10 Haziran 2014 Salı

Dünya Kupası - C Grubu’na Bakış

Bu grup kağıt üzerindeki en zayıf grup olarak düşünülebilir.


Geçen kupaya katılmayı dahi başaramayan Kolombiya FIFA’nın saçma katsayı hesaplama sistemi dolayısıyla gruba seribaşı olarakkatılıyor. En büyük kozları olan Falcao’nun kupaya yetişememesine rağmen Armero, Yepes, Zapata, Balanta, Zuniga gibi oyunculardan kurulu sağlam bir savunma hattı; Guarin ve Cuadrado’lu ortasaha, James Rodriguez, Jackson Martinez, Teofilo Gutierrez ve Carlos Bacca’lı hücum hattıyla gruptan çıkma ve liderlik için ilk aday gibi duruyor. Sadece Galatasaray’lı değil, tüm Türk futbolseverlerin sevgili Mondragon kupada görev alırsa Roger Milla’ya ait olan en yaşlı Dünya Kupası oyuncusu rekorunu kırmış olacak.


Grubun diğer favorisi Drogba’lı Fildişi Sahilleri. Özellikle teknik adam Sabri Lamouchi’nin yanlış kadro ve diziliş tercihleri nedeniyle Fildişi gruptan çıkamazsa çoğu kişiyi şaşırtmayacaktır. Doumbia, Lacina Traore ve Eboue gibi üst düzey ve tecrübeli yıldızları kişisel kaprisleri yüzünden kadroya almayan, oyun sistemini müthiş yeteneklere sahip hücumculara göre değil, kendi keyfine göre kuran Lamouchi’nin başarılı ihtimalini çok az görüyorum. Fildişi’nin kadrosundaki diğer önemli isimler Zokora, Toure kardeşler, Gervinho ve Kalou.

Antifutbol tanımını dünyaya getiren takım Yunanistan’ın performansı da oldukça merak edilenlerden. Euro 2012’deki sürpriz çeyrek finalden sonra bu turnuvada o gruba göre daha zayıf bir gruptan çıkmaları da sürpriz sayılmaz. Takımı küme düşen ve muhtemel transferi gündemde olan Mitroglou’nun performansı zaten gol yememe sıkıntısını hiç yaşayan takımının tur şansını belirleme açısından çok önemli olacaktır. Yunanistan tecrübeli isimler Karagounis-Katsouranis-Salpingidis ile son kez oynayacak. Samaras-Fetfatzidis de takımdaki diğer önemli oyuncular.


Grupta kapalı kutu takım ise Japonya. Kadrosunda uluslararası tecrübeye sahip oyuncular çok az sayıda ve o isimler de sezonu hem iddiasız takımlarda geçirdi hem de form durumu olarak iyi durumda değiller. Savaşçı güçleri, savunma becerileri ve İtalyan bir teknik adamla (Zaccheroni) çalışmaları da bu sert ve fiziğe dayalı geçmesi beklenen grupta Japonya’ya bir şans doğurabilir. Nagatomo-Uchida-Honda-Kagawa başlıca yıldızlar,



Grup Tahminim



Kolombiya-Yunanistan 1-2 olur şeklinde. Çapraz eşleşme ile İngiltere, Uruguay, İtalya grubu ile eşleşecek oldukları düşünülürse; bu gruptan çıkacak olan takımların bir tur daha geçme olasılıkları yüksek görünmüyor.






emreyildiz5087@yahoo.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder