17 Mayıs 2014 Cumartesi

Süper maçta kazanan Banvit

                Beko Basketbol Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Banvit deplasmanda Tofaş’ı 77-78 ile yenerek seriyi 2-0 yaptı ve yarı finalist oldu.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Tofaş maça Serhat-Balazic yerine Dulkys-Geyik ikilisini tercih ederek çıktı. Banvit ise benchte Markovic yerine Aminu’yu tercih etti.

                 Maç yüksek tempoda başladı, ilk iki dakika sonunda skor 8-4 oldu. Tofaş’a ilk beş değişikliği yaradı, Dulkys takımının ilk 13 sayısının 8’ini üretirken, Banvit’te ilk maçın vasat ismi Rowland ilk 11 sayının 7’sini üretti. Çeyreğin devamında Dulkys’in yanında Elonu’yu da iyi kullanan Tofaş ilk çeyreği 22-17 ile önde geçti.

                İkinci çeyreğe iyi başlayan Banvit oldu. Chuck Davis oyuna ağırlığını koydu ve Banvit 2-7’lik seriyle skorda dengeyi sağladı. 16.dakikada 30-34’le öne geçen Banvit devre sonunda kötü oynadı. Tofaş önce hızlı hücumlarla 6 sayılık bir seri yakaladı, devre sonunda da Evren Büker’in skorer oyunuyla ilk yarıyı 41-36 ile önde bitirdiler.


                Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan takım Banvit oldu. Fark bir sayıya indikten sonra toparlanan Tofaş 25.dakikada farkı 8 sayıya kadar çıkardı: 51-43 Çeyreğin son beş dakikasında Rowland-Mejia önderliğinde 7-17’lik bir seri yakalayan Banvit üçüncü çeyreği önde bitirdi: 58-60

                Tofaş son çeyreğe üçlük isabetleriyle başladı. Balazic’in iki tane ve Serhat’ın bir tane üçlüğüyle 9-4’lük bir seri yakalayan Tofaş son yedi dakikaya önde girdi: 67-64 Sonrasında yine Mejia oyuna ağırlığını koydu ve Banvit öne geçti. Maçın kritik anlarında Itoudis çok önemli bir tercih yaptı ve seri boyunca oyuna girmeyen Şafak Edge’yi oyuna soktu. Edge 2/2 üçlük atarak üç dakika kala takımı adına farkı açtı: 70-74 Bitime iki dakika kala karşılıklı hatalar yapıldı, Büker farkı iki sayıya indirdikten sonra Banvit hücum etti. Mejia’nın kaçırdığı şuttan sonra Simmons’ın hücüm ribaundunu alması maçın sonlarını belirleyen en önemli etmen oldu. Bitime saniyeler kala Chuck’ın 0/2 serbest atış atması Tofaş’a bir şans daha tanıdı. Elonu’nun son serbest atışı kaçırması Banvit’e galibiyeti getirdi.


               



İstatistikler

                Banvit’te Mejia 19s-5r-4a ile maçın yıldızı olurken EJ Rowland 18s-4r-2a ile oynadı. Keith Simmons 16s-9r, Chuck Davis 9s-9r ile oynadılar.
                Tofaş’ta son atışı kaçıran Elonu maç boyunca çok etkiliydi. 15s-10r ile double-double yapan Elonu’nun yanında Dulkys 13s-8r, Büker 13s-9a ile oynadılar. Denmon ise 12s-3a ile oynarken maç sonunda sorumluluk almayarak beklentileri karşılayamadı.




Genel Yorum
               
                Şu ana kadar oynanan sekiz play-off maçında çok güzel maçlar izledik ama en iyisi bu maçtı diye düşünüyorum. İki takım da çok iyi oynadılar ama son dakikaları daha iyi oynayan taraf Banvit oldu, seriyi kazandı. Tofaş’ın ilk yarı sonunda ısrarla Elonu üzerinden oynamak istemesi ve defalarca top kaybı yapması maçtaki önemli hatalarından biri oldu. Son 15 dakikada Büker’in yanında Denmon-Dulkys-Çetin üçlüsünden hiçbiri devreye giremezken Banvit’de Mejia’nın yanında Rowland-Simmons-Edge önemli katkılar yaptılar. Banvit’in Markovic’i dışarda bırakmasının yanlış tercih olduğunu düşünüyorum. Sezonu iyi kapatan Banvit serinin iki maçında da kötü oynamasına rağmen kazanmayı başardı. Tofaş ise kaybetse de beklentilerin üstünde bir performans sergilemiş oldu.






               
                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder