28 Mayıs 2014 Çarşamba

Galatasaray seride öne geçti

           Beko Basketbol Ligi’nde yarı final serisinin üçüncü maçında Galatasaray LH Banvit’i 76-71 ile yenerek seride durumu 2-1 yaptı. Serinin dördüncü maçı Cuma günü yine İstanbul’da oynanacak.
               



Maçın Hikayesi
               
                Galatasaray’da ilk beşte Furkan Aldemir yerine Ersin Dağlı yer aldı. Banvit’te sakat olan Chuck Davis’in yerine Cevher Özer maça ilk beşte başladı.

                Maça Galatasaray Markoishvili’nin basketleriyle başladı. Daha sonra ise Ermal’in ateşlediği Banvit 0-9’luk bir seri yakaladı. Galatasaray’da ise Arroyo Erkan’ın sıkı savunmasından dolayı etkin olamadı, Sinan’ın da etkisiz oyunuyla GS skor bulamadı. Sonraki dakikalarda 7-0’lık bir seri yakalayan GS öne geçti, Banvit yedinci dakikada EJ Rowland’ın skorer oyunuyla tekrar öne geçti: 15-18 Erceg’in skorer oyunuyla öne geçen GS’ye çeyrek sonunda Aminu üzerinden oynadığı ikili oyunlarla cevap veren Banvit ilk çeyreği önde bitirdi: 21-23

                İkinci çeyreğe de Banvit iyi başladı. Aminu’nun çok etkili olduğu bölümde Banvit ilk yarıdaki en büyük farkı yakaladı: 21-28 İki takımın da bol bol sayı bulduğu dakikalarda GS benchten daha fazla katkı aldı ve farkı bir sayıya kadar indirdi. Son dört dakikada iki takım da fazla sayı bulamazken, ilk devrenin etkisiz elemanı Arroyo’nun orta mesafe şutu ilk yarının skorunu belirledi: 38-37 Banvit ilk yarıyı sadece sekiz oyuncuyla oynadı, devre sonunda yorgunluk etkisi fazlasıyla ortaya çıktı.



                GS ikinci yarıya zorlama şutlarla başladı ve bu şutlarda isabet bulamayınca farkı açamadılar. Banvit ise pota altını zorladı ama top kayıplarıyla sonuçlandı. İkinci yarının ilk dört dakikasında skor 0-3 oldu. İkinci yarının ilk altı dakikasında GS 1/8 üçlük attı, buna karşılık iyi savunma yaptı, Banvit de skor bulamayınca savunma mücadelesi şeklinde geçen bir bölüm izledik. Üçüncü çeyreğin sonunda Simmons iyi oynadı ve Banvit Markovic’in üçlüğüyle son bölüme önde girdi: 47-52
               
                Son çeyrek Aminu’nun serbest atış isabetiyle başladı ama sonra 7-0’lık bir seri yakalayan GS bitime yedi dakika kala öne geçti: 54-53 Bitime dört dakika kala skor 60-60 oldu. Bu bölümde GS görmeye alıştığımız gibi Erceg’in önemli çabalarıyla farkı açma şansını kaybetti. Bitime iki dakika kala GS Markoishvili’nin üçlüğüyle 66-62 ile öne geçti ve Itoudis mola aldı. Itoudis moladan Rowland-Markovic-Mejia-Simmons-Cevher şeklindeki kısa beşiyle döndü ve 4 sayılık seriyle skoru eşitledi. (bu noktada Erceg’in payını da es geçmeyelim, son derece akıllı faulüyle (!) Banvit’e müthiş katkı yaptı) Arroyo maçın gitmesine izin vermedi ve önemli bir basket attı. Rowland’ın top kaybı-Arroyo’nun üçlüğü-Cevher’in boş üçlüğü maçı Galatasaray’a getirdi.  
               


İstatistikler

                Galatasaray’da 19s-6a ile oynayan Carlos Arroyo maçın en skorer oyuncusu oldu. İlk yarının kayıp yıldızı Arroyo özellikle maçın son dakikasında mükemmel oynadı. Zoran Erceg 14s-5r ile oynadı ama 3 tk yaparak ve kötü şut atarak, kritik dakikalarda önemli hatalar yaparak neredeyse maçın kaybedilmesine yol açıyordu.
                Banvit’te EJ Rowland 14s-5r-6a ile oynarken Aminu da 14s-5r-2b ile oynadı. Sammy Mejia ise kötü bir şut yüzdesiyle 5s-7r-4a ile oynadı.



Genel Yorum
               
                İki takım arasında yine müthiş bir maç izledik, ikinci maçta olduğu gibi -özellikle ikinci yarıda- savunmaların ön plana çıktığı ve galibin son saniyelerde belli olduğu bir maç oldu. Galatasaray’da Erceg takıma kritik anlarda olumsuz katkı verdi, Erceg’in bu tip maçları arasında sezonun en çok göze çarpan maçı oldu diyebiliriz. Galatasaray’da takımı kurtaran adam genelde olduğu gibi Carlos Arroyo oldu. Arroyo da çok iyi bir maç çıkarmadı ama son iki dakikada maçı kurtaran oyuncu oldu.
                Banvit’e dönelim. Banvit Chuck Davis’in yokluğunda oldukça dar bir rotasyon kullandı. Markovic-Aminu beklenenden iyi katkı vermese ve GS’de oyuncular beklenenin yarısı kadar katkı yapsalar fark açılacaktı.
                Serinin kırılma maçının üçüncü maç olduğunu düşünüyordum. Bu maçtan sonra Banvit’in direncinin kırılacağını düşünüyorum.





                 





                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder