3 Mayıs 2014 Cumartesi

İpler Manchester City’de

               İngiltere Premier Ligi’nde liderlik koltuğuna kimin oturacağının belli olacağı maçta Manchester City deplasmanda Everton’ı 3-2 ile yenerek son viraj öncesi zirveye çıktı.

                Everton’da Mirallas-Barry-Pienaar’ın oynamadığı maça Manchester City de Milner/Silva ve Javi Garcia/Fernandinho değişiklikleriyle başladı. Beklendiği üzere maça saldırarak başlayan City ilk dakikalarda golü bulamadı, ilk gol 11.dakikada Barkley’in muhteşem vuruşuyla geldi.

                Çabuk toparlanan Manchester City 22.dakikada Kun Agüero ile eşitliği yakaladı. Agüero sakatlanıp çıktıktan sonra Pellegrini beklenmeyen bir değişiklik yaptı ve Fernandinho’yu oyuna alıp sistemi değiştirdi. Kalabalık orta saha Everton’ın etkili olmasını engelledi, 43.dakikada sağdan Milner’ın ortasına yükselen Dzeko takımını öne geçirdi.

                İkinci yarının hemen başında Naismith önemli bir fırsattan yararlanamadı. Hemen arkasından 48.dakikada Dzeko farkı ikiye çıkardı. 65’de Baines’in ortasında Lukaku farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda Everton rakibe baskı kursa da golü bulamadı ve Man City liderliğe yükseldi.

               
                Manchester City ikili averajda Liverpool’a karşı üstün olduğu için şampiyonluk yolunda önemli avantaj sağlamış oldu. Şu anda iki takım da 80 puandalar ve Manchester City kalan iki maçında Aston Villa ile West Ham United’ı ağırlayacak.
                 







                sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder