7 Mayıs 2014 Çarşamba

Türkiye Kupası Galatasaray’ın

                Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Konya’da Galatasaray Eskişehirspor’u 1-0 ile yenerek kupayı müzesine götürdü.

                İki takımın da 4-5-1 dizilişiyle sahaya çıktığı maç tarafsız izleyiciler için sıkıcı geçti diyebilirim. İki takım da maç boyunca atak yapmaktan çekindiler, Galatasaray 70.dakikada oluşan karambol sonucu Sneijder’in önüne düşen top ve Hollandalı’nın düzgün vuruşuyla öne geçti ve maç sonunda da galip gelmeyi başardı.

                Maçın en dikkat çeken iki pozisyonu ilk 10 dakika içinde oldu diyebilirim. 5.dakikada Eskişehisporlu Lawal’ın Felipe Melo’yu ceza alanı içinde düşürmesi yan hakemler ve orta hakem tarafından es geçildi. Dört dakika sonra sağ taraftan gelen ortayı Eskişehirsporlu Kamil ceza alanı içinde eliyle karşıladı ama hakem o pozisyona da penaltı kararı verilmedi.

                Eskişehirspor ilk yarıda oyun planını istediği gibi uyguladı. Galatasaray oyuncularının oldukça etkisiz oynaması da bunda etkiliydi. İkinci yarının başında Ertuğtul Sağlam Necati Ateş’i oyuna aldı ve hücum formasyonunu değiştirdi. Hücum sisteminin değişmesi takımın en etkili oyuncusu Erkan Zengin’i olumsuz etkiledi ve ikinci yarı boyunca istediği kadar etkili olamadı.

                Galatasaray lehine verilmeyen penaltılardan bahsettim ama bu pozisyonlar tabii ki Galatasaray’ın etkisiz performansını görmemezlikten gelmemize neden değil. Mancini’nin tek forvetli sistemi ve tek forvet olarak da Burak Yılmaz tercihi Galatasaray’ın hücum etkinliğini kısıtladı. İkinci olarak da Eboue yerine Semih Kaya tercihi bir başka sorundu. Tek forvetli sistemde hücum etkinliğinin kanatlara geçmesi beklenir ama Galatasaray’ın sağ beki hücuma katkı veremeyen Semih Kaya olunca Galatasaray buradan da etkili olamadı.

                İki takım da etkili olamayınca son derece kısır bir maç izledik. Karambol sonrası Sneijder’in golü olmasa iki takımın da isteği olacaktı ve maç uzatmaya gidecekti.


                2005’ten sonra kupayı ilk kez alan Galatasaray toplamda 15.kez kupayı kazandı ve gelecek yıl Süper Kupa finalinde Fenerbahçe ile karşılaşma hakkını elde etti. Eskişehirspor da gelecek sezon Avrupa Ligi ikinci öneleme turunda oynamaya hak kazandı.
                 







                sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder