1 Mayıs 2014 Perşembe

CHELSEA DAĞILDI: LİZBON’A MADRİD DAMGASI!

Evet, Atletico-Chelsea eşleşmesi için söylenebilecek pek fazla bir şey yok. A. Madrid’e saygı duymamız gerekiyor. Chelsea cephesinde ise bu sefer finalin kaybedilmesinin sorumlusu maalesef Mourinho. İlk maçtaki Chelsea’nin “beraberliğe razı” görüntüsü Madridli oyuncuları motive etmekten başka bir işe yaramadı. Madrid gibi “büyük takım” olmayıp ancak en az büyük takımlar kadar eli ayağı düzgün oyunculara sahip takımlar bu tür psikolojiden her zaman güçlenerek çıkar. İlk maçta özellikle bazı Chealsea’li oyuncuların abartılı şekilde mücadeleden kaçıp süreye oynamaları, özellikle ilk maç ile rövanş maçı arasında çok kısa zaman olan durumlarda sıkıntı yaratır. Üstelik ev sahibi de olsa bence 0-0 Madrid için çok iyi bir skordu ve deplasmanda atılan gol Chelsea’yi dağıtmaya yetti. Maalesef Mourinho bu kez bunları öngöremedi.


Maçın Hikayesi

İlk maçın aksine rövanş maç genel olarak gerçekten keyifli idi. Oyun Madrid’in kontrolünde başlamasına rağmen ilk ciddi pozisyonu David Luiz’in rövaşatası ile 22’de Chelsea buldu. 36’ya kadar karşılıklı ataklarla geçen bölümün ardından ilk 30 dakikanın etkisiz ismi Torres, Willian’ın çabası ile gelişen pozisyonu düzgün bir vuruşla bitirerek golü yaptı. İlk yarı böyle bitecek derken güzel bir organizasyon sonucu Adrian’ın golü gelince ipler bu kez Madrid’in eline geçti.
İkinci yarıya Torres-Eto değişikliği ile başlayan Mourinho’nun bence doğru yaptığı bir iş maalesef elinde patladı. Acemice bir penaltiya sebep olan Eto için gece o noktada bitti. Costa ile penaltıyı gole çeviren Madrid için artık final için sadece 35 dakika kalmıştı. Bu noktada Chelsea için tek çözüm, kısa bir süre içinde skoru eşitleyerek son 10 dakikada turu getirecek golü bulmaktı. Chelsea o pozisyonu hem de birkaç dakika içinde buldu ancak hafta sonu maç boyunca şans yanında olan Chelsea, burada direğe takıldı. Arda’nın golü berbat giden işlerin üzerine tüyü dikti. A.Madrid, bir diğer İspanyol R.Madrid ile finale yükseldi.
Genel Yorum
Arda’nın temposu düşüktü, ancak iki goldeki katkısı Arda için sadece günü değil sezonu da kurtardı. Torres eskilerin iyi bir santraforu ancak bu maçta yapılacak bir tercih değildi. Gol dışında yoktu dicem ama gol atan forvet eleştirilir mi? Evet!
Chelasea için şanssız bir gece olduğunu düşünüyorum. Chealsea’nin pozisyonunda top direkten dönüp karabole düşerken, Arda’nın pozisyonunda sanki Arda direkle paslaşıp topu önünde buldu. Burada Arda’ya torpil geçip “Arda pozisyonu takip etti” cilere sözüm bir sözüm var. O kafayı vuran herkes zaten o noktaya doğru koşar; ya gol için sevinecek ya da başını elleri arasına alacak yani orada Arda pozisyonu takip etmedi top gelip Arda’yı bulduJ o yüzden pozisyonu abartmayalım.
Son olarak Finalde kim mi kazanır? Tabi ki Viva MadridJ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder