3 Kasım 2014 Pazartesi

TBL 4. Hafta notları

Türkiye Basketbol Ligi’nde dördüncü haftayı hatırlayalım…

Haftanın Maçı: Haftanın en çekişmeli maçı İstanbul’da oynandı. Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka maçı için ‘klasik bir Ufuk Sarıca maçı oldu’ desek yanlış olmaz. Maç çok düşük tempoda başladı, Pınar Karşıyaka Dixon-Palacios ikili oyunlarıyla etkili oldu ve daha sonra Diebler’ın da devreye girmesiye skor 13.dkda 13-21 oldu. İki dakika içinde farkı eriten Anadolu Efes son çeyreğe 47-46 ile önde girdi. Son dakika içinde karşılıklı inanılmaz hatalar oldu, serbest atış çizgisinde Strawberry-Palacios ile hatalar yapan Pınar Karşıyaka sahadan yenilgiyle ayrıldı. Efes galibiyeti aldı ama belki de daha önemlisi Nenad Krstic’i sakatlığa kaybetti. Bu maçta Perperoglou 15s-9r, Krstic 13s-3a ile oynadılar. Karşıyaka’da ise Palacios 16s-9r ve Dixon 16s-5r ile oynadılar.


Haftanın Sürprizi: Benim için büyük sürpriz sayılmaz ama ligin dibindeki takımın, ligin zirvesindeki takımı yenmesi sürpriz olarak lanse edilir. Uşak Sportif üçüncü çeyrekteki 32-12’lik seriyle Ozan Bulkaz’ın takımın başına döndüğü ilk maçta Darüşşafaka Doğuş’u devirmeyi başardı. Uşak’ta Carter 16s-8r, Zupan 20s-7r ve Fells 17s-6r-3a ile oynadılar. Darüşşakafa’da Shurna’nın 0 çekmesi dikkat çekti.


Eskişehir sonunda: Eskişehir Basket yedinci resmi maçında ilk galibiyetini elde etmeyi başardı. Eskişehir’de farklı olan taktik, Chaz-Jordan’ın az süre almaları ve Walsh-Brackins ile gençlerden faydalanmaları oldu. Walsh 40s-9r-4a, Brackins 17s-12r ile oynadılar. İBB’de Wright-Stephenson yetmediler.


Türk Telekom uzun aradan sonra: Türk Telekom sezonun ilk resmi maçında Efes’i yendikten sonra çöküşe geçmişti ve son maçlarda utanç verici yenilgiler almıştı. Onlar da bu hafta ligin ortalama üstü takımlarından Gaziantep’i yenmeyi başardılar –hem de Gaziantep tam kadroyken- Telekom’da Rakovic oynamadı, beş oyuncu çift haneli sayılara çıktı ve Barış Ermiş 10 asist yaptı.


Beşiktaş-Banvit bildiğimiz gibi: İki Eurocup temsilcimiz bu haftayı son çeyrek performanslarıyla galip bitirdiler.
_ Beşiktaş, Trabzonspor karşısında son bölümde kazandı, Jajuan 24s-7r-5b ile yıldızlaştı. Diğerlerinin galip gelmesiyle Trabzonspor ligin galibiyet alamayan tek takımı olarak kaldı.

                _ Banvit de ilk çeyrekte geriye düştüğü maçta TED Ankara’yı son çeyrekte yendi. Chuck Davis 17s-4r, Sammy Meija 16s-8r ile oynadılar.


Fenerbahçe Ülker zor da olsa: Atina’da ağır bir yenilgiye uğrayan Fenerbahçe Ülker uzun süre zorlandığı maçta Tofaş’ı son çeyrekteki iyi savunmasıyla yenmeyi başardı.



Galatasaray deplasmanda galip: Galatasaray Liv Hospital zaman zaman zorlanmasına rağmen deplasmanda Torku Konya'yı 91-84 yendi, Konya üstüste ikinci yenilgisini aldı. Galatasaray'da Erceg 26 sayı üretirken Arroyo 18s-9a ile oynadı, Galatasaray toplamda 14/23 üçlük attı.


Haftanın yıldızı: Bir numaralı yıldız açık ara farkla Matt Walsh oldu. Son iki haftada kötü oynayan Walsh bu hafta İBB karşısında adeta şov yaptı, 35 dakikada 40s-9r-4a-2tç ile oynarken çok iyi bir şut yüzdesiyle oynadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder