6 Haziran 2014 Cuma

Rafa sürprize izin vermedi

              Roland Garros’ta erkeklerde ikinci finalist çok kolay geçen maçta Andy Murray’yi üç sette deviren ‘Roland Garros’un kralı’ Rafael Nadal oldu.

                Günün ikinci yarı finalinin seyirci açısından çok memnuniyet verici olduğunu söyleyemeyiz, Rafa Nadal’ın domine edici performansı dışında seyirciyi çekebilecek bir şey yoktu. Rafa Nadal maça mükemmel başladı ve 12/14 puan alarak 3-0 öne fırladı. Set sonuna kadar iki tenisçi de servis kırma şansı bulamadı ve ilk set 6-3 ile bitti.

                İkinci setin ilk iki oyununda servis kullanan tenisçiler rakiplerine tek puan bile vermediler. Üçüncü oyunda servis kıran Rafa, yedinci oyunda bir kez daha servis kırdı ve toplam puanlarda 26-12 üstünlük sağladığı seti 6-2 ile kazandı.

                Üçüncü set de benzer bir şekilde başladı. Setin ilk oyunlarından sonra 14-2’lik bir seri yakalayan Rafa iki kez servis kırdı ve maçı 6-1’lik setle noktaladı.

                Rafa Nadal Paris’e formsuz geldi ama Paris’te her zamanki etkileyici performansını ortaya koydu. Kohlschreiber-Monfils maçlarında yorulan Murray bu kez direnemedi. Toplam puanlarda 83-43’lük Rafa eziciliği hakimdi ve Rafa toplamda dokuzuncu kez RG finali oynamaya hak kazandı.










               
twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder