1 Haziran 2014 Pazar

Roland Garros - Kadınlar dördüncü tur maçları (Pazar)

          Kadınlarda tablonun üst yarısındaki dördüncü tur maçları Pazar günü oynandı. Sırasıyla inceleyelim…

                _ Dördüncü tura çıkmaları sürpriz olan ikilinin mücadelesi zaman zaman heyecana sahne olsa da Garbine Muguruza rahat kazandı. Parmentier önünde maçın ilk dokuz puanını alan Muguruza daha sonra rakibini durduramadı ama 4-4’te servis kırarak ilk seti kazandı. İkinci setin başındaki kritik üçüncü oyunda Parmentier üstüste iki kez çift hata yaparak servisini kırdırdı. Setin kalanında servis oyunlarını kazanamayan Parmentier karşısında Muguruza uzun rallilerde de etkili oldu ve seti 6-2’yle kazandı.  Muguruza bu turnuvada Serena Williams’ı elemesi başlı başına bir olayken çeyrek finale de kalarak bu başarısını daha da büyüttü. Parmentier’in elenmesiyle Fransızlar ikinci haftaya kadınlar tablosunda tenisçisi olmadan giriyor.

                _ Günün en önemli maçı beklenen kaliteye sahne oldu. Samantha Stosur ile Maria Sharapova arasındaki maça Masha iyi başladı. İlk sekiz puanın yedisini almasına rağmen servis kıramadı, setteki ilk servis kırmayı yapan Stosur avantajını set sonuna kadar sürdürdü ve ilk seti 6-3 ile kazandı. İkinci setin başında servis kıran Sharapova avantajını koruyamadı ama 4-4’te bir kez daha servis kırarak maçı final setine taşıdı. Final setinde ise ‘Sharapova şov’ vardı diyebiliriz. Stosur da seti lehine çevirmek için herşeyi yaptı ama Sharapova etkili winnerlarıyla müthiş bir set çıkardı, neredeyse hiç hata yapmadı ve seti 6-0’la kazandı.

                Çeyrek finalde Muguruza-Sharapova karşılaşacaklar.


                _ Bugün sürpriz yapmasını beklediğim isim Alja Tomljanovic’ti. Alja, kendisiyle benzer tenis stiline sahip olan Suarez-Navarro karşısında maça dengede başladı ama ilk seti 3-6 ile kaybetti. İkinci sete iyi başlayan Alja oldu ama Navarro avantajı kısa sürede lehine çevirdi ve seti 6-3’le kazandı, Radwanska maçının aksine kritik puanları iyi oynayamayan Alja çıkış turnuvasına dördüncü turda veda etti. Navarro maçta rakibini fazlasıyla basit hataya zorlayarak oyunu lehine çevirdi.  

                _ Günün ilk maçında iki genç seribaşı Angelique Kerber ile Eugenie Bouchard karşılaştılar. Bouchard maça çok iyi başladı ve 22 dakikada ilk seti bitirdi: 6-1 İkinci sette biraz daha zorlansa da Bouchard 6-2 ile çeyrek finale yükseldi. Bouchard maç boyunca topu çok iyi yönlendirdi ve uzayan rallilerde rakibini zor durumda bıraktı. Kerber ise maç boyunca ritm bulamadı. Maç boyunca toplam 30 winner üreten Bouchard dört kez de servis kırmayı başardı ve turnuvanın en etkileyici galibiyetlerinden birine imza attı.


                Çeyrek finalde Navarro-Bouchard karşılaşacaklar.


               





                Pazartesi maçları

                Yarın kadınlar turnuvasında bugüne göre daha heyecanlı maçlar izlememiz muhtemel. Kiki Bertens dışında yedi seribaşı raketi izleyeceğiz. Errani-Jankovic ve Halep-Stephens maçları günün en güzel maçları olabilir.











               

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder