2 Kasım 2014 Pazar

Euroleague 3.Hafta Değerlendirmesi

        Turkish Airlines Euroleague’de ilk haftayı geride bıraktık, dört grubu ve genel olarak haftanın notlarını değerlendirelim…


A Grubu: Bu gruptaki temsilcimiz Efes, Zalgiris karşısında sezonun ilk yenilgisini aldı. Zalgiris'in neden bu kadar küçümsendiği anlamıyorum, yüksek bütçesi yok diye sıradan bir TBL takımı olarak lanse ediliyor adeta; halbuki çok iyi bir takım performansı sergiliyorlar, Efes'in bir noktada yenilmesi kaçınılmazdı, bu maç oldu... Gruptaki diğer maçlarda ev sahipleri rahat kazandılar. Unics Kazan, Sassari'yi ikinci yarı performansıyla geçti; Real Madrid ise Nizhny Novgorod'ı maçın başından itibaren dizginleri elinde tutarak yendi.


B Grubu: Türk temsilcisinin olmadığı grupta iki maçı konuk takımlar kazandı. Maccabi, Alba'yı deplasmanda rahat geçerek gücünü gösterdi; CSKA Moskova Cedevita deplasmanında zorlandı ama üçüncü maçını da kazanmayı başardı. Unicaja Malaga da Limoges'u yenerek üçüncü galibiyetini aldı.


C Grubu: Bu gruptaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, hayal kırıklığı yaratan bir performansla Panathinaikos'a yenildi. Altıncı dakikada fark çift hanelere çıktı ve o noktada maç bitti, Slaughter-Batista ikilisinin maçın başındaki etkili oyunu ve Fenerbahçe'nin cevap verememesi maçın sonucunu ilan etti... Haftanın kritik maçında, Milano deplasmanda Bayern'i son çeyrek performansıyla devirdi ve gruptan çıkma mücadelesine döndü... Barcelona ise Turow'u beklendiği gibi çok rahat bir oyunla geçti...


D Grubu: Bu gruptaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital kötü bir yenilgi aldı, maç boyunca bir adım önde olan Galatasaray son dakikayı kötü oynadı ve Laboral'e kaybetti... Olympiakos, Neptunas'ı uzatmada geçti; haftanın diğer önemli maçında ise Kızılyıldız Galatasaray maçındaki benzer performansla Valencia'yı rahat geçti...


Haftanın takımı: EA7 Milano'nun Bayern karşısındaki galibiyeti haftanın en önemli galibiyeti oldu, Milano bu kaybetseydi dördüncünün iki galibiyet gerisine düşecekti ve toparlanması daha zor olacaktı, bu galibiyetle yarışın içinde olduklarını gösterdiler.


Haftanın sürprizi: Zalgiris'in Efes'i İstanbul'da yenmesi; Maccabi'nin Alba'yı deplasmanda çok rahat yenmesi ve Panathinaikos'un Fenerbahçe Ülker karşısında sadece altı dakikadaki galibiyeti haftanın sürprizleri olarak nitelenebilir.


İspanyol etkisi: Bu hafta Real Madrid-Barcelona-Malaga rahat galibiyetler aldılar, Laboral son saniyelerde kazanmayı başardı, İspanyollar'dan sadece Valencia deplasmanda kaybetti.


Türk etkisi: Türk takımları geçen haftanın tam aksine bu hafta 0-3 yaptılar, Efes-Galatasaray bir pozisyon farkla kaybettiler; Fenerbahçe ise Atina'da bozguna uğradı.


Haftanın yıldızı: Haftanın bir numaralı yıldızı Vassilis Spanoulis oldu. Neptunas deplasmanında oldukça zorlu geçen ve uzatmada kazandıkları maçta Spanoulis 6/11 üçlük isabetiyle 34s-5r-7a-2tç-4tk ile oynadı, 7 faul yaptırdı ve uzatmanın da yıldızı oldu.


Skorerler: Jaycee Carroll Nizhny'e karşı sadece 21 dakikada sahada kaldı ama maçı 32 sayıyla tamamladı, 7/9 üçlük attı, haftanın en skorerlerinden oldu... Maccabi'den Brian Randle yükselen formunu devam ettirdi 25s-5r-2a'lik performansıyla takımının Berlin'de rahat kazanmasını sağladı.


Marcus-Boban bildiğimiz gibi: Kızılyıldız'ın Valencia'ya da Galatasaray tarifesini uyguladığını söylemiştik, bu maçta Boban Marjanovic 16s-9r-3a ile oynarken Marcus Williams da 14s-8a ile oynadı.


Galip yıldızlar: AJ Slaughter 23s-4r, Justin Doellman 20s-8r, Daniel Hackett 16s-4r-6a ve Sonny Weems 13s-5r-6a ile takımlarının galibiyetlerine katkıda bulundular.


Mağlup yıldızlar: Neptunas'dan Galdikas 13s-11r-2a-2b ile oynamasına rağmen uzatmada yenilmelerine engel olamadı... Erceg 24s-5r ile oynadı, iyi bir şut günündeydi ama savunmadaki hataları görmezden gelinecek hatalar değil.






sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder