24 Kasım 2014 Pazartesi

Türkiye Basketbol Ligi – 7.Hafta Notları

TBL’de yedinci hafta tamamlandı, haftadan kalanlara bakalım…
                                          
    
HAFTANIN MAÇLARI




                Derbide yine ev sahibi kazandı: Derbilerdeki klasik durum tekrarlandı ve yine ev sahibi takım kazandı. Galatasaray Liv Hospital, Beşiktaş Integral Forex karşısında maça mükemmel başladı, ilk yarıda Sinan-Erceg’in müthiş şut yüzdeleriyle farkı açan Galatasaray 20 sayı farkla öne geçse de, ikinci yarıda tempoyu düşürdü, Lofton-Broekhoff ikilisinin etkili oyunlarıyla fark 4 sayıya kadar indi ama GS maçı 100-94 ile kazanmayı başardı.


                Fenerbahçe Ülker çok rahat:  İBB maça Zach Wright’ın olmadığı bir beşle çıktı ve Fenerbahçe Ülker hem içerden, hem dışarıdan çok etkili bir şekilde başladı. Stephenson’ın da faul problemine girmesiyle 14.dkda skoru 11-40’a getiren Fenerbahçe Ülker çok rahat kazandı.


Efes zorlanmasına rağmen: Efes beklenenden fazla zorlandığı karşılaşmada TED Ankara Kolejliler'i deplasmanda Tucker-Plisnic'in son saniyelerdeki şutları kaçırmalarıyla 67-69 ile geçmeyi başardı. TED maça iyi başladı ve dördüncü dakikada 10-4,  18.dkda 35-25 yapmayı başardı. Bu serilere her seferinde karşılık veren Efes farkı bir türlü açamadı ama Saric-Perperoglou'nun skorer oyunlarıyla dengeyi buldu. Son saniyelerde TED skor üretemeyince Efes zor da olsa kazanmayı başardı.


                Banvit son çeyrekte: Banvit, ligin zayıf takımlarından Eskişehir karşısında üç çeyrek boyunca farkı açamadı ama son bölümde 16 sayılık fark yaratarak yine galip geldi, Simmons-Veremeenko son bölümde farkı yaratan isimler oldular.


                Pınar Karşıyaka son çeyrekte: Banvit gibi Karşıyaka da son çeyrekte kazandı. Türk Telekom karşısında son bölümde yine Dixon’ın kontrolü ele almasıyla farkı açan Pınar Karşıyaka 76-65 ile galip geldi.


                Darüşşafaka Doğuş bildiğimiz gibi: Darüşşafaka Doğuş yine son derece dengeli bir oyunla, oyunun temposunu kontrol ederek, Trabzonspor’u rahat geçti ve ligde üst sıralara çıktı.



                Haftanın sürprizi Torku Konya’dan: Haftanın en önemli sürprizine arka arkaya önemli galibiyetlere imza atan Uşak’ı deplasmanda tempoyu sürekli yükselterek yenen Torku Konya imza attı. Konya, Uşak gibi çok iyi savunma bir takıma 86 sayı atmayı başardı.



                Tofaş son bölümde: Tofaş , Royal Halı Gaziantep’i çok çekişmeli geçen maç sonunda 31-7’lik seri yakalayarak farklı geçti, Tofaş özellikle pota altında fark yarattı.   





Kazandıran Yıldızlar:

               

                8- Gasper Vidmar: Darüşşafaka Doğuş yine takım oyunuyla kazandı ama Gasper Vidmar takımın en etkilisi olarak sivrildi, 18s- 9r- 2a- 2b ile etkileyici bir performans sergiledi.


                7- Bobby Dixon & Juan Palacios: Karşıyaka'nın en etkili iki oyuncusu bu hafta da takımlarını galibiyete taşıdılar. Dixon 13s- 6r- 5a, Palacios 17s- 11r- 2a- 2tç ile oynadılar.

               
                6- Nemanja Bjelica & Semih Erden: Fenerbahçe Ülker'in iki uzunu takımlarının rahat kazanmasını sağladılar. Semih Erden 27s- 6r ile uzun zamandır gördüğümüz en iyi performansını sergiledi, Bjelica ise 18s- 7r- 4a- 4tç ile etkileyici formunu devam ettirdi.


                5- Stratos Perperoglou & Dario Saric: Perperoglou 11s- 8r- 5a ile sezonun en iyi maçlarından birini çıkardı, Saric de 23s- 9r- 2a ile çok etkileyici bir maç oynadı.


                4- Andre Smith & Brian Qvale: Tofaş'ta bu kez kısalar değil, uzunlar fark yarattı. İki oyuncu da 21'er sayı ürettiler ve 6'şar ribaund aldılar. Smith 2 de asist ekledi.


                3- Josh Mayo & Sean Williams: Torku Konya çok önemli bir deplasman galibiyeti alırken Mayo 21s- 6r- 7a- 3tç ile eksiksiz bir performans sergiledi, Sean da 14s- 11r- 5b ile katkı yaptı.

               
                2- Sinan Güler & Pietro Aradori: Galatasaray'ın sakatlıklardan dolayı ilk beş çıkan iki kısasından Sinan 29s- 3r- 3a- 3tç ile haftanın en skoreri oldu, Aradori de 15s- 7r- 6a ile '10-5-5'i geçmeyi başardı.

               
                1- Keith Simmons & Vladimir Veremeenko: Banvit zayıf rakibini son çeyrekte geçerken fark yaratan isimler oldular. Simmons 25s- 4r, Veremeenko 24s- 11r- 3a- 2b ile oynadılar.





               
                Kaybeden Yıldızlar:



                3- Jerome Randle & Craig Brackins: Randle ilk maçında 23s- 3a ile oynadı ve takımı eski haline geri getirdi, Walsh etkisiz kalırken, Brackins de 19s- 4r- 2a- 5tç ile oynadı.




                2- Chris Lofton & Ryan Broekhoff: Beşiktaş'ın derbi maça geri dönmesini sağladılar, Lofton 20s- 6r- 6a ile müthiş oynadı, Broekhoff da 16s- 9r- 3a ile oynadı ama uzunlardan destek alamayınca maçı çeviremediler.

               


1-      Chris Warren & Eric Buckner: Uşak kaybetti, bu iki oyuncudan Warren 25s- 4r- 3a ile yıldızlaştı, Buckner ise 22s- 15r- 3a- 3b ile oynadı.







sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder