1 Haziran 2014 Pazar

Yunanistan Basketbol Ligi – Panathinaikos devam dedi; final finale kaldı

            Yunanistan Basketbol Ligi final serisi dördüncü maçında Panathinaikos deplasmanda Olympiakos’u 65-67 ile yenerek seride durumu 2-2 yaptı. Serinin final maçı Panathinaikos taraftarları önünde OAKA’da oynanacak.
               



Maçın Hikayesi
               

Panathinaikos maça Diamantidis’in etkili oyunuyla başladı ve ilk dakikada 0-4 ile öne fırladı. Olympiakos Spanoulis-Dunston-Lojeski ile toparlanıp çeyrek ortasında öne geçse de oyunun temposuna hükmeden Panathinaikos ilk çeyreği 16-19 ile önde geçti.

                İkinci çeyreğe PAO bu sezon pek kullanmadığı Jankovic’in etkili oyunuyla başladı ve 9 sayılık bir seri yakaladı. Oly Dunston’ın devreye girmesiyle farkı sekiz sayıya kadar indirdi ama devre sonunu iyi oynayan PAO ilk yarıyı farklı bir şekilde önde bitirdi: 30-43 İlk yarıda PAO 10, Oly ise 8 top kaybı yaptı. Oly’nin 0/8 üçlük atması da ilk yarının bir diğer istatistiği idi.

               
İkinci yarıya PAO tempoyu düşürerek başladı. Pota altında Mavrokefalidis’in etkili oyunuyla Olympiakos uzun süre sayı bulamadı. 27.dakikada 43-49 ile fark altı sayıya kadar indi ama moladan sonra Fotsis-Diamantidis’in üçlükleri farkı tekrar çift hanelere taşıdı: 45-57

                Son çeyrekte de Oly fırsatlarını iyi değerlendiremedi, dış şutlar girmeyince fark kapanmadı. Son beş dakikaya 51-63 ile geride giren Oly son iki dakikada müthiş bir dönüş yaptı ama son pozisyonlarda Sloukas’ın dış şutları kaçırması onlara muhtemel bir uzatmaya mal oldu. Sonraki pozisyonda Diamantidis'in hatalı yürümesi hakemler tarafından atlandı, Lasme ikide bir attıktan sonra Spanoulis son şutu kaçırdı ve maç konuk takımın galibiyetiyle sona erdi.




İstatistikler

                Olympiakos’un en değerli oyuncusu Spanoulis bir kez daha derbi maçta saçmaladı. 0/9’la şut atan Spanoulis maçı 1s-7a-2tk ile tamamladı. Dunston 15s-7r-4tç-2b ile etkili oldu. Oly maçı 19/30 serbest atış ve 4/22 üç sayılık atış isabeti ile tamamladı.
                Panathinaikos’ta en etkili ikili bu maçta devreye girdi. Lasme 17s-9r, Diamantidis 13s-4r-6a ile oynadılar. PAO maçı tam 19 top kaybına rağmen kazandı.




Genel Yorum

                Serinin ikinci ve üçüncü maçları sonrası ibrenin tam olarak Olympiakos’a döndüğünü düşünüyordum. Son iki maçı kazandıktan sonra kendi seyircileri önünde böyle bir fırsatı tepmelerini beklemiyordum. İlk yarıda Panathinaikos gibi hücum gücü oldukça kısıtlı bir takımdan 40’dan fazla sayı yediler. İkinci yarıda bunu kısıtladılar, sadece 23 sayı yediler ama sayı da bulamadılar. Son dakikalardaki müthiş çabaları maçı uzatmaya yetmedi. Şimdi ibre PAO’ya döndü gibi gözüküyor ama hiç de öyle olmayabilir. PAO’nun normal şartlarda bir devrede bırakın 40’lı sayıları, 30’lu sayıları bile görmesi zor. Diğer taraftan Olympiakos’un da bu kadar düşük yüzdeyle şut atması az görülebilecek bir şey. Serinin son maçının ilk dört maçta olmadığı kadar heyecana sahne olmasını bekliyorum.     





                 



                sahinarif88@hotmail.com

                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder