11 Kasım 2014 Salı

Beşiktaş’ın galibiyeti ve Eurocup Salı

Salı günü Eurocup’ta dört maç oynandı, temsilcimizin galibiyeti ve diğer maçlara bakalım…
                              


1.       TEMSİLCİLERİMİZ





                        Szolnoki Olaj 70 – 73 Beşiktaş IF




                Maçın Hikayesi: Beşiktaş maça flaş bir giriş yaptı, dört dakika boyunca çok etkili savunma yapan Beşiktaş hücumda da Tunçeri’nin 2/2 üçlük atmasıyla beraber 0-10 öne fırladı, Lazaric Jones’un oyuna girmesiyle Olaj skor üretmeye başladı, ilk çeyrek 7-20 bitti.
            
    İkinci çeyrekte Olaj oyunda dengeyi kurdu, fark 7-10 sayı arasında gidip gelirken Beşiktaş soyunma odasına 28-37 ile önde gitti.



                İkinci yarıda işler değişti, ilk dakikalarda fark yine 5 sayının üstünde seyrederken Beşiktaş’ın hücumlardan boş dönmesiyle Olaj farkı kapattı ve son çeyreğe girerken fark sadece bir sayı oldu: 52-53
     
           34.dakikada Milosevic’in pota altındaki etkili oyunuyla 58’de rakibini yakalayan Olaj bitime üç dakika kala 67-63 ile öne geçti. Hücumda maç boyunca verim vermeyen Broekhoff en kritik üçlüğü atınca 20 saniye kala Beşiktaş öne geçti: 69-70 Lazaric’in kaçırdığı turnike ve Atsür’ün serbest atış çizgisinde hata yapmaması Beşiktaş’ın galibiyetini ilan etti.



                İstatistikler:  Beşiktaş’ta Lofton 19s-7a, Armstrong 12s-8r ile oynadılar; Olaj’da kenardan gelen Lazaric Jones 14s-3r-5a ile oynadı.



                Yorum: Beşiktaş ilk dakikalarda kazanmak üzere olduğu maçta rakibinin maça dönmesine engel olamadı, böylesi bir maç neredeyse kaybedilecekti ama son üç dakikada Beşiktaş sahada doğruları yapan takım oldu, Olaj için ise Lazaric’le ortak oldukları maçı yine onunla kaybettiler diyebiliriz.





2.       EUROCUP SALI





_ Beşiktaş’ın grubunda Union Olimpija deplasmanda Riga’yı 74-83 ile geçti. Olimpija’da Begic oynamadı, Omic 13s-16r’lık dev bir performans sergiledi, onlar da  
Beşiktaş gibi ilk bölümde açık ara önde oldukları maçta, ikinci yarıda rakibi ortak ettiler ama galip gelmeyi başardılar, böylece gruptan çıkacak olan takımlar hemen hemen belli oldular.
               


                _ Strasbourg ilk mağlubiyetini Fransa başkentinde yaşadı, Paris 76-61 ile adeta ezdi, Mike Green 19s-4r-4a’lik önemli bir katkı verdi.



                _ Gran Canaria ise ilk yarıyı yenilgisiz kapadı, Asvel deplasmanında 75-92 ile çok rahat kazandılar. Kuric 20 sayıyla en skorer oyuncu oldu.








sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder