27 Mayıs 2014 Salı

Roland Garros – Erkeklerde sürprizli gün

            Sezonun ikinci grand slam’i olan Roland Garros devam ediyor.

           
            Öncelikle kadınlar diyelim…



           
            Kadınlar

           
            Dün yağmur nedeniyle kadınlarda bazı maçlar tamamlanamadı. Tamamlanan maçlara bakalım.

           
            Favoriler rahat

           
            Seribaşı raketlerden Pennetta, Kvitova, Lisicki, Sharapova, Cibulkova, Bouchard, Stosur, Cornet, Petkovic ilk tur maçlarını pek zorlanmadan geçtiler.



            Zorlanan favoriler


            Seribaşı olmayan ama WTA Turu’nun önemli bir ismi olan Yaroslava Shvedova Amerikalı Lauren Davis karşısında zorlu bir maç oynadı. İlk seti kaybetmesine rağmen zor da olsa maçı kazandı. Seribaşı olan Vesnina da zorlanmasına rağmen McHale’ı geçti.




            Sürprizler

           
            Günün sürprizi 17 nolu seribaşı Roberta Vinci’nin elenmesi oldu. Vinci ilk turda Fransız Parmentier ile karşılaştı. 1986 doğumlu Pauline Parmentier şu anda dünya sıralamasında 213.sırada. İlk seti 6-3 ile Vinci kazandı. Sonraki setlerde ise Parmentier fazla zorlanmadı ve 6-2/ 6-3 ile kazandı. Parmentier’in winner sayısı-Vinci’nin özellikle servislerindeki hataları maçın kritik anları oldular.







            Erkekler


            Erkeklerde de dün ilk tur maçları devam etti.


           
Turlayan favoriler

           
            Günün korta çıkan yıldızları Rafael Nadal ile Novak Djokovic oldular. İkisi de ilk tur maçlarını çok rahat kazandılar. Korta çıkan ve rahat turlayan diğer raketler Gulbis, Simon, Lopez, Cilic, Mannarino, BautistaAgut, Fognini ve Robredo oldular.



            Zorlanan favoriler


            Günün maçında Benneteau ile Bagnis karşılaştılar. Kendi seyircisi önünde yıllardır belli bir başarı kaydeden Benneteau karşısında Arjantinli Facundo Bagnis final setini 18-16 ile kazandı. 1990 doğumlu Bagnis’in ilk grand slam maçına çıktığını da not edelim.
            Günün bir diğer başarısına da Nikolay Davydenko’yu üç sette yenen Robin Haase imza attı.




            Sürpizler


            Erkeklerde dün önemli sürprizler yaşandı. İlk iki gün itibariyle en büyük sürprize imza atan oyuncu Guillermo Garcia-Lopez oldu. Garcia-Lopez iyi bir sezon geçiriyordu ama Roland Garros için zor bir kura çekti, karşısında Stan Wawrinka’yı buldu. Bu turnuvada en son 2006’da ilk turda elenen Wawrinka rakibi karşısında ikinci seti alarak durumu dengeledi ama son iki sette sadece iki oyun alarak ağır bir yenilgiye uğradı. 30 yaşındaki Lopez’in kariyerindeki en önemli galibiyetlerden biri böyle geldi.

            Günün diğer sürprizi Martin Klizan’dan geldi. 2014 sezonunda iyi sonuçlar alan Klizan ilk turda Madrid’de şanssız bir anda sakatlık geçiren Nishikori ile karşılaştı. Japon tenisçi ilk seti tie-break’e götürdü ama son iki sette rakibine direnemedi. Kei’nin sakatlık sorunu olmasa neler yapabileceğini merak ediyorum.

           









twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder