10 Haziran 2014 Salı

Dünya Kupası – A Grubu’na Bakış

Evsahibi Brezilya’nın seribaşı olduğu A Grubu dört kıt’adan dört takımı buluşturuyor. Turnuvanın açılış maçı da bu grubun ilk maçı olan Brezilya-Hırvatistan maçı olacak.

Birçok kişinin aksine düşüncem bu grubun kupanın en zor grubu olduğu yönünde.

Evsahibi Brezilya her ne kadar önceki yıllarda hepimizin hayranlıkla izlediği ve futbolu şov haline getiren Ronaldo, Ronaldinho, Kaka, Adriano, Rivaldo’lu kadrolardan çok daha zayıf hücum gücüne sahip bir takıma hücum hattına sahip olsa da, hem evsahibi avantajı hem de mevcut kadronun Avrupa sertliğine alışık futbolculardan kurulmuş olması sebebiyle grubun ve kupanın en büyük favorisi konumunda.  İlk iki maçta alacağı muhtemel 6 puan ve olası bir grup liderliğini garantileme durumu, son maçlarda Kamerun’la oynayacak olmaları sebebiyle Kamerun da gruptan çıkma yolunda çok önemli bir avantaja sahip. B grubundan İspanya veya Hollanda’nın olası 2.tur rakibi olması nedeniyle Brezilya daha fazla dinlenmek ve sakatlıktan kaçınmak adına son maça idealden uzak bir kadroyla çıkabilir. Brezilya’nın kadrosuna da kısaca bakalım. Tecrübeli Julio Cesar’ın önünde belki de dünyada son yıllarda gördüğümüz en iyi savunma var; Dani Alves-Thiago Silva-David Luiz-Marcelo. Orta alanda İngiltere Premier Ligi’nde oynayan oyuncular ön planda; Chelsea’li üçlü Ramires-Oscar-Willian takımın dinamosu olacaklar. Hücum hattında ise Hulk-Neymar en çok göze batan isimler. Fred de geçen yılki Konfederasyon Kupası’nda olduğu gibi önemli katkı verebilir. Robinho, Pato, Lucas Moura ve Lucas Leiva kadroda yer bulamayan isimler.


Kamerun ülkemizden en fazla sayıda ismin mücadele edeceği ekip ve her kupada yaşanan 1 Afrika takımının fırtına gibi esmesi ritüelini devam ettirmeye çalışacaklar. Kadrosu artık iyice yaşlanan Kamerun fikstürü avantaja çevirip gruptan çıkmaya çalışacaktır. Kamerun kadrosunda özellikle savunmada sıkıntı var. Orta alanda Song-Makoun-Mbia-Enoh-Matip ile üstünlük sağlamaya çalışacaklar. Hücum hattında ise Chelsea’den ayrılan tecrübeli Eto’o ilk tercih olacak.


Grubun diğer iki ekibinden Hırvatistan ilk bakışta grubun 2.lik için en güçlü
adayı. Ortasahada Modriç ve Rakitiç gibi iki üstün zekalı oyun kurucu ve ileride Mandzukic gibi bir golcüye sahip olmaları onları gruptan çıkan 2.takım olma adına favori gösteriyor. Hırvatistan’ın özellikle forvetler konusunda önemli bir zenginliği var. Mandzukic-Olic-Jelavic-Eduardo dörtlüsü bu turnuvada da bir aradalar. Bundan önceki turnuvalarda Hırvatistan hücumlarda yeteri kadar üretken olamamıştı, bakalım bu sefer istediklerini bulabilecekler mi?


Meksika ise önceki yıllardan kalite ve hava olarak oldukça uzakta gözüküyor; kupadan puansız dönmeleri kimseyi şaşırtmayacaktır. Zaten kupaya oldukça saçma bir şekilde kıta kontenjanının gereğinden fazla olması sebebiyle katılabildiler ki onu da Yeni Zelanda’yı baraj maçında eleyerek başarabildiler. Meksika savunmada son kez Salcido-Marquez ikilisiyle DK oynayacak. Hücum hattında ise Giovani dos Santos ve Javier ‘Chicharito’ Hernandez takımın en önemli isimleri. Kişisel görüşüm Kuzey Amerika kıtasından en fazla 2 takıma kupa vizesi verilmeli. Honduras, Kosta Rika gibi ekipler yerine Güney Amerika’dan ve Avrupa’dan daha fazla takımın kupaya katılması kupanın kalitesini arttıracaktır.



Grubu çözecek maçın Hırvatistan-Kamerun maçı olmasını bekliyorum. Bu
maçta Kamerun’un alacağı 1 beraberlik bile Hırvatistan’a fikstür dezavantajı nedeniyle havlu
attırabilir.

Grup tahminim Brezilya ve Kamerun’un 1-2 olması.










emreyildiz5087@yahoo.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder