20 Kasım 2014 Perşembe

Efes’in yenilgisi, Fenerbahçe’nin galibiyeti ve Euroleague Perşembe

Euroleague’de altıncı hafta Perşembe günü başladı, temsilcilerimiz maçlarına ve diğer maçlara bakalım…
                           


   
1.       TEMSİLCİLERİMİZ





Unics Kazan 67 - 64 Anadolu Efes

               Maçın Hikayesi: İki takım da maça pota altını zorlayarak başladı, Unics ilk yarıdaki tek üstünlüğünü 3.dkda 7-4'le yakaladı. İlk dakikalarda çok sayıda top kaybı yapan Efes top kayıplarını durdurunca ve savunmayı sertleştince üstünlüğü ele aldı, Unics'te Jerrels'ın oyuna girmesi ve arka arkaya hatalar yapmasıyla Efes farkı giderek açtı, devreyi 28-34 ile önde tamamladı.


               İkinci yarıya 9 sayılık seriyle giren Efes sonra tempoyu düşürdü, 43-53 biten üçüncü çeyrekten sonra son çeyrekte tablo değişti, Cedi'nin ve Janning'in hataları sonrası dış şutlarla durumu dengeleyen Unics son beş dakikaya girerken üstünlüğü yakaladı: 56-55 Son dakikalarda dengeli gidildi, Langford'ın serbest atışlarda hata yapmaması ve Draper'ın son üçlüğü kaçırmasıyla beraber galibiyet Unics Kazan'ın oldu.


               İstatistikler: Unics'te maç boyunca felaket şut atan Langford son çeyrekte müthiş oynadı, maçı 19s- 6r- 2a ile tamamladı, D'or 16s- 9r- 3b ile oynadı. Efes'te Saric 13s- 9r ve Janning 10s- 3r- 3a ile oynadılar, son çeyrekte istisnasız herkes kötü oynadılar.



               Yorum: Unics Kazan üçüncü çeyrek sonunda tura veda etmek üzereyken, son çeyrekte Langford'ın çabası ve koçun takımı iyi yönetmesiyle galip geldi. Unics daha önce çok benzer bir maçı Real Madrid'e karşı oynamıştı ama son saniyede kaybetmişti. Efes açısından bakacak olursak, yine klasik bir deplasman maçı oynadılar ve üçüncü çeyrek sonunda kazanmaya yakındılar ama son çeyrekte olmayacak işler oldu, Efes bir dış oyuncudan bile verim alabilseydi durumu değiştirebilirdi ama tüm dış oyuncular sözleşmiş gibi çok kötü oynadılar.





EA7 Milano 74 - 80 Fenerbahçe Ülker




               Maçın Hikayesi: Maç oldukça yüksek tempoda başladı, beşinci dakika sonunda Milano sadece dış şutlarla 9 sayı bulurken, Fenerbahçe Ülker hem içerden hem dışardan etkili olarak 16 sayı buldu. Çeyreğin sonunda Moss'un dış şutlarıyla öne geçen Milano oldu ve ilk çeyrek 23-21 bitti.

              
               İkinci çeyrekte bu kez de Zoric'le etkili olan Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ele aldı ve devreyi 37-44 önde bitirdi. Üçüncü çeyrekle beraber tempoyu düşüren Fenerbahçe Ülker 25.dkda 42-55 ile maçtaki en büyük üstünlüğünü yakaladı.


               Son çeyreğe 6-0'lık seriyle giren Milano farkı kapattı, Goudelock-Hickman ikilisinin ortaklaşa saçmalamalarıyla fark daha da kapandı ama Milano'nun basit hatalarını Bjelica cezalandırınca Fenerbahçe Ülker galibiyete gitti.




               İstatistikler: Fenerbahçe Ülker'de sadece 16 dakika sahada kalan Semih Erden 12s -7r ile belki de maçın en kritik adamı oldu, Bjelica 11s- 8r ile oynadı. Milano'da Brooks 17s- 3a ile oynadı.



               Yorum: C Grubu'nda bu hafta oynanan üç maçı da deplasman takımlarının kazanmasıyla Fenerbahçe Ülker grubu 2. veya 3. olarak bitirmeyi aşağı-yukarı garantiledi. Son dört maçta Panathinaikos'la benzer bir fikstürleri var ve rakiplerini İstanbul'da konuk edecekler. Bu maç için konuşacak olursak; Fenerbahçe Ülker maç boyunca doğruları yaptı, bu kez Goudelock-Bogdanovic'ten fazla katkı alamadılar ama pota altı oyuncuları devreye girdi. Fenerbahçe Ülker böylece dört deplasman maçında üçüncü galibiyetini almış oldu.

              
              






2.       EUROLEAGUE PERŞEMBE





_ B Grubu'nda CSKA Moskova, Teodosic'in oynamadığı maçta Alba Berlin'i maçın ilk dakikasından itibaren ezdi, maçı 95-66 ile bitirdi. CSKA'da Nando de Colo 22s- 2r- 3a- 3tç ile oynadı, Jackson 18s- 4a ile oynadı. 



                _ B Grubu'nda Maccabi deplasmanda Limoges'u son bölümde çok zorlandığı maçta Pargo'nun mükemmel son dakika performansıyla 73-79 ile geçti. Maccabi'de Sylven Landesberg 22s- 9r ile oynarken Yogev Ohayon 11s- 4r- 6a- 8tç ile oynadı ve bu yılın top çalma rekorunu ele geçirdi.

               

                _ C Grubu'nda Barcelona deplasmanda Bayern Münih'i çok rahat yendi. Barcelona'da skor dağılımı dengeli oldu, toplamda 133 verimlilik puanına çıktılar. Bayern'de yeni transfer Bo McCalebb etkisizdi, Djedovic 14s- 5a ile oynadı.


                _ C Grubu'nda Panathinaikos deplasmanda Turow'la karşılaştı ve maça kötü başlamasına rağmen rahat bir şekilde kazandı. PAO'da Mavrokefalidis 21s- 6r- 2a ile oynadı, Gist 16s- 5r ile eşlik etti.




                _ D Grubu'nda Neptunas bir kez daha taraftarlarını epeyce heyecanlandırdı, Laboral'e karşı 20 sayılık fark açtılar ama ancak son dakikada kazanabildiler. Neptunas'ta Shakur 16 sayı üretti, Gailius 12s- 5r- 3a ile oynadı. Laboral'de Heurtel maç boyunca mükemmel oynadı, 31s -3r -5a- 2tç ile müthişti ama son dakikada yakaladığı şansları kaçırarak galibiyeti Neptunas'a hediye etti.

               


                _ D Grubu'nda Olympiakos, Valencia'yı son saniyede yenmeyi başardı. Maça iyi başlayan Olympiakos üçüncü çeyrekte geriye düştü, Valencia bitime 4:43 kala yedi sayı önde olduğu maçı Nedovic'in son şutunun girmemesiyle kaybetti. Oly'de Spanoulis 15s- 7a, Dunston 14s- 6r ile , Valencia'da Ribas 16s- 5r- 6a ile oynadılar.








sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder