23 Kasım 2014 Pazar

Euroleague 6.Hafta Değerlendirmesi

Turkish Airlines Euroleague’de altıncı haftayı geride bıraktık, dört grubu değerlendirelim ve haftanın öne çıkan isimlerine bakalım...


A Grubu: Bu gruptaki temsilcimiz Efes, Unics deplasmanında son çeyrekte berbat oynayarak yenildi. Real'in Zalgiris'i deplasmanda geçmesiyle Efes ikinciliğini sürdürdü, muhtemelen iki hafta sonraki Zalgiris-Efes maçı grubun ikincisini belirleyecek... Dördüncülük yarışınında ise Nizhny Novgorod deplasmanda Sassari'yi geçerek avantajını sürdürdü, Sassari'nin tur şansı oldukça azaldı...


B Grubu: Namağlup CSKA Moskova, Alba Berlin'i farklı geçerek Top16'i garantiledi... Unicaja Malaga-Maccabi 4'er galibiyetteler, ikincilik yarışı muhtemelen son hafta sona erecek... Dördüncülük yarışında ise Alba Berlin rakiplerinin bir adım önünde.


C Grubu: Bu gruptaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Milano'yu deplasmanda yenerek turlamayı hemen hemen garantiledi. Barcelona gruptan çıktı ve muhtemelen lider bitirecekler... Efes gibi Fenerbahçe Ülker de iki hafta sonra Panathinaikos karşısında ikincilik maçına çıkacak; dördüncülük yarışında EA7 Milano rakiplerinin bir adım önünde.


D Grubu: Bu gruptaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, kritik maçta Kızılyıldız'ı iki uzatma sonunda yendi ve gruptan çıkma yolunda avantaj sağladı... Olympiakos zor da olsa 6/6 yaptı ve gruptan çıktı, liderlik yolunda da çok büyük bir avantajları var... Kızılyıldız-GS-Neptunas 3'er galibiyetteler, Laboral 2, Valencia 1 galibiyette kaldı; Valencia bu hafta galibiyeti kaçırdı ama sonraki haftalar için iddiasını gösterdi, diğerlerine nazaran kolay fikstürleri var ve son ana kadar turu zorlayacaklarını düşünüyorum.




Kazandıran yıldızlar: 



5- Nando de Colo: Bu hafta 22s- 2r- 3a- 3tç ile oynadı ama bu haftaki maçları çok kolay olduğundan sıralamada geride kaldı.


4- Keith Langford: Efes karşısında 35 dakika boyunca çok kötü şut attı ama son bölümde maçı çeviren adam oldu, maçı 19s- 6r- 2a ile tamamladı.


3- Sylven Landesberg & Yogev Ohayon: Limoges deplasmanında genç Landesberg 22s- 9r ile Euroleague kariyerinin en iyi maçını oynadı. Ohayon da 11s- 4r- 6a- 8tç ile çok yönlü bir oyun oynadı ve son yedi yılın top çalma rekorunu kırdı.  


2- Taylor Rochestie & Trey Thompkins: Nizhny çok kritik deplasman galibiyeti alırken Rochestie 29s- 2r- 7a ile oynadı, Thompkins de 13s- 15r- 5a ile çok yönlü bir oyun oynadı.


1- Carlos Arroyo & Zoran Erceg: Carlos 50 dakika boyunca oynadı ve uzatma bölümünde müthiş etkiliydi, maçı 26s- 4r- 6a ile tamamladı ama maçın ilk 30 dakikasında kötü oynadığını da not edelim... Zoran Erceg ise 32s- 7r- 2a- 2tç ile haftanın MVP'si oldu.




Kaybeden Yıldızlar:



4- Pau Ribas: Olympiakos deplasmanında 16s- 5r- 6a ile oynadı ama maçın son bölümünde kötüydü.


3- James Anderson: Real karşısında 21s- 9r- 3a ile oynadı ama son şutu kaçırdı.


2- Tomas Heurtel: Neptunas deplasmanında 31s- 3r- 5a- 2tç ile oynadı maç sonunda iki şut kaçırarak takımını öne geçiremedi.


1- Marcus Williams & Luka Mitrovic: Marcus çok kötü bir şut yüzdesiyle oynadı ve 8s- 5r- 17a'le maçı tamamladı, Euroleague asist rekoru kırdı. Mitrovic ise 30s- 4r- 3a ile yıldızlaştı.








sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder