31 Mayıs 2014 Cumartesi

Roland Garros - Kadınlar 3.tur maçları (Cumartesi)

Kadınlarda tablonun alt yarısındaki üçüncü tur maçları Cumartesi günü oynandı. Sırasıyla inceleyelim…

                _ Günün ilk maçının en iyi maç olmasını bekliyorduk, beklentilerden daha iyi bir maç ortaya çıktı. Petra Kvitova ile Svetlana Kuznetsova arasındaki ilk seti tie-break ile Kvitova aldı, ikinci sette Kvitova’nın çekilmesiyle oyun erken koptu. Final setine dinlenmiş olarak başlayan Kvitova avantajı ele aldı ama sürdüremedi. 92 dakikalık son seti 9-7 ile kazanan Kuznetsova son 11 yılda 10.kez dördüncü tura yükseldi. Kvitova maçta tam 11 çift hata yaparak önemli bir istatistiğe imza attı.

                _ 2008 şampiyonu Ana Ivanovic üçüncü turda benim beklentilerimi boş çıkardı. Lucie Safarova maçı 6-3’lük iki setle kazandı ve kariyerinin en iyi Grand Slam performansına imza atmış oldu. Lucie’ye Beatles’dan ‘’Lucy in the sky with diamonds’’ şarkısını hediye ediyorum.

                Dördüncü turda Kuznetsova-Safarova karşılaşacaklar. Kvitova ile benzer oyun stiline sahip olan vatandaşı Safarova bakalım Kuznetsova karşısında ne yapacak?


                _ Sloane Stephens, Ekaterina Makarova’yı 6-4 /6-3 ile geçerek üstüste üçüncü yılda da dördüncü tura çıkmış oldu. Genç tenisçi için önemli başarı.  

                _ 4 nolu seribaşı olan Halep turnuvanın sürpriz ismi Torro-Flor ile karşılaştı. Flor maça iyi başlasa da Halep maçın son 11 oyunun 10’unu kazanmayı başardı. Turnuva başlarken Halep’in ne kadar ileriye gidebileceği konusunda şüpheliydim ama ilk üç tur performansıyla iddiasını ispatladı.


                Dördüncü turda Stephens-Halep karşılaşacaklar.


                _ Jelena Jankovic de günü rahat bir galibiyetle geçen isimlerden oldu. Jankovic, Cirstea’yı 6-1 / 6-2’yle yenerek son sekiz yılda yedinci kez dördüncü tura çıktı. Cirstea ise son dört yılda üçüncü kez üçüncü turda elenmiş oldu.

                _ 10 nolu seribaşı olan Sara Errani genç rakibi Glushko karşısında adeta şov yaptı. Toplam puanlarda 57-25’lik üstünlük sağlayan Errani maçta sadece bir oyun kaybetti.

                Dördüncü turda Jankovic-Errani eşleşmesi oluştu.


                _ İki sürpriz ismin karşılaşmasında kazanan Hollandalı oldu. Kiki Bertens, İspanyol Soler-Espinosa’yı bir saatten kısa bir sürede 6-2 ve 6-1’le yendi. Dünya sıralamasında 148.sırada yer alan Bertens kısa vadede dünyanın en iyi tenisçilerinin arasına yükselecek gibi duruyor.

                _ Günün en iyi maçlarından biri de Andrea Petkovic ile Kristina Mladenovic arasında oynandı. 6-4 ile biten üç setin ikisini kazanan Petkovic ağır sakatlığı sonrası ilk kez bir grand slam’de ilk haftayı bu kadar iyi geçirdi. Mladenovic taraftar baskısını iyi kaldıramadı, kritik anlarda hatalar yaptı.

                Dördüncü turda Bertens-Petkovic maçı olacak.





                Pazar maçları

                Pazar günkü maçlar arasında en yüksek profilli maç Stosur-Sharapova maçı olacak. Sürpriz beklentim Ajla Tomljanovic’ten.











               

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder