30 Haziran 2014 Pazartesi

Wimbledon - Kadınlar (Pazartesi)

            Wimbledon'da Cumartesi gününden bugüne kalan üçüncü tur maçlarıyla dördüncü tur maçlarının bazıları bugün oynandı. İngilizlerin ''Pazar günü maç oynanmaz.'' takıntısı nedeniyle fikstür sıkıştı ve fazla maç izlemeyedik.


            Üçüncü Tur


            _ İlk seti Lisicki kazandıktan sonra ertelenen maçta ikinci set kısa rallilerle oynandı. 5-2'deki yağmur arasından sonra seti Ana Ivanovic kazandı.
            Final seti ise Sabine Lisicki'nin şovuna döndü. Wimbledon'da son yılların en iyi tenisçilerinden biri olan Lisicki iki kez servis kırdığı seti ace'le bitirdi ve bir kez daha dördüncü tura yükseldi. Lisicki maç boyunca 7 ace attı.
           
            Lisicki 6-4 / 3-6 / 6-1

            _ Keys-Shvedova maçında ilk seti 9-7'lik tie-break'le tecrübeli Shvedova kazanmıştı. İkinci sette tie-break başlamadan maç ertelenmişti. Genç Amerikalı Madison Keys sakatlığı nedeniyle korta çıkmadı ve dördüncü turda Lisicki'nin rakibi Shvedova oldu.

            Shvedova 7-6 / 6-6






            Dördüncü Tur


            _ 1 numaralı seribaşı Serena Williams'ı eleyen Alize Cornet bu kez genç Eugenie Bouchard ile karşılaştı. Kadınlar tenisinde pek görmediğimiz üzere iki tenisçi de müthiş servis oyunları çıkardılar ve maçın ilk 16 oyunu boyunca servis kırılmadı. İlk sette servis kırma olmadıktan sonra set tie-break'e kaldı. Tie-break'te iki tenisçi de ikişer kez servis çevirdikten sonra ilk set puanında Bouchard servis çevirmeyi başardı ve seti bitirdi.
            İkinci set de ilk sete benzer şekilde başladı. Durum 2-2'yken Cornet servis kırmayı başardı. Seti kazanmaya doğru giden Cornet 5-4'te servisini kırdırdı. Geçen maçta da gördüğümüz gibi sinirlerine hakim olamayan Cornet bir kez daha servis kırdırdı ve maçı kaybetti. Eugenie Bouchard sezonun 3.grand slaminde de çeyrek finale yükseldi, iki yıl öncenin kızlar şampiyonu Bouchard tenis yeteneklerinin yanında yaşından beklenmeyecek bir olgunluk içinde.

            Bouchard 7-6 / 7-5




            _ Kerber-Maria Sharapova maçının galibi çeyrek finalde Eugenie Bouchard ile karşılaşacak.


            _ Halep-Diyas karşılaşmasının galibi çeyrek finalde Lisicki-Shvedova maçının galibiyle oynayacak.

           



            _ İki Çek tenisçinin mücadelesinde '96lı Smitkova ile Lucie Safarova karşılaştılar. Bundan önceki yedi denemesinde Wimbledon'da başarılı olamayan Safarova genç vatandaşını rahat geçti. Smitkova maçı 6 ace'le tamamladı ama top oyuna girdiğinde etkili olan isim Safarova oldu. Maçı sadece 48 dakikada bitirerek çeyrek finalist oldu.  Safarova 6-0 / 6-2

           
            _ Makarova-Radwanska maçı Makarova açısından çok rahat geçti. İlk sette iki kez rakibinin servisini kıran Makarova seti kazandı. İkinci sette ise kusursuz bir Makarova şov vardı, oyun kaybetmedi. Maçı toplam 53 dakikada bitiren Makarova toplam puanlarda 57-31 üstünlük sağladı, Radwanska’nın daha önce böyle bir yenilgiye uğradığını hatırlamıyorum.  Makarova 6-3 /6-0


            _ İkinci Çek çeyrek finalist de eski şampiyonlardan Petra Kvitova oldu. Kvitova tecrübeli Peng karşısında ilk sette bir kez, ikinci sette iki kez servis kırarak çeyrek finalist oldu. Kvitova 6-3 / 6-2

            _ Üçüncü Çek çeyrek finalist ise Barbara Strychova-Zahlavova oldu. Önceki turda Li'yi eleyen Zahlavova, Caroline Wozniacki karşısında winner'larıyla galibiyete gitti. İlk sette winner sayısında 13-3 ile önde olan Çek tenisçi, ikinci sette 18-8 ile üstündü. Daha önceki üç maçında toplam 17 basit hata yapan Wozniacki bu maçta toplam 12 basit hata yaptı. Styrcova-Zahlavova 6-2 / 7-5

           

              İpek Soylu ikinci turda
                       
           
                Gençlerde elemelerden gelen İpek Soylu ev sahibi ülkeden Jodie Anna Burrage’ı 6-4 ve 6-3’le yenmeyi başardı. Soylu ilk sette rakibine servis kırma şansı vermedi ve rakibinin servisini bir kez kırmayı başardı. İkinci sette ise rakibinin servisini üç kez kırmayı başardı. İstatistiklere bakarsak, çok ilginç bir nokta gözümüze çarpıyor. İki tenisçi de 16’şar winner bulurken İpek Soylu rakibinden üç tane daha fazla basit hata yaptı. Burrage’ın servis performansı da biraz daha iyiydi ama İpek rakibinin servis attığı puanların %45’ini kazanarak bu alanda önemli bir farka imza attı ve maçı 65 dakikada bitirdi.







           sahinarif88@hotmail.com

twitter.com/arifsahin1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder