30 Mayıs 2014 Cuma

…ve Galatasaray finalde

            Beko Basketbol Ligi’nde yarı final serisinin dördüncü maçında Galatasaray LH Banvit’i 73-66 ile yenerek seride durumu 3-1 yaptı ve finale yükseldi.
               



Maçın Hikayesi
               
                Galatasaray maça bir önceki maçtaki beşiyle başladı. Furkan Aldemir bench’te de yer almadı. Banvit’te ise Chuck Davis bench’te yer alırken maça Markovic-Erkan değişikliğiyle başladılar.

                Banvit maça hızlı başladı, Cevher’in iki tane-Markovic’in bir tane üçlüğüyle farkı açmaya başladılar. GS’de ise takımın ilk altı sayısını üreten Ersin Dağlı dışındaki oyuncular hücumda verimsiz olunca üçüncü dakikada skor 4-11 oldu. Dördüncü dakikada Ergin Ataman fark daha da açılmadan önemli hamleler yaptı ve Sinan-Erceg’in yerine Ender-Pops’u oyuna aldı. Bu değişiklikler GS’ye önemli bir ivme kazandırdı, 13-2’lik seriyle GS sekizinci dakikada skoru 17-13 yaptı. Bu dakikada Itoudis önemli bir değişiklik yaptı ve takımı kısaltarak pota altınca Chuck-Cevher ikilisini tercih etti, bu değişiklikler de tuttu ve Banvit ilk çeyreği 18-20 ile önde geçti.

                İkinci çeyreğe de Banvit iyi başladı. Cevher-Erkan değişikliğinden sonra Erkan’ın ekstra skor katkısıyla üç dakika içinde fark açıldı: 18-26 Bu üç dakikada GS’de Ersin’in gayretli oyunu dışında hiçbir pozitif olay olduğunu söyleyemeyiz. Malik Hairston da sahada kaldığı bölümde takıma zarardan başka bir şey vermedi. GS’nin dış şutları da girmedi, Banvit başarılı dış şut kullanınca –Cevher gününde olunca- fark daha da açıldı ve ilk devre 28-42 ile sona erdi.


                İkinci yarıya iyi başlayan takım Galatasaray oldu. İlk iki dakikada Banvit skor bulamazken, GS’de Markoishvili iki tane üçlük isabeti buldu. Sonraki dakikalarda Markoishvili coştu ve hücumda organize olamayan, Simmons’ın da saçmalamaya başladığı Banvit farkın kapanmasına engel olamadı. Çeyreğin başından itibaren geçen yedi dakikalık sürede GS 20-5’lik bir seri yakaladı ki bu seride Marko 14 sayı üretti ve GS 48-47 ile öne geçti. Çeyreğin sonunda biraz toparlanan Banvit, Galatasaray oyuncularının da yorulmasıyla tekrar öne geçti ve çeyreği 51-53 ile önde geçti.


                Son çeyreğin başında kusursuz bir GS fırtınası vardı, Arroyo’nun hücumda ipleri eline almasıyla 5.30 içinde 15 sayılık bir seri yakalayan Galatasaray 66-53’lük skoru yakaladı. Son iki dakika öncesi Banvit 7 sayılık bir seri yakaladı ve farkı biraz kapattı. Son iki dakikada ise yine Rowland saçmaladı, Galatasaray daha dengeli oynadı ve seriyi bitirdi.
               


İstatistikler

                Galatasaray’da 19s-3r ile oynayan Markoishvili maçın en skorer oyuncusu oldu. Carlos Arroyo 18s-3r ile oynadı. Marko-Arroyo ikilisi ilk yarıda sadece 6 sayı üretebildiler, ikinci yarıda ise 31. Ersin Dağlı 13s-8r ile oynadı, Zoran Erceg ise 7s-8r ile oynadı.
                Banvit’te Mejia 13s-6r ile oynadı ama 0a/2tk ile oynadı ve hücumda takımın ritm kaybetmesinin en önemli nedenlerinden biri onun bu performansı oldu. Cevher Özer ilk yarıda 3/3 üçlük atarken ikinci yarıda ritmini kaybetti, toplamda 12 sayı üretti. Erkan 11s-6r ile oynadı, Rowland ise berbat bir şut yüzdesiyle 5s-4r-4a ile günün zayıf halkası oldu.



Genel Yorum
               
                Maçı ikiye ayırmak konusunda koçlar da bana yardımcı oldular. Banvit bu kez Aminu’dan faydalanamadı, Rowland iki gün önceki Mejia’dan daha etkisizdi ama Cevher’in ekstra oyunu ve Galatasaray oyuncularının ritm bozukluğuyla Banvit ilk yarıyı rahat geçti. İkinci yarıda ise oyun tersine döndü. Galatasaray oyuncuları muhteşem hücum verimi verirken –tecrübeliler Arroyo&Markoishvili başta olmak üzere- Banvit hücumda hiç organize olamadı ve son dakika öncesi maçı kaybettiler.
                Bu maçtaki performansı nedeniyle Ergin Ataman’ı alkışlıyorum, devre arasında takıma maçı kazandıracak taktikleri vermiş olmalı. İlk yarıda Banvit 6/9 üçlük atarken ikinci yarıda 2/13 ile üçlük attılar.




                 





                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder