3 Kasım 2014 Pazartesi

Eurocup’ta Dördüncü Hafta

Eurocup’ta son iki haftada üç temsilcimiz de ikişer galibiyet aldılar, Banvit ilk üç hafta sonunda Eurocup Doğu Konferansı’nda Kuban’la beraber namağlup iki takımdan biri. Bu haftaki programa bakalım…




1.       Temsilcilerimiz



                Salı 19:00 Lietuvos Rytas-Banvit: Banvit üç galibiyetten sonra Avrupa’nın en tecrübeli takımlarından biri olan Rytas’a konuk oluyor. Rytas iki maçı rahat kazanırken, Ploiesti deplasmanında ağır bir yenilgi almıştı, üç maçın sonucuna bakacak olursak, Rytas için savunma ritminin çok önemli olduğunu görüyoruz. Kazandıkları iki maçta ortalama 64 sayı yerken, Ploiesti’den 103 sayı yediler, Rytas’ın dengesi yok diyebiliriz, dengede bir maç oynayamıyorlar, ya ilk yarıda rakibi 30 sayının altında tutup kazanıyorlar ya da çok sayı yiyip maça tutunamıyorlar. Ryas’ın oyuncularından bahsedersek; yine Zalgiris gibi yaş ortalaması düşük ve bu kez önemli uzunu olmayan bir takım görüyoruz. 2.08’lik pivot Kavaliauskas dışında ciddi bir uzunları yok, 2.05’in üstündeki diğer oyuncular da çok az oynayabiliyorlar. Juskevicius-Gecevicius-Lukauskis-Orelik-Kavaliuskas beşine Leslie-Moser-Seskus benchten katkı veren isimler. ‘90lı Amerikalılar Leslie-Baron-Moser üçlüsünden özellikle atletik Leslie dikkat çekici bir isim… Banvit’ten bahsedelim; üç galibiyet aldılar ve muhtemelen Rytas’tan alınacak bir galibiyet Banvit’in grubu lider bitirmesini sağlayacak, Hapoel-Galatasaray maçlarında zaman zaman kötü oynayan Banvit son maçlarını iyi oynadı, takımda taşlar yerine oturuyor ve Banvit tüm maçlarda ikinci yarılarda maça ağırlığını koyarak kazanmayı başardı. Rytas’ın uzunsuz sistemine karşı Dragicevic-Veremeenko’nun Kavaliauskas’ın yorulduğu dakikalarda etkili olmasını bekliyorum, yine Chuck Davis de önemli katkılar sağlayabilir, Rowland-Mejia’nın Rytas’ın kısalarına karşı etkili olup olamayacağı maçın gidişatını belirleyecek gibi…



                Çarşamba 19:45 Beşiktaş IF-VEF Riga: Beşiktaş IF Holland transferi sonrası formunun zirvesine çıkarken geçen hafta da Khimki’yi yenerek flaş bir sonuca imza attı… Riga ise tam tersi bir gidişata sahip, iki Rusya deplasmanında ağır yenilgiler alan Riga geçtiğimiz yıllarda gördüğümüz dirençli basketbolunu sergilemiyor. Jakovics-Robinson-Berzins-Timma-Fall beşine kenardan fazla katkı gelmiyor, en son Ramel Bradley’i transfer ettiler, 2.17’lik Senegelli pivot Fall dışında çok kayda değer oyuncular yok, Ramel önemli bir skorer ama geçirdiği ağır sakatlıktan sonra nasıl toparlanacağı muamma. Haftasonu da Trabzon’u rahat geçen Beşiktaş’ın çok fazla zorlanacağını sanmıyorum…



                Çarşamba 20:00 Pınar Karşıyaka-Stelmet Zielona Gora:  Geçen sezon Euroleague’de oynayan Gora’nın bu sezon felaket bir takım olduğunu söyleyerek başlayalım, üç maçta ortalama 19 sayı fark yiyerek Eurocup’ın en kötü takımı oldular. Kağıt üstünde bakarsak; o kadar kötü bir kadroya sahip olmadıklarını görüyoruz, Koszarek-Hosley-Troutman-Cel-Hrycaniuk beşine altıncı adam olarak Burtt  katkı veriyor.  Tek tek bakarsak, Eurocup seviyesinde iş yapacak oyuncular var ama takım olarak son derece uyumsuzlar.  Bundan yedi sezon önce Karşıyaka’da oynayan Hosley’nin Karşıyaka’ya karşı oynamasını izlemek heyecan verici olabilir… Pınar Karşıyaka’dan bahsedecek olursak; çok iyi bir form yakalamışlardı ve Efes karşısında da çok mücadeleci bir maç çıkardılar ama maç sonunda yenilmekten kurtulamadılar. Karşıyaka’nın Eurocup maçlarında Strawberry’den fazla katkı alamadığını görüyoruz, buna karşılık Kenny Gabriel son Eurocup deplasmanında iyi oynamıştı, Dixon-Diebler-Palacios bildiğimiz gibi, Hersek istikrarsız devam ediyor.





2.       Eurocup’ta bu hafta



Batı Konferansı: 

_ A Grubu’nda Zaragoza-Emilia, Bonn-Paris, Strasbourg-Brose maçları var; Brose havasını bulmaya başladı, tüm maçlarını ikinci yarılarda kazanan Strasbourg’un Brose’yi konuk edeceği maç haftanın maçı olabilir.

_ B Grubu’nda Telenet-Asvel, Dijon-Cantu ve Gran Canaria-Artland maçları var. Üç maçta da evsahibi takımlar favori konumundalar.

_ C Grubu’nda EWE-Charleroi, CEZ-Roma ve Nancy-Sevilla maçları var; başta Triche olmak üzere yıldız oyuncularıyla sivrilen Roma’nın Çek deplasmanında ne yapacağını merak ediyorum.




Doğu Konferansı:

_ Beşiktaş’ın grubunda Olimpija-Zenit ve Khimki-Olaj maçları var. Beşiktaş’ın yüksek formu ve Khimki’nin kadro kalitesi düşünüldüğünde Olimpija-Zenit maçının ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılır. Olimpija iki deplasman maçı kazandı, Zenit ilk iki maçını kaybetti ama son maçı kazandı ve kadro kalitesiyle Olaj-VEF’e ağır basıyorlar, Zenit bu maçı kazanması halinde üçüncülük için öne geçecek, Olimpija kazanırsa ise rahatlayacak… Khimki-Olaj maçı için ise fazla konuşmaya gerek yok, Khimki açık ara favori, farklı bir galibiyetle geçen haftaki yenilgiyi telafi etmek isteyeceklerdir.

_ Banvit’in grubunda Krasny-Partizan ve Ploiesti-Hapoel maçları var… Krasny, Partizan’ı yenerek üçüncülük yarışına dönmenin peşinde, Hapoel ise gruba kötü başladıktan sonra Ploiesti’yi deplasmanda yenebilirse üçüncülük şansını arttırabilir, Ploiesti-Hapoel maçı haftanın güzel maçlarından biri olmaya aday…

_ Karşıyaka’nın grubunda Ventspils-PAOK  ve Buducnost-LokoKuban maçları var, grupta Kuban ile Karşıyaka’nın ilk iki sırada yer alması kuvvetle muhtemel, Gora’nın toparlaması da zor gözüküyor, PAOK iki galibiyetle diğer iki takımın üstünde, geçen hafta çok ağır bir mağlubiyet aldı, bunu telafi etmek için daha uygun bir maç olamazdı.







sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder