3 Kasım 2014 Pazartesi

Eurochallenge’da 1.Hafta

Türkiye Eurochallenge’a yine üç takımla başlıyor. Kısaca formatı hatırlatmamız gerekirse; ilk turda 32 takım Doğu-Batı Konferansı olarak ayrılıyorlar ve 4’erli 8 grup var, gruplarını ilk ikide bitiren takımlar ikinci tur grubuna yükselecekler. İlk hafta maçlarına bakalım…



                Salı 16:00 Avtodor-Tofaş: Kuraya birinci torbadan giren Tofaş ligde arka arkaya iki Euroleague takımlarıyla karşılaştı ve maçları kaybetti, Qvale transferi sonrası Fenerbahçe Ülker karşısında beklenenden iyi oynadılar ve son çeyrek haricinde iyi bir maç çıkardılar. Avtodor’a bakalım; geçen yıl Rusya İkinci Ligi’ni şampiyon bitiren Avtodor bu yıl VTB’de oynuyor ve ilk galibiyetini Cuma günü elde etti. Avtodor da Tofaş gibi savunma sorunları olan ve yüksek tempoda oynamayı seven bir takım. Sekiz Rus-dört Amerikalı’dan oluşan bir kadroları var. Amerikalı forvet Travis Peterson 15.6s-6.4r ortalamaları ile oynuyor, oyun kurucu Courtney Fortson ise 16.2s-5a ortalamalarına sahip.



                Salı 19:00 Trabzonspor-Atomerömü: Trabzonspor büyük umutlarla açtığı sezona çok kötü bir giriş yaptı, Randle-Bost değişikliği sonrası takım daha iyi bir görüntü çiziyor, Randle’ın ‘one man show’undan diğer oyuncuların da katkı verdiği bir sisteme geçmiş görünüyorlar. Macar takımı Atomerömü lige iyi başladı, dört maç kazandılar ve Sopron’a uzatmada yenildiler. Üç Amerikalı-dokuz Macar’dan  oluşan bir kadroları var. Ligde son üç maçta ortalama 63 sayı yediler, iyi savunma yapıyorlar. Gard John Roberson 15.4s-3.6r-3.6a ortalamalarıyla takımın lideri.



                Çarşamba 19:00 Uşak-Tsmoki-Minsk: Diğer takımlara nazaran zor bir kura çeken Uşak ilk maçında da son altı yılın Belarus şampiyonu olan grubun seribaşı Minsk’i ağırlıyor. Uşak Ozan Bulkaz’ın göreve dönmesinden sonra Darüşşafaka Doğuş’u yenerek çıkışa geçti, Minsk VTB’ye berbat başladı ve ilk beş maçını da kaybetti. En çok süre alan oyuncu Sırp gard Mirkovic. 10.4s-5.2a ortalamaları var. Skor dağılımı dengeli olsa da en çok skor üreten oyuncu tecrübeli pivot Rashaun Freeman, 12.6s-6r ortalamaları var. Tecrübeli şutör Kudratsau’nun 12.6-3.8a ortalamaları var. Minsk turnuvadaki diğer takımlara göre tecrübeli bir kadroya sahip, VTB’deki yenilgiler aldatıcı olmamalı, geçen yıl Gaziantep karşısında çeyrek finalde iki maçı da birer sayı farkla kaybederek elenmişlerdi, bu kez turnuvada daha ileri gitme amacındalar.







sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder