24 Kasım 2014 Pazartesi

Davis Cup İsviçre’nin

Fransa’nın Lille şehrinde düzenlenen Davis Cup finallerinde İsviçre, Fransa’yı 3-1’le geçerek turnuva tarihindeki ilk kupasını elde etti…
               


                _ İlk maçta Stan Wawrinka ile Jo-Wilfred Tsonga karşılaştılar, kendine güveni yerine gelen Wawrinka müthiş bir maç çıkardı, Tsonga hafif sakatlığının da etkisiyle maça tutunamadı ve Stan dört sette kazanarak İsviçre’yi öne geçirdi.


                _ İkinci maçta Gael Monfils ‘kariyerimin en iyi üç maçından biri’ olarak nitelediği maçta Roger Federer’i adeta ezerek geçti ve Fransa’nın tek galibiyetini elde etti.


                _ Çiftler maçı belki de turnuvanın en kritik maçı oldu, İsviçre’nin maçı Federer-Wawrinka ikilisiyle çıkma kararını açıklamasının ardından Fransa yine de Monfils’i tercih etmedi, Bennetteau’nın yanında klasik partneri Roger-Vasselin yerine Gasquet olunca Fransız çiftinde uyumsuzluk göze çarptı ve İsviçre üstünlüğü ele aldı.


                _ Tsonga’nın çekilmesinden sonra son günde Federer’in karşısına Monfils de çıkamadı ve Gasquet çıktı. Maç boyunca üstünlüğü elinde tutan Roger Federer ülkesine kupayı kazandırdı.



                İsviçre ilk kupasını elde ederken, Fransa kaybettiği son dört finalin üçünü evsahibiyken kaybetti, Fransa için Tsonga’nın sakatlığı talihsiz oldu, sonucu değiştirir miydi bilinmez ama Monfils’in çiftler maçında oynamaması da skoru İsviçre’nin lehine çevirdi… İsviçre de Federer’in kariyerinin sonlarında Davis Cup’ı kazanmayı başardı, Wawrinka da son dönemdeki formsuzluğunu üzerinden atarak zamanında form tuttu…








sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder