24 Mayıs 2014 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker finale yakın

        Beko Basketbol Ligi’nde yarı final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Ülker Pınar Karşıyaka’yı 94-83 ile yenerek seride 2-0 öne geçti. Serinin üçüncü maçı Salı günü kadın ve çocuklar önünde İzmir’de oynanacak.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Maça Pınar Karşıyaka çok iyi başladı ve ilk iki dakikada 11 sayılık bir seri yakaladılar. Obradovic’in molasından sonra Fenerbahçe biraz toparlansa da, takımının ilk 16 sayısının 11’ine imza atan Can Altıntığ sayesinde Pınar Karşıyaka beşinci dakikayı 7-16 ile önde geçti. Fenerbahçe Ülker skor üretmekte zorlanmazken rakibini biraz yavaşlattı ve ilk çeyrek 24-29 ile bitti. İlk çeyrekte Pınar Karşıyaka 7/9 ile üçlük attı.

                İkinci çeyreğin ilk üç buçuk dakikasında 7-2’lik bir seri yakalayan FB 31’de rakibini yakaladı. 34-31’den sonra 13 sayılık seri yakalayan KSK tekrar farkı açtı. Devre sonunda ise Fenerbahçe iyi oynadı ve 10-1’lik bir seriyle devreyi sadece bir sayı geride tamamladılar: 44-45


                İkinci yarıya 11-5’lik bir seriyle başlayan FBÜ 23.dakikada maçın üstünlüğünü ele aldı: 55-50 KSK buna iki üçlükle cevap verdi. FBÜ dış şutlarda isabet bulunca farkı açmakta zorlanmadı ve dördüncü çeyrek başında çift haneli farkı yakaladı: 74-63 Kalan bölümde fark altı sayıya inse de, FBÜ farkı açmaya devam etti ve maç sonunu çok rahat getirdi.



İstatistikler

                Fenerbahçe Ülker’de Bojan Bogdanovic 22s-3r-3a-2tç, Bo McCalebb 20s-9a-2tç, Emir Preldzic 3s-7r-5a ve Luka Zoric 11s-4r ile oynadılar.
                Pınar Karşıyaka’da çok iyi bir yüzdeyle şut atan Can Altıntığ 32 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Can ayrıca 2r-4a ile oynadı. Dixon da iyi bir yüzdeyle şut atarak 22s-7r-3a-2tç ile oynadı.



Genel Yorum
               
                İlk maçın çok benzeri bir maç izledik. İlk maçta da Pınar Karşıyaka ilk yarıda iyi oynamıştı ama ikinci yarıda çözünmüştü. Bu maçta çözünmeleri biraz daha uzun sürdü ama sonlarda maça tutunamadılar. Pınar Karşıyaka bu maçta ilk maçtakinin aksine yerli oyuncularından daha iyi katkı aldı ama bu kez de yabancılardan verim alamadı. Diebler-Williams neredeyse sıfır katkıyla oynadılar. Batista idare etti ama bildiğimiz Batista olmaktan uzaktı.

                Fenerbahçe Ülker cephesine bakalım. Yüksek skorlu maçlarda Fenerbahçe Ülker’in rakibinden birkaç adım önde olacağını söylemiştim. İki maçta da aynı senaryo tekrarlandı. Can-Dixon ikilisinin muazzam şut yüzdeleri olmasa Fenerbahçe Ülker maçı erkenden koparacaktı ama olmadı. Yine de geniş rotasyonları sayesinde maç sonunda diri kaldılar ve rahat kazandılar.





                Not: Maç yazılarını normalde maçlar tamamlandıktan bir-iki dakika sonra yayınlıyorum. Bugün ise teknik sıkıntılardan dolayı yazıyı hemen yayınlamadım, sonraki maçlarda bu sıkıntının olmamasını umuyorum…





                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder