4 Haziran 2014 Çarşamba

Roland Garros - Erkekler çeyrek final (Çarşamba)

            Erkeklerde tablonun üst yarısındaki çeyrek final maçları Çarşamba günü oynandı. Bugünkü maçlar yağmur nedeniyle biraz geç saate sarktı ama yine de bugün tamamlanabildi. Sırasıyla inceleyelim…

                Rafa ilk seti kaybetti ama rahat kazandı

                Dünyanın  1 numarası Rafael Nadal çeyrek finalde vatandaşı ve geçen sezonun finalisti David Ferrer’le karşılaştı.
                _ İlk sette Rafa normal performansından daha kötü oynadı. Ferrer ilk sette hem rakibinin iki katı sayıda winner üretti, hem de Rafa rakibinden iki kat daha fazla sayıda basit hata yaptı. Buna rağmen set başabaş geçti, Ferrer son oyunda servis kırarak seti kazanmayı başardı.
                _ İkinci sette Rafa üçüncü oyunda servis kırdı. Rafa için setin en zor oyunu altıncı oyun oldu. Bu oyunda üç kez servis kırma puanı çeviren Rafa seti 6-4 ile kazandı.
                _ Son iki set ise Rafa için çok kolay geçti. Üçüncü sette rakibine oyun vermeyen Nadal bu sette hiç basit hata yapmadı ve rakibini 13 basit hataya zorladı. Son maçta ise sadece bir oyun kaybederek yarı finalist oldu.



                Monfils iki setten döndü ama…
               
Günün diğer yarı finali izlemesi keyifli bir maça dönüştü. Fransızların Çarşamba’ya kadar gelen son tenisçisi olan Gael Monfils, benim de erken elenmesini beklediğim Andy Murray ile karşılaştı.
                _ Maçın başlarında servis kıran Murray rakibinin dönüşüne engel olamadı ama seti 6-4 ile kazanmayı başardı.
                _ İkinci set Murray için daha kolay geçti, winner-basit hata sayılarında rakibinin iki katı sayıda avantaj yakalayan Murray seti 6-1’le kazandı. Setin son oyunu 10 dakikadan fazla sürdü ve Monfils dokuz kez set puanı çevirdi. Bu oyun zorlu geçecek olan üçüncü setin habercisiydi diyebiliriz.
                _ Üçüncü setin ilk oyunu da çok zorlu oldu, bu oyunu kazanan Monfils, Fransız seyircisini de havaya soktu. Setin sonunda servis kıran Monfils maça döndü.
                _Dördüncü set Monfils için çok rahat geçti, sadece yarım saatte 6-1’le maçı final setine taşıdı.
                _ Final seti Andy Murray için önemli bir psikolojik savaşa dönüştü. Setlerde 2-0 öne geçtikten sonra Monfils’in yükselen ritmi ve Fransız seyircisinin de baskısıyla Murray’nin işi oldukça zor görünüyordu ama tersi oldu. Setin ikinci oyununda servis kıran Murray karşısında Monfils saçmalamaya başladı. Set boyunca sadece bir winner üreten ve 10 tane basit hata yapan Monfils final setinde oyun alamadı ve 24 dakikada maçı kaybetti.
               

                Yarı  finalde Nadal-Murray karşılaşacaklar. Cuma günü oynanacak yarı finallerin diğer ayağında da Djokovic-Gulbis eşleşmesi var.


                 


               











               

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder