23 Mayıs 2014 Cuma

Saha avantajı Galatasaray'da

              Beko Basketbol Ligi’nde yarı final serisinin ilk maçında Galatasaray Liv Hospital deplasmanda  Banvit’i 57-67 ile yenerek seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı Pazar günü oynanacak.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Maça Banvit Aminu-Prepelic değişikliğini yaparak başladı, hatta maça da Aminu’yla başlamayı tercih ettiler. Galatasaray ise maça klasik beşiyle başladı.

                Maçın ilk dakikalarında Banvit iyi savunma yaptı, Galatasaray ise yabancılarından verim alamadı. Pota altını iyi kullanan Banvit 4-0 ile öne geçti. Sonraki dakikalarda Galatasaray da potaya yüklenmeyi tercih etti ve yerli oyuncuları Sinan-Furkan’ın bulduğu basketlerle 10 sayılık bir seri yakaladı. Moladan sonra Banvit farkı indirmeyi başardı ama Rowland-Mejia’nın devreye giremediği ilk çeyreği 12-19 ile geride kapattılar.

                Galatasaray ikinci çeyreğe iyi başladı. Yine fazla skorun çıkmadığı ilk beş dakikayı 4-9 ile önde geçen Galatasaray Cenk Akyol ve Malik Hairston’ın arka arkaya bulduğu basketlerle farkı çift hanelere taşıdı: 16-28 (15.dk) Ender’in üçlüğüyle Galatasaray ilk yarıdaki en büyük farkı yakaladı: 18-33 Çeyrek sonunda Banvit Rowland-Mejia-Erkan-Simmons-Chuck ile kısa beşi tercih etti ve farkı biraz eritmeyi başardılar: 29-39

               
                Üçüncü çeyrek de ilk iki çeyrek gibi düşük tempolarla ve iyi savunmalarla başladı. İlk iki dakikada sayı çıkmazken sonrasında karşılıklı basketler geldi. Banvit farkı en fazla 6 sayıya kadar indirebilirken Sinan Güler takımının skorda üstün kalmasını sağladı: 40-52 (27.dk)  Furkan’a çalınan teknik faul sonrası Banvit farkı kapatma şansı yakaladı ve buldukları 7 sayılık seriyle bu şansı iyi değerlendirdiler. Üçüncü çeyrek 49-54’lük Galatasaray üstünlüğüyle sona erdi.

                Son çeyreğin başında Banvit hücumlarda başarılı olamadı ama Galatasaray da Cenk’in dipten bulduğu üçlük dışında sayı bulamayınca farkı açamadı. Son altı dakikaya 54-57’lik skorla girildi. Sonraki üç dakikada Banvit Simmons-Mejia-Rowland’la yakaladığı rahat pozisyonları sayıya çeviremedi, Galataaray ise Arroyo’nun önderliğinde farkı açtı: 55-64 (38.dk)  



İstatistikler

                Galatasaray’da Carlos Arroyo 13s-3r-5a ile oynadı. Sinan Güler 13s-4r, Cenk Akyol 11s ve Zoran Erceg 5s-8r-3a ile oynadılar.
                Banvit’te EJ Rowland 15s-7r-5a ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Chuck Davis 14s-6r ile oynadı ama 4tk yaptı. Mejia-Simmons-Cevher üçlüsü toplamda 0/13’le üçlük attı.



Genel Yorum
               
                Banvit maça doğru taktikle başladı, Galatasaray’ı savunmada durdurdu ve pota altından skor bulmaya çalıştı. Kısa sürede bunda başarılı oldular ama Banvit’in oyun planında en önemli parça dış atışlar. Dış atışlar bir türlü girmeyince, rakibi bir türlü yakalayamadılar. 18-33’den sonra Banvit sürekli farkı kapatıp Galatasaray’a yaklaştı ama bir türlü farkı kapatamadı. Galatasaray açısından bakacak olursak, Ergin Ataman beni şaşırtmayarak dar rotasyonu tercih etti. Bu dar rotasyon sahada kalan oyuncuları yordu ve maçın belli bölümlerinde de Galatasaray hücumda bir şey üretemedi. Banvit dışardan skor üretebilseydi (2/18 ile üçlük attılar) Galatasaray’ın buna verecek cevabı yoktu. Maç boyunca Cenk Akyol Galatasaray hücumda tıkandığında skor üretebildi ki bunlar çok önemliydi. Bugün genel olarak Galatasaray daha iyi oynadı ve galibiyeti hak etti.





                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder