28 Mayıs 2014 Çarşamba

Roland Garros – Kadınlarda büyük şok

           Sezonun ikinci grand slam’i olan Roland Garros devam ediyor. Dün turnuvada ikinci tur maçları başladı.

           
            Öncelikle kadınlar diyelim…



           
            Kadınlar

           
            Önceki gün Li Na’nın elenmesini ‘şok’ olarak başlığa taşımıştım ama dün daha büyük bir şok yaşandı ve Serena Williams turnuvaya veda etti. Onunla başlayalım.


            Serena’dan erken veda


            1 nolu seribaşı ikinci turda genç Venezuellalı-İspanyol Garbine Muguruza ile karşılaştı.  Avustralya Açık’ta da dördüncü tur yapan Muguruza beklentilerin çok üstüne çıktı ve 6-2’lik iki setle Serena’yı eledi. Garbine çok kontrollü bir maç çıkardı ve sadece 18 tane basit hata yaptı. Serena’nın servislerindeki puanların %54’ünü aldı ve beş kez servis kırmayı başardı.

           
            Turu rahat geçen favoriler

           
            Günün rahat favorileri Sharapova, Kerber, Stosur, Hantuchova, Radwanska ve Cibulkova’ydı. Sharapova ilk sette Pironkova karşısına zorlandı ama daha sonrasında maçı açmayı başardı, Serena’nın erken vedasıyla yarı final için favori konumuna geldi.  



            Zorlanan favoriler


            Alman Julia Goerges ile karşılaşan Eugenie Bouchard ilk seti kaybetmesine rağmen son iki setteki üstün oyunu ve Goerges’in arka arkaya gelen hatalarıyla turu geçmeyi başardı. Carla Suarez-Navarro da genç İsviçreli Baczinsky’yi üç sette geçti.




            Sürprizler

           
            _ Kadınlarda Serena Williams’ın elenmesi dışında da sürprizler yaşandı. Abla Venus Williams da turnuvaya erken veda etti. Slovak Schmiedova da ilk seti kaybetmesine rağmen Williams’ı elemeyi başardı.
_ Günün bir diğer önemli sürprizine de turnuvanın en önemli Fransız kadını Alize Cornet’yi eleyen Amerikalı Taylor Townsend imza attı. 18 yaşındaki Townsend dünya sıralamasında 205.sırada, bir tenisçi için ‘tombik’ bir görüntüye sahip. Zaman zaman zorlanmasına rağmen sert vuruşlar yaparak, Cornet’yi zor maç sonunda eledi.
_Almanların maçında Mona Barthel, Sabine Lisicki’yi ilk sette yendi, ikinci sette Lisicki’nin maçtan çekilmesiyle turu geçti.
_Hırvat Tomljanovic, Vesnina’yı yendi; Larsson ise bir sürprize daha imza attı ve Pennetta’yı geriden gelerek yendi.







            Erkekler


            Erkeklerde de dün ikinci tur maçları başladı.


           
Rahat kazanan favoriler

           
            Dün korta dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan tenisçilerinden bazıları çıktı ve hiçbiri sürprize izin vermediler. Djokovic, Federer, Berdych, Tsonga, Raonic, Gulbis, Isner, Janowicz, Robredo, Cilic maçlarını kazanmayı başardılar.  






            Sürpizler


            Günün iki önemli sürprizi vardı.

            _ En önemli sürprizin baş kahramanı Marcel Granollers oldu. Turnuvanın ikinci turunda  20 nolu seribaşı olan Alex Dolgopolov ile karşılaşan Granollers maça kötü başladı. İlk iki sette sadece dört oyun alabilen Granollers sonraki üç seti kazanmayı başardı, hem de sadece beş oyun kaybederek. Dolgo tam 73 tane winner yapmasına rağmen çok fazla basit hata yaptı (93) ve maçı kaybetti.

           
            _ Günün bir diğer sürprizine de Radek Stepanek imza attı. Tecrübeli Çek, 15 nolu seribaşı Youzhny ile karşılaştı. Üçüncü seti kaybetmesine rağmen maçı çok da zorlanmadan kazandı.

           









twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder