13 Mayıs 2014 Salı

Play-off’ta deplasman zaferi Beşiktaş’tan

                 Beko Basketbol Ligi play-off serisinin ilk maçında Beşiktaş deplasmanda Galatasaray’ı 72-70 ile yenerek seride 1-0 öne geçti.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                İki takım da sahaya son haftalarda görmeye alıştığımız beşleriyle çıktılar. Galatasaray’da Domercant, Beşiktaş’ta ise Buckman yabancı sınırlaması nedeniyle kadrodışı kaldılar.

                Galatasaray maça Sinan Güler’in 6 sayısıyla başladı ve üçüncü dakikada skor 6-2 oldu. Bu dakikadan sonra Tomislav Ruzic arka arkaya 5 sayı buldu, sonra da Zoran Erceg arka arkaya sayılar üretince Galatasaray 8.dakikada 20-11’lik üstünlüğü yakaladı. Çeyrek sonunda Beşiktaş 9 sayılık bir seri yakalayarak skoru dengeledikten sonra Ender’in son saniye üçlüğüyle skor 23-20 oldu.

                İkinci çeyrekte Ergin Ataman önemli bir hamle yaptı ve Muratcan karşısında yıpranan Arroyo yerine Ender’i oyunda tuttu. Ender-Cenk-Marko-Hairston-Pops beşiyle rakibine üstünlük kuran Galatasaray Cenk-Erceg’in üçlükleriyle 14.dakikada maçtaki en büyük üstünlüğü yakaladı: 36-22 Devrenin sonunda oyuna giren Colton Iverson’ın oyunun iki tarafındaki etkinliğiyle oyunu dengeleyen Beşiktaş soyunma odasına 45-33 ile geride gitti.


                İkinci yarının başında iki takım da skor üretmekte zorlandı. Özellikle Galatasaray üç dakikada sadece iki sayı bulabildi ve 23.dakikada skor 47-39 oldu. Sonraki dakikalarda Galatasaray dış şutlarda ilk yarıdakinin aksine başarısız olunca, Ersin Dağlı’nın formsuzluğunun yanında Beşiktaş’ta Lofton-Bajramovic skorda etkili olunca farkı bir sayıya kadar indi: 53-52 (29.dk) Son dakikada Arroyo-Cenk serbest atış çizgisinden hata yapmayınca Galatasaray son çeyreğe beş sayı farkla önde girdi: 57-52

                Son çeyreğin başında iki takım da skor üretmekte çok sıkıntı çektiler. Maçın sonuna yedi dakika kala Beşiktaş Broekhoff’un üçlüğü ile farkı iki sayıya indirdi: 57-55 Cenk’in üçlüğü ve Pops’un serbest atışıyla Galatasaray farkı tekrar açtı: 61-55 (35.dk) Sonraki dakikalarda Arroyo devreye giremedi ve Erceg-Cenk dış şutlarda isabet bulamadı. Beşiktaş Lofton’ın arka arkaya bulduğu üçlüklerle bitime 1.30 kala maçından başından beri ilk kez öne geçti: 67-68 Bitime dokuz saniye kala Ender Arslan serbest atışını kaçırınca Beşiktaş maçı kazanmak için önemli bir avantaj yakaladı.
               



İstatistikler

                Beşiktaş’ta maçın en skorer oyuncusu olan Chris Lofton maçı 24s-2a-3tç ile tamamladı. Tomislav Ruzic 19s-5r-3a ile oynarken Kenan Bajramovic 13s-3r-3a ile ve Doron Perkins 3s-4r-8a ile oynadılar. 

           Galatasaray’da Zoran Erceg 22s-7r ile, Cenk Akyol da 16s-3a ile oynadılar. Arroyo ise 0/4 saha içi isabeti ile 2s-2r-1a ve 2tk ile oynadı.




Genel Yorum
               
                Maç öncesinin en kritik kararlarından biri de Beşiktaş’ın yabancı hakkını kimden yana kullanacağı idi. Açıkçası Buckman’ın dışarıda kalacağına hiç ihtimal vermiyordum. Eğer bir sakatlığı yoksa Bajramovic-Broekhoff-Iverson oynarken Buckman’ın dışarıda kalmasının hatalı bir karar olduğunu düşünüyorum.
               
             Maçın başında Muratcan Arroyo’yu durdurunca Galatasaray hücumda farklı bir strateji belirledi. Sinan Güler’in basketleri sonrası, önce Erceg’in, sonra da Cenk’in arka arkaya üçlükleri isabetli olunca Galatasaray farkı açtı. İkinci yarıda ise Beşiktaş fırtınası vardı. Galatasaray’da Arroyo bir türlü maça ağırlığını koyamayınca, dış şutlar girmeyince ve Beşiktaş’ta Perkins-Lofton-Ruzic-Bajramovic etkili olunca oyun tersine döndü.
            
             Bu maçta Galatasaray için söylenecek en önemli söz ‘’Üçlükle yaşayan üçlükle ölür.’’sözü. Maça 9/13 üçlük atarak başlayan Galatasaray maçı 3/14 üçlük isabetiyle bitirdi.






               
                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder