25 Mayıs 2014 Pazar

Roland Garros – Birinci Gün

          Sezonun ikinci grand slam’i olan Roland Garros 25 Mayıs Pazar günü Paris’te başladı. İlk gün maçlarını inceleyelim.

           
            Öncelikle kadınlar diyelim…



           
            Kadınlar

           
            Kadınlarda turnuva üst sekmedeki maçlarla başladı.

           
            Favoriler rahat

           
            1 numaralı seribaşı Serena Williams Fransız rakibi Lim’i 6-2/6-1’le rahat geçti. Ablası Venus de Bencic’i rahat yendi. Diğer rahat favoriler de Agniezska Radwanska ve Angelique Kerber oldular.



            Zorlanan seribaşları


            Pironkova seribaşı değil ama önemli tenisçilerden biri. İlk turda Alman Beck ile karşılaştı. İlk seti kaybetti ama kazanmayı başardı. 31 numaralı seribaşı Hantuchova Jaksic karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen sonraki iki seti kazandı. 14 nolu seribaşı Suarez Navarro pek tanınmayan Ukraynalı Beygelzeimer ile karşılaştı, 7-5’lik iki setle maçı kazandı.




            Sürprizler

           
            İlk gün fazla sürprize sahne olmadı. Rus Maria Kirilenko’nun İsveçli Larsson’a –hem de ağır bir şekilde- kaybetmesi ilk günün en büyük sürprizi sayılabilir. 25 nolu seribaşı Kanepi de ilk seti kazandıktan sonra Niculescu’ya yenildi. Tecrübeli Schiavone de Hırvat Tomljanovic’e kaybetti.







            Erkekler


            Erkeklerde de ilk gün bazı maçları izleyebildik.


           
Turlayan favoriler

           
            İlk gün korta çıkan en büyük yıldız Roger Federer idi. Ekselansları Lacko karşısında hiç zorlanmadı. Berydch, Raonic, Tsonga, Dolgopolov, Tursunov günü diğer rahat seribaşları idi.



            Zorlanan favoriler


            Janowicz beklediğim gibi zorlanarak başladı. Burgos karşısında bir set kaybetti ama kazandı. Isner genç Fransız Herbert karşısında 3-0’lık bir galibiyet aldı ama iki seti tie-break’te, bir seti de 7-5’le kazanarak epey terledi. Youzhny de neredeyse bir sürprizle karşılaşıyordu, İspanyol Busta karşısında ilk iki seti kaybetti ama son üç seti pek de zorlanmadan kazandı. Stepanek de Arguello karşısında 0-2’den döndü.




            Sürpizler


            Erkeklerde ilk gün sürpriz çıkmadı. Tek sürpriz olarak Kazak Nedovyesov’un Hintli Devvarman’ı ilk seti kaybetmesine rağmen yenmesini gösterebiliriz.









twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder