17 Kasım 2014 Pazartesi

Eurocup’ta Altıncı Hafta

                Eurocup’ta ikinci yarının ilk haftasının maçları bu hafta içi oynanacak. Programa bakalım…



                                                            1. TEMSİLCİLERİMİZ



                Çarşamba 19:00 PAOK-Pınar Karşıyaka: Eurocup’ta hedef maçlarını kazanmayı başaran Pınar Karşıyaka, ilk haftada PAOK karşısında hiç beklenmedik bir yenilgi almıştı, şimdi rövanş için Yunanistan’da… PAOK bundan önceki üç sezonda Eurocup’ta ikinci tur görememişti ama bu sezon kura şansıyla da beraber ikinci tura yükselecekler. İlk yarıda çok rahat iki iç saha maçı kazandılar, deplasmanda Karşıyaka’yı iki uzatmada geçtiler, Ventspils’i de zor da olsa geçerek rahatladılar. Dört Amerikalı ve sekiz Yunan’dan oluşan bir kadroları var. Yunan oyunculardan 38 yaşındaki Charalampidis kenardan gelerek verimli oluyor. Genç Amerikalı gardlar Odum-Carter ve uzunlar Langford-Vaughn müthiş bir kimya yakalamış durumdalar… Karşıyaka’ya bakalım; arka arkaya zorlu fikstürde mağlubiyetler aldılar. Ligde Efes-Fenerbahçe-Beşiktaş serisini yenilgilerle kapattılar, Eurocup’ta ise Kuban’dan fark yediler; Strawberry bir türlü çıkışa geçemedi, Sonsırma-Ceyhun daha formdalarken neden ısrarla oynatılıyor, bilemiyorum. Bu maç Karşıyaka’nın gruptaki kaderini fazla etkilemeyecek ama deplasmanda alınacak bir galibiyet hem ikinci tur için önemli bir mesaj olacak, hem de takımın özgüvenini arttıracak…



                Çarşamba 20:30 Hapoel Jerusalem-Banvit: Eurocup’ta ilk yarıda beni en çok hayal kırıklığına uğratan takım Hapoel oldu. Sadece tek galibiyette olan Hapoel içerde dördüncü maçına çıkacak ve gruptan çıkma iddialarını sürdürmeleri için mutlaka kazanmak zorundalar. Hapoel ilk üç maçında da 80 sayı civarında sayı yedi, bu kez mutlaka iyi savunma yapmaları şart. Kitchen-Halperin-Smith-Eliyahu-Jones ve kenardan gelenler Wright-Gaffney-Green’le kağıt üstünde iyi bir kadroları var ama Eurocup maçlarında potansiyellerini sahaya yansıtamadılar… Banvit’e gelelim. Eurocup’ın belki de en iyi koçu olan Zoran Lukic’in sistemine uyum sağlayan Banvit, Rytas deplasmanı dışındaki dört maçı da iyi bitirdi, ilk yarıları genel olarak kötü oynadılar ama klasik olarak maçların son beş dakikalarını mükemmel oynadılar. Tabi, bugüne kadar zorlu bir deplasman maçı oynamadıklarını da not edelim. Bundan önceki üç sezonda da ikinci tur gören Banvit, geçen sezon Hapoel deplasmanında ağır bir yenilgiye uğramıştı. Banvit de Beşiktaş gibi ikinci tur oynamaya çok yakın ama zorlu deplasmanlarda iyi bir performans göstermeleri şart…



Çarşamba 21:30 Union Olimpija-Beşiktaş IF: Grupta 4’er galibiyetle zirvede olan iki takımdan Union, ilk maçta İstanbul’da mükemmel bir ilk yarı oynayarak kazanmıştı. O tarihten bu yana Beşiktaş Holland transferi sonrası takımın uyum sağlamasıyla arka arkaya galibiyetler aldı ve şimdi ikinci tur öncesi ne kadar ciddi bir takım olduğunu kanıtlama peşinde. Olimpija Prepelic’i transfer etti, gençler Omic-Rupnik-Hrovat formdalar, tecrübeli gard Marinovic’in yanında tecrübeli pivot Begic de bu hafta oynayabilecek. Olimpija’nın maçları şu ana kadar heyecanlı geçti, sadece geçen haftaki Riga deplasmanında maçı ilk yarıdan koparttılar ama o maç da tek haneli farkla bitti. Beşiktaş ise geçen hafta grubun en zayıf iki kadrosundan birine sahip olan Olaj karşısında inanılmaz zorlandı, ancak son dakikada geçebildi. İki takım da bu gruptan çıkmaya adaylar ama bu maçın yenileni Zenit’in hedefi olacak, Olimpija kalan maçlarda daha zor bir fikstüre sahip ve Zenit’le de deplasmanda oynayacağı için bu maçı daha fazla önemseyecek…



                 

                                                                2.  EUROCUP’da BU HAFTA


Batı Konferansı: 


_ A Grubu’nda zirve yarışında Strasbourg-Bonn ve Brose-Reggia maçları var. Gruptan çıkmak için mücadele eden iki takımın maçında ise Paris-Zaragoza ile karşılaşıyor. Tahminim, son haftalarda Bonn-Paris’in gruptan çıkmak için mücadele edeceği yönünde ama Zaragoza da sürpriz bir atak yapabilir.


_ B Grubu’nda namağlup Gran Canaria, grubun zayıf takımı Cantu’ya konuk olacak. Dijon da Oostend deplasmanına gidecek, haftanın kritik maçında ise Asvel’in konuğu Artland olacak. Muhtemel bir galibiyet, Asvel’i üçüncülük yarışında avantajlı bir duruma getirecek.


_ C Grubu’nda Roma, Charleroi’yı konuk ediyor ve çok farklı bir galibiyete gidebilir; Sevilla iç sahada EWE’yi yenerek iddiasını sürdürme peşinde; haftanın çekişmeli geçmesi muhtemel maçında ise CEZ Nymburk’un konuğu Nancy olacak.




Doğu Konferansı:



_ Beşiktaş’ın grubunda Zenit-Olaj ve Riga-Khimki maçları var. Bu grupta durum net; Khimki bu maçı kazanarak ikinci sıraya yerleşme peşinde, Zenit de zayıf rakibini geçip üçüncülük iddiasını sürdürme peşinde.


_ Banvit’in grubunda Partizan-Rytas ve Asesoft-Krasny maçları var. Rytas, Banvit’in muhtemel yenilgisinde kazanarak tek başına lider olma peşinde; Asesoft ise evinde kazaya uğramadan arkadakilerle arayı açma peşinde.


_ Karşıyaka’nın grubunda zirvedeki LokoKuban, Eurocup’ın galibiyet alamayan ve tüm maçlarını farklı kaybederek rezil bir durumda olan Stelmet Zielona Gora’yı ağırlayacak. Buducnost’un konuğu ise Ventspils. Buducnost, Ventspils’e çalım atarsa gruptan çıkacak takımlar %99 ihtimalle belli olacak.










sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder