2 Haziran 2014 Pazartesi

Roland Garros Bayanlarda 4. Tur



Bayanlar

Favoriler

148 numaralı seri başı olan Kiki Bartens 4. tura çıkarak Roland Garros tarihine adını yazdırmıştı. Andrea Petkovic karşısında da maçı harika başladı. Maç boyunca çok agresifti ama ilk sette özellikle bu agresifliği puanlara direk olarak yansıdı. Basit hatalarını ilk sette kısıtladı ve birçok winner üretti. 9 kez file önüne geldiği ilk sette de fileden %100 ile oynadı. İlk seti de 6-1 ile kazandı. İkinci set ise işler biraz tersine döndü. Fileye daha az gelen Bartens bu sette tam tamına 20 tane basit hata ile oynadı. Petkovic ise puanları uzatarak rallileri yönlendiren isimdi 2. sette. Yakaladığı 3 servis kırma puanını da değerlendiren Andrea Petkovic seti 6-2 ile aldı. 3. set sürekli karşılıklı servis kırmalarla başladı.3-2’ye kadar servisine tutunan yoktu. Bu sette Bartens ilk setteki oyunundan arada sırada esintiler gösterdi ama Petkovic 2. sette yakaladığı havayı devam ettirdi. 5-5 iken tekrar servis kıran Petkovic maç için servis attığı oyunda yine Bartens’in basit hatalarından faydalanarak seti 7-5 maçı da 2-1 kazandı.

İlk setin tam tamına 81 dakika sürdüğü Jelena Jankovic-Sara Errani maçında özellikle ilk set sonunda inanılmaz işler oldu. İki oyuncu da ilk set boyunca 4’er kez servis kırdılar ve durum 5-4 ve Jelena Jankovic set için servis atarken servisini kırdırdı ve ilk set boyunca ilk servislerini %88 ile oyuna sokan Errani ilk seti 7-5 biten ilk tie-break sonucunda kazandı. İkinci sette üst üste servis kıran Jankovic bir ara iyice dağılmıştı. Sara Errani double break’i elde ettikten sonra iyice rahatladı ve bu seti de 6-2 kazandıktan sonra adını çeyrek finale yazdırdı. Daha önceki turlarda sallantı yaşayan Errani (özellikle Madison Keys maçından) yine bir Roland Garros’ta çeyrek final görmüş oldu.

Çeyrek finalde Errani-Petkovic eşleşmesi oldu. 

Buradaki en yüksek numaralı seri başı olan Simona Halep, güzel geçmesi beklenen maçta Sloane Stephens’ı 6-4 ve 6-3’lük setlerle geçti. Son 2 sezondur burada 4. turda elenen Sloane Stephens yine böylelikle 4. turda elenmiş oldu. Hem basit hatalarda hem de winner sayısında Halep’in gerisinde olan Stephens’ın ayrıca 2. servisleri de pek çalışmadı ve bunlar maçı kaybetmesindeki en büyük sebepler oldu.

3. turda Kvitova ile inanılmaz bir maç oynayan Svetlana Kuznetsova bu turda Ana Ivanovic’i eleyen Lucie Safarova ile oynadı. İlk set ufak farkların belirlediği bir setti. Sadece 2 puan fazla kazanan Kuznetsova ilk servislerinden çıkardığı puanların da sayesinde seti 6-3 kazandı. 2. setin hemen başında servis kırma avantajı elde eden Kuznetsova setin ortalarına kadar bu avantajını taşıdı. Setin ortalarından sonra karşılıklı servis kırmalar görüldü ve bu sefer de basit hatalarını kısıtlayamayan Safarova seti 6-4 maçı da 2-0 kaybetti.

Çeyrek finalde Kuznetsova-Halep eşleşmesi oldu.

Emin Kazdaloğlu

Twitter: @Nickonharf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder