11 Kasım 2014 Salı

Türkiye Basketbol Ligi – 5.Hafta Notları

TBL’de beşinci hafta tamamlandı, haftadan kalanlara bakalım…




                                               1.HAFTANIN MAÇLARI




                Zorlu Maçlar: Bu hafta üç zorlu maç oynandı, sıralayalım.



                3- Fenerbahçe Ülker’in deplasman galibiyeti: Pınar Karşıyaka’nın evsahibi olduğu maç düşük tempoda başladı, iki dakika boyunca sayı olmadıktan sonra Pınar Karşıyaka Diebler’ın oyuna girmesiyle maçı kontrol etmeye başladı ve ilk çeyrek sonunda maçtaki en büyük farkı yakaladı: 21-10 İkinci çeyrekte Emir-Vesely-Goudelock ile etkili olan Fenerbahçe Ülker öne geçti, üçüncü çeyrekte iki takım da sert savunma yapınca denge bozulmadı ve son çeyreğe 50-50’lik eşitlikle girildi. Son çeyreğin başında pota altında Vesely-Bjelica’yı kullanan Fenerbahçe Ülker farkı açtı, Karşıyaka’da baskıdan bunalan Dixon’a fazla yardım gelmeyince ve şutlar da girmeyince fark kapanmadı. Bu maçta Fenerbahçe Ülker’de Vesely 19s-6r ile dengeleri değiştirdi, Emir 10r-10a ile etkileyiciydi, Oğuz Savaş süre almadı, Can Altıntığ ise kısa süre oyunda kaldı ve olumlu katkısı olmadı. Karşıyaka Dixon-Diebler-Palacios’dan 50 sayılık katkı aldı ama takımın diğer elemanları etkisizdi.


                2- Galatasaray LH evinde galip: İki Euroleague takımının maçında Efes maça hızlı başladı ve 4-10’u yakaladı ama Galatasaray ilk yarı sonuna doğru farkı çift hanelere çıkardı, Perperoglou’nun etkileyici performansı farkı eritti. İkinci yarıda fark çift hanelere çıkmadı, bitime yedi dakika kala Galatasaray 68-60’ı yakaladı ama önce Perperoglou, sonra Saric’in beşlemesiyle genç bir beşle sahada kalan Efes genç oyuncuların katkısıyla farkı kapattı, son pozisyonda Cedi Osman’ın sondan önceki serbest atışı kaçırması Galatasaray’ın galibiyetini ilan etti.



1-      İBB uzatmada kazandı: İstanbul Büyükşehir Belediye, Torku Konya’yı konuk ettiği maçta Wright’tan beklediği katkıyı alamadı ama bu kez Stephenson’a dışardan Alex Acker eşlik etti, Konya’da Troy de Vries 38s-4r-4a’lık muhteşem bir performans sergiledi ama normal sürenin sonunda ve uzatmada yorgunluğun etkisiyle birçok hata yaptı, Konya üstüste üçüncü yenilgisini aldı.




                Haftanın Geri Dönüşü: Hem bu maç içinde büyük bir geri dönüşe imza attılar, hem de sezonun kırılma noktalarından birini başarıyla geçtiler… Sezona kötü giren takımlardan Tofaş, Beşiktaş IF karşısında maça müthiş başlayıp 12.dkda 31-19’u yakaladı ama sonraki dokuz dakikada 41-52 ile geriye düşen Tofaş o dakikadan sonra müthiş bir reaksiyon gösterdi, Wood-Patterson’ın dış atışlarda etkili olmasının yanında Elonu da pota altında Beşiktaş’ın uzunlarına karşı etkili olunca galibiyet geldi. Tofaş’ta Wood-Patterson ikilisinin etkili oyunları galibiyeti getirdi.
               


                Uşak doludizgin: Uşak Ozan Bulkaz’la beraber üçüncü maçını da iyi savunma yaparak kazandı. Bulkaz’ın takımın başına dönmesinden sonra zaten kemik kadrosunu koruyan Uşak’ın çıkışa geçmesini bekliyordum, zorlu bir fikstürde arka arkaya galibiyetler aldılar, Banvit’i çok rahat geçtiler, Banvit’in düşüşü devam ediyor.


                Trabzonspor MP galibiyetle tanıştı: Trabzonspor ligde ilk galibiyetini Telekom’u yenerek elde etti, Bost’un takıma katılmasından sonra takım daha çok birleşti ve sistemli oynamaya başladı, farklı Eurochallenge galibiyetinden sonra çıkışı sürdürdüler.
               

                Darüşşafaka Doğuş çok farklı: Geçen hafta ilk yenilgisini alan DD bu hafta Gaziantep’i inanılmaz savunmasıyla geçti. Gaziantep’te Higgins oynamadı, yeni transfer Glyniadakis oynadı ama onun da olumlu bir katkısı olmadı. Bu maç bu sezon ilk bir takımın 50 sayıyı geçemediği maç oldu, Darüşşafaka Doğuş tek kelimeyle mükemmel oynadı.


                TED evinde galip: TED Ankara da evinde Eskişehir’i yendi. Eskişehir’de Walsh geçen haftaya yakın bir performans sergilerken bu sezon ilk kez Brackins çok kötüydü, pivotta Jordan/Homan değişikliğini yaptılar. TED bu sezon zayıf takımlara karşı pek zorlanmayan bir ekip görüntüsünde, bu maçta da Green-Aminu ikilisinin önderliğinde farklı galibiyete gittiler.
               



                                                    2.HAFTANIN YILDIZLARI
               


                Kazanan takımlardan yıldızları ‘ikililer’ olarak inceleyelim, sonra da haftanın kaybeden yıldızlarına bakalım…



                Kazanan İkililer:
               


7- Trabzon’da Eurochallenge maçında da etkili oynayan Bost-Marshall ikilisi bu hafta ligde de etkiliydiler. Bost 11s-7r-6a-2tç, Marshall 18s-7r-3a ile oynadılar.
               

6- Darüşşafaka’dan sonra Banvit’i de yenen Uşak’ta Warren 26s-5r-4a ile yıldızlaştı, pivot Buckner da 16s-10r ile eşlik etti.


5-      Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic 2s-10r-10a ile ilginç bir performans sergiledi, Vesely ise 19s-6r ile oynadı.


4-      Galatasaray LH’da Sinan Güler 17s-3r ile oynarken Furkan Aldemir 11s-13r ile yine double-double yaptı.


3-      İBB’de Zack’in etkisiz olduğu günde Acker 34s-7r-3a ile oynarken Stephenson da 16s-11r-5a ile istikrarlı katkısını sürdürdü.


2-      Tofaş’ta gard ikilisi öne çıktı. Wood 25s-4r-8a-2tç ile Patterson ise 16s-5r-4a-3tç ile oynadılar.


1-      TED’de Marques Green triple-double’a çok yaklaştı, 15s-8r-12a-3tç, Aminu ise piota altında 18s-12r-3tç ile oynadı.



Kaybeden yıldızlar:


3-      Earl Calloway: Darüşşafaka deplasmanında Higgins yokken 15s-7r-3a-2tç ile oynadı ama yalnız kaldı.


2-      Matt Walsh: TED karşısında 23s-10r-5a ile oynadı ama yetmedi.


1-      Troy de Vries: İstanbul deplasmanında 38s-4r-4a ile oynadı ama galibiyeti getiremedi.

               




sahinarif88@hotmail.com


twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder