16 Mayıs 2014 Cuma

İlk yarı finalist Fenerbahçe Ülker

               Beko Basketbol Ligi play-off serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Ülker deplasmanda Uşak Sportif’i 62-100 ile yenerek seriyi 2-0 kazandı ve yarı finale yükseldi.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Uşak maça Pazartesi günkü beşiyle çıkarken, Fenerbahçe Ülker Bo dışında bütün beşini değiştirdi, genç oyuncu Metecan Birsen de ilk beşte kendine yer buldu.

                Maç çok tempolu başladı, Uşak maçtaki son üstünlüğünü 1:30’da yakaladı, skor 6-4’dü. Çok tempolu geçen ilk iki dakikada skor 6-8’di. Fenerbahçe Ülker Emir Preldzic’in önderliğinde rahat skor buldu ve beşinci dakikada skoru 8-12 yaptı. Altıncı dakikada Holman’ın faul sayısının ikiye çıkmasıyla Uşak’ın rotasyon sorunu kendini gösterdi. Fenerbahçe’de Emir çıktıktan sonra Bojan skorda liderliği ele alırken, Uşak hücumlarda organize olamadı. Buna rağmen 3/5 üçlük isabeti Uşak’ın skoru dengede tutmasını sağladı. İlk çeyrek 18-25’lik Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle sona erdi.

                İkinci çeyrekte Fenerbahçe Ülker’de Linas Kleiza skorda devreye girdi. Uşak’ın dış şutları da girmeyince fark 13.dakikada ilk kez çift hanelere çıktı: 20-31 Çeyreğin sonuna doğru farkı 14 sayıya kadar çıkaran Fenerbahçe Ülker karşısında Uşak altı sayılık kısa bir seri yakaladı ama fark tekrar 14 sayıya çıktı ve devre 30-44’lük skorla bitti.


                Uşak ikinci yarıya İbrahim Yıldırım’ın etkili oyunuyla başlasa da farkı kapatamadı. Fenerbahçe Bojan Bogdanovic’in etkili oyunuyla 4-11’lik bir seri yakalayarak maçı koparmayı başardı. Skor 40-57 olduktan sonra Bo’nun etkileyici oyunuyla 2-16’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe üçüncü çeyrek sonunda oldukça rahatladı: 42-73


               



İstatistikler

                Fenerbahçe’de Bojan Bogdanovic 18 sayı üretti, Bo McCalebb 15s-5r-3a ile oynadı. Luka Zoric de 12s-4r ile oynadı. Uşak’ta Holman 17s-3r, İbrahim Yıldırım 10s-3r-3a ile oynadı. Warren 8s-1r-3a ile oynarken 3/8 ile şut attı ve 3 tk yaptı. Justin Carter ise 5s-2r-3a ile oynarken 1/8 ile şut attı ve 1 tk yaptı.




Genel Yorum
               
                Fenerbahçe Ülker bugün maçın başından itibaren etkiliydi, ilk beşteki değişiklikler maça olumlu etki etti. Uşak Sportif özellikle Warren-Carter ikilisinin ikisinin de kötü oynamasıyla hücumlarda organize olamadı. Uşak’ı ilk bölümde oyunda tutan üçlüklerdi (3/5) sonraki bölümde üçlüklerin isabetsiz olmasıyla (4/20) skorda geriye düştüler. Fenerbahçe Ülker kadro genişliğini de kullandı ve rakibine sadece kısa seriler yakalama imkanı verdi, maçı kolay kazandı.








               
                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder