19 Kasım 2014 Çarşamba

Banvit-Pınar Karşıyaka-Beşiktaş ve Eurocup Çarşamba

Çarşamba günü Eurocup’ta oynanan maçlara bakalım…
                              

1.       TEMSİLCİLERİMİZ




PAOK 74 - 79 Pınar Karşıyaka



                Maçın Hikayesi: Maç karşılıklı basketlerle başladı, tempoyu yüksek tutan PAOK ilk çeyrek boyunca topu müthiş dolaştırdı ve dış şutlarda da başarılı olarak ilk çeyreği 24-20 ile önde tamamladı. İkinci çeyrek başında takımdaki birçok oyuncudan dış şut isabeti bulan PAOK 14.dkda 38-28'i yakaladı, bu dakikadan sonra sürekli pota altını zorlayan Pınar Karşıyaka farkı biraz kapattı, ilk yarıyı 45-41 ile geride kapattı.


                23.dkda skor 48-48 olduktan sonra, 9-0'lık bir seri yakalayan PAOK son çeyreğe 65-57 ile önde girdi. Son çeyreğe İnanç Koç-Mutlu Demir'le başlayan Karşıyaka'da son çeyreğin başında Ufuk Sarıca iki teknik faulle diskalifiye edildi, ne olduysa o noktada oldu, beş dakika boyunca mükemmel bir savunma direnci gösteren Karşıyaka hücumda da Dixon'ın maça ağırlığını koyması ve Strawberry'nin sezonun en iyi basketbolunu oynamasıyla öne geçti, son üç dakikaya 70-70'lik eşitlikle girildi, son saniyelerde serbest atış çizgisinde hata yapmayan Bobby Dixon galibiyeti getirdi.


                İstatistikler: Sezonun en iyi performansını sergileyen DJ Strawberry maçı 23s -3r -2a -3tç ile tamamladı, Dixon 16s- 4r- 8a -2tç ile oynadı 2/12 ile dış şut attı ama son bölümde maça ağırlığını koyarak fark yarattı.


                Yorum: F Grubu'nun ikincilik mücadelesinde Karşıyaka ikili averajda üstünlüğü ele geçiremedi ama kalan fikstürleri göz önüne alırsak, ikincilik için avantaj yakalamış oldu. Grubu ikinci veya üçüncü sırada bitirmek çok fark yaratmayacak ama böyle zor bir deplasmanda hem de bu sezon fazla oynamayan oyuncuları oynatarak, son çeyrekteki geri dönüşle kazanmak müthiş bir başarı oldu.





               
Hapoel 78 - 82 Banvit

               
                Maçın Hikayesi: Maça bu sezon fazla oynama şansı bulamayan Cevher Özer'le başlayan Banvit, ilk dakikalarda rakibinin temposuna ayak uyduramadı. 4.dkdaki 10-3 sonrası yine Zoran Lukic'in taktiksel dehası fark yarattı, öncelikle Chuck Davis'in oyuna girmesiyle hücum sıkıntısını çözen Banvit, rakip takımın da faul problemine girmesiyle ilk çeyreği 18-21 önde kapattı.

               
                İlk yarı 39-39'luk eşitlikle bittikten sonra üçüncü çeyrekte Bracey Wright'ın kontrolden çıkmasıyla Hapoel son çeyreğe önde girdi, son çeyreğe Dragicevic'in etkili oyunuyla başlayan Banvit, kalan bölümde Mejia'nın asistleri ve son olarak da Simmons'ın her zamanki güçlü oyunuyla fark yarattı ve maçı kazanmayı başardı.


                İstatistikler: Banvit'te kenardan gelen Chuck Davis 20s- 3r- 2a ile oynadı, Rowland 19s- 2r- 7a, Dragicevic 12s- 8r ile oynadılar.


                Yorum: Yine klasik bir Banvit maçı izledik, ilk dakikalarda rakibe ayak uyduramayan Banvit, koç Lukic'in yerinde hamleleriyle fark yarattı, özellikle kenardan gelen oyuncularla maçı çevirmeyi başardılar. Banvit böylece liderlik mücadelesine tutunurken, Hapoel de Eurocup sezonunu büyük hayal kırıklığıyla noktalamış oldu.






Union Olimpija 57 - 80 Beşiktaş IF

               
                Maçın Hikayesi: Maça çıkmadan önce, en tecrübeli oyuncusu Mirza Begic'i Laboral'e gönderen Union Olimpija maça 1-9 ile geride başladı; beşinci dakikada 10-9 ile maçtaki tek üstünlüğünü sağlayan Olimpija'ya karşı kenardan gelen Lofton-Broekhoff ikilisi ile farkı açan Beşiktaş ilk çeyreği çift haneli farkla bitirdi. İlk yarı 30-42 ile bittikten sonra ikinci yarıya 11 sayılık seriyle giren Beşiktaş farkı oldukça açtı, Olimpija Marinovic-Omic ikilisinin önderliğinde farkı yavaş yavaş azalttı ve bitime yedi dakika kala skor 49-58 oldu ama rakibinin daha da yaklaşmasına izin vermeyen Beşiktaş maçı 8-22'lik seriyle noktalayarak grubun zirvesine çıktı.


                İstatistikler: Beşiktaş'ta Lofton 27s- 2r -2a ile yine müthiş bir maç çıkardı, Atsür 13s- 2r- 3a ile oynadı.


                Yorum: Beşiktaş bu sezon fazla şans verme şansı bulamadığı oyuncularını oynatma fırsatı buldu, zannediyorum ki Olimpija ''Begic'i yollasak bile, ikinci tur yaparız'' diye planladı ama bu takımla Zenit'in önünde kalmaları çok zor...




                                                                                                         2.     EUROCUP ÇARŞAMBA




_ A Grubu'nda Brose, Emilia'yı ikinci yarı performansıyla geçerek ikinciliğini sürdürdü; diğer maçta ise Strasbourg, Bonn'u 76-48 ile çok rahat geçti ve gruptan çıkmayı hemen hemen garantiledi. Strasbourg 5, Brose 4, Bonn-Paris 3’er galibiyetteler.


               _ B Grubu'nda Gran Canaria, Cantu'yu deplasmanda rahat geçti ve altıncı maçını da kazandı. Asvel, Artland'ı son saniyelerde geçti; Oostend ise Dijon'u yendi. Canaria zaten lider bitirecek, Dijon 4 galibiyetle önde, Asvel-Oostend 3'er galibiyetteler.

              
               _ C Grubu'nda CEZ Nymburk yüksek tempoda Nancy'yi yendi, Sevilla ise EWE'yi son çeyrekte geçti. En çekişmeli gruplardan biri; Roma 5, Nancy-CEZ 4, Sevilla 3 galibiyetteler.


               _ D Grubu'nda Zenit evinde Olaj'ı çok rahat geçti; Khimki ise Riga'yı ilk yarıda geçti. BJK 5, Olimpija-Khimki 4, Zenit 3 galibiyetteler. Zenit, Olimpija'yı ezer ve gruptan çıkar gibi duruyor.


               _ E Grubu'nda Eurocup'ta haftanın sürprizi yaşandı, bugüne kadar evinde mükemmel oynayan Ploiesti maça yine iyi başladı ama ikinci çeyrekte ipi kaçırdı ve bir daha yakalayamadı, Krasny 79-96 ile ezici bir galibiyet aldı. Krasny'nin 28asist-8 top kaybı ve 13/23 üçlük isabeti herşeyi anlatıyor olmalı. Grupta; Rytas-Banvit 5'er galibiyetle çıktılar, Ploiesti-Krasny 3'er galibiyetteler ve Krasny ikili averajda üstünlüğü eline aldı.


               _ F Grubu'nda da bir başka büyük sürpriz yaşanmak üzereydi, ilk beş maçta galibiyeti olmayan Gora ilk beş maçı namağlup tamamlayan Kuban deplasmanında maça iyi girdi ve devreyi önde tamamladı ama üçüncü çeyrekte Lokomotiv Kuban maçı çevirmeyi başardı. Gruptaki diğer maçta ise Omar Cook'un 16 asistiyle Buducnost, Ventspils'i ezerek yendi ve rakibinin gruptan çıkma umutlarını daha da azalttı. Gruptan çıkacak takımlar belli gibi; Kuban zaten lider, PAOK-KSK 4'er galibiyetteleri Budu-Ventspils 2'şer...





3.       GÜNÜN YILDIZLARI:



10- Chuck Davis: Hapoel deplasmanında 20 sayı üretti 3r- 2a ile maçı çeviren adam oldu.


9- Asvel’liler: Edwin Jackson 13s- 7r- 6a ve Pape Sy 19s- 2r- 3a ile oynadılar


8- Walter Hodge: Zenit’in yıldızı 20s- 4a ile oynadı.


7- Malcolm Delaney: Bu hafta 15s- 5r- 5a ile çok yönlü katkı verdi.


6- Tyrese Rice: Riga deplasmanında 21s- 5r- 5a ile özellikle ilk yarıda maçın kopmasını sağladı.


5- Darius Washington: Zorlu maçta 16s- 6r- 5a ile öne çıktı.



4- Chris Lofton: Skorer oyuncu 27 sayı üretirken 2r- 2a ile oynadı.



3- DJ Strawberry: Deplasmanda 23s- 3r- 2a -3tç ile süper oynadı.



2- Romeo Travis: Ploiesti deplasmanında 25s- 12r ile oynayarak takımının umutlarının sürmesini sağladı.



1-      Omar Cook: Takımı muhtemelen elenecek ama 15s- 2r- 16a ile çok formda olduğunu gösterdi, sonraki turda başka takımda görebiliriz.











sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder