4 Haziran 2014 Çarşamba

Şampiyon PANATHİNAİKOS

            Yunanistan Ligi’nde final serisinin beşinci maçında Panathinaikos Olympiakos’u 82-71 ile yenerek seride durumu 3-2 yaptı ve şampiyon oldu. Yeşil Yoncalar son 13 yılda 12.kez ligi şampiyon olarak bitirdiler.
               



Maçın Hikayesi
               
                Maç Mantzaris’in üçlüğüyle başladı. Lojeski’nin de üçlüğüyle Olympiakos maçtaki en büyük üstünlüğünü birinci dakikada yakaladı: 2-6 Olympiakos ilk üç dakikada 10 sayı bulmayı başardı ve maçtaki son üstünlüğünü de bu dakikada yakaladı: 7-10 Bu dakikadan itibaren James Gist’in önderliğinde 15-2’lik bir seri yakalayan Panathinaikos sekizinci dakikada çift haneli farkı yakaladı: 22-12 İlk çeyrekte Panathinaikos sezon boyunca hücum anlamında hiç bulamadığı etkinliği sağlamış oldu ve ilk çeyrek 28-19 bitti. İlk çeyreğin diğer yıldızları serinin en zayıf halkası Roko Ukic ile ilk maçtan sonra vasat bir performans sergileyene Jonas Maciulis’ti. Spanoulis ise neredeyse her derbide olduğu gibi vasatın altında kaldı.

                İkinci çeyreğin başında Panathinaikos Ramel Curry’nin hücumlardaki etkinliğiyle farkı tekrar çift hanelere taşıdı: 34-20 (13.dk) Bu dakikadan sonraki üç dakikada Olympiakos maçta son kez etkili oldu, 7 sayılık bir seri yakalayarak farkı azalttılar. Diamantidis’in oyuna dönmesinden sonra Panathinaikos devre sonuna kadar 19-5’lik dev bir seri yakaladı ve ilk yarı sonunda farkı iyice açmış oldu: 53-32

                Üçüncü çeyrek 70-56’lık skorla bittikten sonra son bölümde PAO bildik oyununa döndü ve tempoyu düşürdü. Pana son bölümün başında hücumlardan boş dönünce Oly son üç dakikaya girerken farkı altı sayıya kadar indirdi: 74-68 Bu dakikadan sonra Panathinaikos’un tecrübeli oyuncuları oyuna ağırlıklarını koydular,  Olympiakos da hücumda yakaladığı fırsatları skora çeviremedi ve fark daha fazla kapanmadı.



İstatistikler

                Panathinaikos’ta Jonas Maciulis 15s-3r ile takımın en skorer oyuncusu oldu. Diamantidis 11s-2r-6a-3tç ile oyunun her alanına katkı verdi. Fotsis 10s-6r, Gist 9s-3r, Lasme 8s-6r ile oynadılar. Ukic 9s-3a ile serinin genelinde olduğundan çok daha iyi oynadı.
                Olympiakos’da Lojeski 17s-4r-4a ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Printezis 16s-3r, Dunston 11s-9r-3b ile kendilerinden bekleneni verirken Spanoulis yine çok kötü bir şut yüzdesiyle 6s-3a ile oynadı.  



Genel Yorum
               
                Panathinaikos asıl zaferi bu maçta değil bir önceki maçta elde etti diyebiliriz. Üçüncü maçta saha avantajını kaybettikten sonra son iki maçta da oyun olarak Olympiakos’un üstün olduğu belliydi. Dördüncü maç Olympiakos’un sahasında da olunca, Olympiakos’un şampiyonluğunu ilan etmesine kesin gözüyle bakıldı. Panathinaikos dördüncü maçta 38 dakika boyunca neredeyse mükemmel oynadı, son iki dakikada saçmaladılar ve son pozisyonda hakemler belki de maçın kaderini belirlediler.
                Bu akşama gelecek olursak, Panathinaikos ilk yirmi dakika boyunca sezon boyunca gösterdiği oyundan çok farklı bir oyun sergiledi. PAO’nun sezon boyunca sert savunma yaptığını, istese bile hücum yapamadığını ve kazanmak için rakibi de bozması gerektiğini gördük. Bu akşam ise ilk yarıda tamamen farklı bir şekilde oynadı, rakibin oyununu umursamadan potaya gittiler ve farkı açtılar. Panathinaikos maç boyunca neredeyse tüm oyuncularından olumlu katkı aldı. James Gist’in bu serideki rolü de çok önemli. İkinci maçta sakatlıktan dönen Gist ikinci-üçüncü maçlarda fark yaratamadı, bu maçlarda Printezis de Fotsis karşısında üstünlük yakalayınca ibre Oly’ye döndü. Gist’in formunu yakalaması ve Fotsis’in de fazla yorulmadan iyi oynaması ise ibreyi tersine çevirdi. Son iki maçta Spanoulis’in berbat oyunu-Diamantidis&takımın geri kalanının iyi oyunları da buna eklenince şampiyonluk Panathinaikos’un oldu.



                 





                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder