güven verirken, kontrolü eline alan Walsh’ın da müthiş bir performans sergilemesini sağladı. Walsh bu hafta da geçen haftaki gibi oynar mı bilinmez ama zaten sezon başından beri etkili olan Brackins’in etrafında ortalama üstü bir takım olunca Eskişehir ligin ortalama takımlarından biri oluyor…


                17:00 – Tofaş-Beşiktaş IF: Tofaş her maçta en az 80 yeme geleneğini Eurochallenge’da da devam ettirdi. Son dört resmi maçı kaybettiler ve  ligdeki son üç maç 13 sayı fark yediler. Olayın pozitif tarafında ise son iki maçta Euroleague takımlarıyla karşılaşmaları ve Fenerbahçe Ülker karşısında istedikleri performansı sergilemeleri var, Qvale’den sonra Barış Güney transfer edildi. Beşiktaş’a gelecek olursak, Holland transferi sonrası son altı resmi maçını kazanan Beşiktaş istim üzerinde, yalnız bu süreçte Khimki hariç hiçbir üst seviye takımla karşılaşmadıklarını da not edelim.


                17:00 – Uşak Sportif-Banvit: Uşak sezona felaket bir giriş yaptıktan sonra Ozan Bulkaz’ın göreve dönmesiyle birlikte ligde Darüşşafaka ve Eurochallenge’da Minsk’i ikinci yarıda geçti. Kemik kadrosunu koruyan Uşak, Fells’in de kendini toparlamasıyla çıkış yakaladı, bu hafta karşılarında yine ligin iyi takımlarından biri var… Banvit arka arkaya galibiyetler aldıktan sonra Rytas deplasmanında maça hiç tutunamadı, son çeyrekte bir direnç gösterseler de Mejia’nın hatalarıyla maçtan koptular. Banvit geçen sezon ligde iki maçta da Uşak’ı çok zorlanmadan yenmeyi başarmıştı.


                17:30 – Trabzonspor MP-Türk Telekom:  Trabzonspor Medical Park ligin tek galibiyetsiz takımı, ligdeki maçlarda ortalama 68 sayı atabildikten sonra Eurochallenge maçında patladılar ve 103 sayı ürettiler, daha da önemlisi 23 basketi asist üzerinden buldular.  Randle/Bost değişikliğinden sonra takımın daha da bütünleştiğini görüyoruz; Bost-Marshall-Velickovic takımın asist yükünü sırtlıyorlar, Lawal da her geçen maç daha iyi oynuyor… Telekom geçen hafta Rakovic’in oynamadığı maçta sezonun ilk galibiyetini elde etti, Barış Ermiş asistleriyle ön plana çıktı, skor dağılımı dengeli oldu. Trabzon’da dengeli bir maç olması muhtemel ama havasını bulan Trabzonspor’un favori olduğunu düşünüyorum.



Pazar



                16:00– Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Ülker:  Pınar Karşıyaka son haftalarda formda, bu maçtan sonraki Kuban maçıyla birlikte zorlu bir fikstüre girdiler, geçen hafta Efes’e yenildiler ama yine oyun planlarına bağlı kaldıklarını gördük… Fenerbahçe Ülker ise son maçlarda oldukça dalgalı bir grafik çiziyor, Tofaş’la oynadıkları maçın son çeyreği ve Barcelona maçında ikinci yarının başı haricinde istikrarsız bir Fenerbahçe Ülker izledik… İki takım arasında son yıllarda ciddi bir rekabet var diyebiliriz, Ufuk Sarıca takımın başına geçtiğinden beri oynanan 11 maçın 7’sini Pınar Karşıyaka kazandı.


                19:00- Galatasaray Liv Hospital-Anadolu Efes:  -GS-Neptunas maçından önce yazılmıştır-
Bu sezon ilk kez iki Euroleague takımını karşı karşıya izleyeceğiz, Galatasaray LH lig maçlarında İstanbul’da çok rahat kazandı ama ilk kez ciddi bir rakiple karşı karşıyalar; Efes son üç lig maçını kazandı, bu kez Krstic yok ama karşılarında –Furkan harici- ciddi bir pota altı tehdidi olmayan Galatasaray var. Son iki yılda iki takım arasındaki maçlarda Galatasaray’ın 4-1’le ezici bir üstünlüğü var.        

               

Pazartesi


                19:00-Darüşşafaka Doğuş-Royal Halı Gaziantep: İki takım da sezona iyi başlayıp geçen hafta deplasman yenilgileri aldılar. Darüşşafaka Doğuş önceki hafta Shurna’dan yüksek isabet bulurken geçen hafta Shurna’dan katkı alamadı, Seibutis-Lucas istikrarlı katkılar veriyorlar, Taylor-Shurna’nın katkıları takımın temposunu belirliyor. Gaziantep geçen hafta Lorbek-Jawad’ın dönmesine rağmen kaybetmişti, yeni transfer Glyniadakis neden transfer edildi çözemedim, kadroda zaten altı yabancı var ve takım Avrupa’da oynamadığı için Glyniadakis’in oynaması sadece kadrodaki yabancılardan birinin ayrılmasıyla mümkün olacak. Haftanın kapanış maçının çekişmeli bir maç olması muhtemel...
               
                 







sahinarif88@hotmail.com


twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder