10 Haziran 2014 Salı

Galatasaray Liv Hospital seriyi dengeledi

              Beko Basketbol Ligi’nde final serisinin dördüncü maçında Galatasaray Liv Hospital kendi sahasında Fenerbahçe Ülker’i 88-82 ile yenerek serideki ikinci galibiyetini aldı ve seriye 2-2’lik eşitliği getirdi.  Serinin beşinci maçı Cuma günü Ülker Sports Arena’da oynanacak.
               



Maçın Hikayesi
               
                İki takım da maça bir önceki maçta kullandıkları beşleriyle başladılar.

                Galatasaray LH maça mükemmel bir giriş yaptı. Fenerbahçe Ülker ilk iki hücumda iki top kaybı yaptıktan sonra hücumlarda başarılı olamadı, Galatasaray LH dış şutlarda ve hızlı hücumlarda etkili olunca skor üçüncü dakikada 11-2’ye geldi. Beşinci dakikada fark ilk kez çift hanelere çıktı: 17-6 Sonraki dakikalarda Carlos Arroyo da devreye girince fark daha fazla açıldı, Fenerbahçe ise geçen maçın yıldızı Bjelica ve pota altındaki diğer oyunculardan katkı alamadı, sadece Bo hücumlarda etkili olunca hücumlarda üretken olamadı. İlk çeyrek 28-16 bitti.

                Galatasaray ikinci çeyreğe de iyi başladı. Kleiza’nın oyunun iki tarafında da yaptığı hatalara karşılık Arroyo-Sinan ikilisi GS hücumlarını doğru yönlendirince skor 12.dakikada 32-16’ya geldi. Bu dakikadan sonra Zoric’in etkili olduğunu 0-6’lık seriyle FBÜ farkı biraz kapattı. 15.dakikada skor 34-24 iken Bojan Bogdanovic’e çalınan teknik faul Fenerbahçe için kötü bir karar gibi gözükse de, sonuç olarak FB için yararlı oldu. Çeyrek sonuna kadar toplamda 6-14’lük bir seri yakalayan Fenerbahçe devreyi Kleiza’nın son saniye basketiyle sadece iki sayı farkla geride kapattı: 40-38



                İkinci yarıya Fenerbahçe Ömer-Bjelica-Zoric yerine Bogdanovic-Kleiza-Savaş’la başladı. Fenerbahçe ilk hücumda Oğuz’un 2/2 serbest atış atmasıyla beraberliği yakaladı. GS bu dakikalarda müthiş bir savunma eforu gösterdi, 7-0’lık bir seri yakalayarak farkı tekrar açtı. Karşılığında ise hücumlarda Bo ve Kleiza’dan yararlanan ve müthiş savunma yapan Fenerbahçe 7 sayılık bir seri yakaladı. Moladan sonra GS hücumlarda Marko’yu kullanarak 7 sayılık bir seri yakaladı. Obradovic’in molası da etkili olmadı ve FBÜ sayı üretemedi, GS çeyreği 5-0’lık seriyle bitirdi: 61-49


                  Son çeyreğe Galatasaray Cenk Akyol’un bulduğu beş sayıyla başladı. Skor 66-55’ken Obradovic’in itirazları sonucunda ortam iyice gerildi, oyun yaklaşık 15 dakika durdu ve Obradovic ikinci teknik faulünü alarak diskalifiye oldu. Malik Hairston oyunda olduğu bölümde bu serideki en iyi performansını gösterdi, son dört dakikaya Galatasaray çift haneli farkla girdi, dört dakika kala Luka Zoric’in yaptığı top taşıma maçı hemen hemen bitirmiş oldu.


İstatistikler

                Galatasaray’da Carlos Arroyo 24 sayı üreterek maçın en skorer oyuncusu oldu. Arroyo ayrıca 2r-5a ile oynadı. Markoishvili 16s-4r-2tç ve Sinan Güler 15s-6r-4a ile oynadılar. Erceg bir önceki maçta olduğu kadar fazla skor üretemese de iyi bir maç çıkardı. Toplamda 12s-3r-2a ile oynadı.
                Fenerbahçe’de Bo McCalebb 22s-7r-3a-2tç ve Linas Kleiza 22s-5r-2a ile oynadılar. İkisi haricinde Fenerbahçe’nin neredeyse tüm oyuncuları vasatın altında kaldılar.



Genel Yorum
               
                İki takım arasında yine bazı bölümleriyle çekişmeli ama nihayetinde ev sahibi takımın ağır bastığı bir maç izledik. Bundan önceki iki maçta gördüğümüz üzere kötü bir hakem performansı gördük. Hakem performansları bu kez birçok defa gerginliğe sahne oldu ve oyuncular arasında da gerginlikler yaşandı.
                Serinin kalanında ne olacağı belirsiz ama serinin 41.dakikasından itibaren momentumun yavaş yavaş Galatasaray’a kaydığını gördük. İkinci maç dengede geçtikten sonra Abdi İpekçi’deki iki maçta da Galatasaray daha iyi oynadı. Arroyo-Sinan ikilisi ilk maçta Bo-Emir ikilisinin yarattığı farkı yarattı. 2-2 olan her seride olduğu gibi beşinci maç çok kritik olacak. Fenerbahçe her ne kadar saha avantajına sahip olsa da, oyuncuların form grafikleri itibariyle Galatasaray daha avantajlı. Beşinci maçta daha iyi hakem performansları görmeyi umut ediyorum.





                 





                sahinarif88@hotmail.com

                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder