13 Mayıs 2014 Salı

Zor da olsa Banvit

             Beko Basketbol Ligi play-off serisinin ilk maçında Banvit kendi evinde Tofaş’ı 82-78 ile yenerek seride 1-0 öne geçti.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Banvit maça Rowland-Mejia-Erkan-Cevher-Ermal beşiyle başlarken Tofaş Evren-Denmon-Serhat-Balazic-Elonu beşini tercih etti. Banvit yabancı kontenjanında yedekte Markovic-Prepelic’i tercih ederken, Aminu’yu kadrodışı bıraktı. Tofaş’ta ise Stipcevic kadroda yer almadı.

                Tofaş maça Evren Büker’in iki üçlüğüyle girdi. İki takımın da hızlı kullandığı hücumlarla ve şuttaki isabetleriyle maç yüksek skorla başladı: 6-6 (2.dk) Banvit’te gard ikilisi Rowland-Mejia maça kötü başlarken Tofaş oyun planını dış şutlar üzerine kurdu ve dış şutlar girmeyince skor düştü. Banvit’in 4 tane top kaybı yaptığı ilk çeyrek 15-17 ile bitti.

                13.dakikada skor 20-21’e geldikten sonra Banvit’te Mejia oyuna ağırlığını koydu ve Banvit 18-8’lik bir seri yakalayarak 18.dakikada maçtaki en büyük farkı yakaladı: 38-29 Mejia’nın toparlanmasına rağmen Rowland kötü bir maç çıkarmaya devam etti, moladan sonra Evren-Dulkys ikilisinin iyi oyunu Tofaş’a 2-11’lik bir seri getirdi ve ilk devrenin skorunu Dulkys’in üçlüğü getirdi: 39-40


                Banvit ikinci yarıya Rowland-Mejia-Ermal’in yanında Simmons-Chuck ile başladı. Buna rağmen üçüncü çeyreğe iyi başlayan Tofaş oldu. 24.dakikada 43-47’yi yakalayan 4 sayılık Banvit serisine 5 sayıyla cevap verdi ve üstünlüğünü korudu. 49-54 (27.dk) Çeyrek sonunda yine Mejia’nın skorer oyunuyla üstün olan Banvit çeyreği geride kapattı: 58-59

                Son çeyreğin başında iki takım da hücumlarda zorlandı ve son sekiz dakikaya beraberlikle girildi: 61-61 Tofaş’ın kontrolü giderek kaybetmesi Banvit’in 10 sayılık önemli bir seri yakalamasıyla sonuçlandı. Banvit Markovic’in liderliğiyle son dört dakikaya girerken önemli bir fark yakaladı: 71-63 Bitime üç dakika kala fark tekrar 9 sayıya çıkarken Tofaş bir kez daha oyuna döndü. Markovic’in hatalarını Tofaş cezalandırınca fark bir sayıya kadar indi. Banvit’in kurtarıcısı ise EJ Rowland oldu. Rowland’ın arka arkaya basketleriyle oyuna tutunan Banvit son toplarda sıkıntı yaşasa da, Erkan Veyseloğlu’nun çok kritik hücum ribaunduyla farkı iki pozisyona çıkardı ve maçı kazandı.

               



İstatistikler

                Banvit’te maçın yıldızı kesinlikle Sammy Mejia oldu. Mejia 27s-9r la maçı tamamladı. Türkiye’deki muhtemelen en iyi maçını oynayan Stefan Markovic 12s-2a ile oynadı. Chuck Davis skorda çok etkili olamasa da top harcamadı. 8s-5r-2a-2tç-5b ile oyunun her tarafında etkili oldu. Simmons da 8s-7r ile kendisinden bekleneni yaptı.
                Tofaş’ta Evren Büker 10s-3r-11a ile oynadı. Elonu 14s-6r ile oynarken Serhat da 10s üretti. Muhammed Doğan Şenli de 15s-4r ile oynadı.
                Maçın zayıf halkaları iki Amerikalı EJ Rowland ile Marcus Denmon oldular. Rowland sezonun en kötü maçlarından birini çıkardı ve 3/9 isabetle 7 sayı üretti. 4 asistine karşı da 2 top kaybı yaptı. Denmon biraz daha iyi oynadı. 1/6 isabetle 5 sayı üretti ve 8a-1tk ile oynadı.




Genel Yorum
               
                Banvit’in bu sezon çoğu kez ilk yarıda maça ağırlığını koyarak maçı bitirdiğini görmüştük. Tofaş buna izin vermedi. Evren Büker’in önderliğinde ilk yarı boyunca uzun süre oyunu dengede tuttular ve fark 9 sayıya çıkmasına rağmen geri döndüler.
                Son sekiz dakikaya kadar skoru dengede tutan Tofaş karşısında Itoudis önemli bir tercih yaptı ve maç boyunca kötü oynayan Rowland yerine Markovic’i oynattı. Tofaş bu hamleye geç cevap verdi. Elonu’nun da 5 faule ulaşması Tofaş’ı sıkıntıya soktu. Buna rağmen son dakikalarda maça tutunan Tofaş Rowland’ı durduramadı ve maçı kaybetti.



               
                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder