9 Mayıs 2014 Cuma

Avrupa basketbol liglerinde play-off zamanı

      Türkiye’de olduğu gibi Avrupa liglerinde ‘dananın kuyruğunun kopacağı’ play-off dönemi geldi. Avrupa’nın önemli liglerini inceleyelim.



            İspanya Ligi


            İspanya Ligi’nde normal sezonun bitmesine üç hafta var ama play-off tablosu hemen hemen oluştu. Şöyle bir tablo karşımıza çıkabilir;

           
Real Madrid
            Zaragoza


            Unicaja
            Gran Canaria
           

           
            Barcelona
            Cajasol


            Valencia
            Laboral


           
            Tablonun üst tarafında yer alan Real Madrid’in pek zorlanmasını beklemiyorum. Alt tarafta ise Eurocup şampiyonu Valencia ile iki tane Euroleague takımı var. Valencia Laboral’i elerse yarı finalde Barcelona’ya karşı saha avantajına sahip olacak. Heyecanlı bir yarı final olması muhtemel.





            VTB Ligi


            Yedi Rus takımına ek olarak Lietuvos Rytas’ın çeyrek final yaptığı VTB Ligi’nde işler kızışıyor. Çeyrek finallerde şöyle bir tablo var;


            Unics Kazan
            Krasnie Krylya          


            CSKA Moskova
            Lokomotiv Kuban



            Khimki
            Nizhny Novgorod

           
            Lietuvos Rytas
            Triumph Libersty



            Mayıs ayına gelirken Unics-Kuban-Khimki’nin form düşüklüğü olduğunu görüyoruz. CSKA Moskova’nın form durumu şüpheli ama Teodosic’in sakatlıktan kurtulmasıyla CSKA daha iyi oynuyor. Her zamanki gibi CSKA favori.


           


            Adriyatik Ligi


            Finalde Cibona, Cedevita’yı yenerek şampiyon oldu.





            İtalya Ligi


            Normal sezon bu hafta bitiyor. Finalde muhtemelen EA7 Milano ile Cantu-Siena eşleşmesinin galibini izleyeceğiz. Milano favori.

           
             

            Almanya Ligi


            Normal sezonu Bayern Münih lider bitirdi. Brose ve Alba 2. ve 3.oldular. Yine İtalya’ya benzer bir şekilde gelişmesini bekliyorum. Ulm ve Artland gibi tehlikeli takımlar da Münih’in karşılaşacağı takımlar değiller. Münih finale kadar rahat gider. Brose-Alba muhtemelen yarı finalde eşleşecekler.



            Fransa Ligi


            Fransa’da normal sezonu Strasbourg lider olarak tamamladı. Geçen sezon sürpriz bir şampiyonluk elde eden ve Euroleague’de oynayan Nanterre ise play-offlara giremedi. Gravelines de play-off yapamayan bir başka takım. Fransa Ligi’nde yine sürpriz bir şampiyon görebiliriz.




            Yunanistan Ligi


            Yunanistan’da çok büyük bir ihtimalle yine Panathinaikos-Olympiakos finali izleyeceğiz. Pana, PAOK’la; Oly de Panionios’la yarı final mücadelesine başlıyor.

           
           






twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder