2 Mayıs 2014 Cuma

İspanya'da haftaya bakış

İspanya'da Şampiyonlar Ligi finalistlerinin belirlenmesinin ardından gözler tamamen lige çevrildi. 
Atletico Madrid şampiyonluk yolundaki en önemli maçını bu hafta oynayacak. Simeone'nin ekibi bu yıl gerçekten mucizeye imza attı. Football Manager vb oyunlarda hem ligi hem şampiyonlar ligini Atletico gibi bir takımla kazanmak bile ütopik gözükürken, artık bu başarıların birer adım arkasındalar. Şahsi görüşüm Atletico bu hafta puan kaybetse bile şampiyonluğu ancak 1 şekilde kaybeder: Real Madrid son haftaya kadar puan kaybederse... Bu şekilde düşünmemin sebebi de ikili rekabet. Son haftaya Atletico 1. Real 2. ve Barcelona 3. girerse, Barcelona'nın Atletico Madrid'i yenip Real Madrid'i şampiyon yapacağına ihtimal vermiyorum. Ancak Real son haftaya kadar puan kaybeder ve Barça 2. sıraya çıkarsa, şampiyon değişebilir. 
Bunların hepsi senaryodan ibaret tabi ki de. Bu hafta da Atletico Madrid'in kısır bir maç sonunda kazanıp haftaya Vicente Calderon'da tur atacağına inanıyorum. 
Ligin geri kalanı da hemen hemen şekillenmiş gibi. Atletic Bilbao 4. sıra için büyük avantaja sahip. UEFA Avrupa Ligi için de Sevilla, Sociedad ve Villarreal'in işi hemen hemen garantilediğini söylemek mümkün. Ligin dibindeki mücadele ise oldukça karışık ve yorumda bulunmak için bu haftaki kritik mücadelelerin sonucunu beklemek daha doğru olacaktır. 



Arda Turan'ın performansı hakkında

Arda ya da kendi tabiriyle '' Bayrampaşa'lı'' belki de kariyerinde ulaşabileceği en büyük başarıların eşiğinde ve tüm Türk basını onun harika oyunundan bahsediyor. Ben ise bu görüşe katılmayan gruptayım. Atletico Madrid için vazgeçilmez olan ve rotasyona pek dahil olmayan 7 oyuncu var ve Arda bu isimlerden biri değil. Bu 7 oyuncu kaleci, geri dörtlü, Gabi ve Diego Costa. Diğer oyunculardan kimin oynadığı çok farketmiyor. Zaten gole bu kadar yakın bir pozisyonda görev yapmasına rağmen gol ve asist sayısı olarak geride kalan bir oyuncunun da vazgeçilmez olmasını beklemek doğru değil. Arda sert bir mücadeleye sahne olacak maçlarda hırsı ve takım oyuncusu kimliğiyle faydalı oluyor fakat onu Türkiye'de gördüğümüz noktadan oldukça uzakta. Sezon sona erdiğinde Koke, Costa, Courtois, Miranda gibi isimler yüksek meblağlara transfer yapabilir fakat Arda'nın bu şekilde bir transfer yapabileceğine inanmıyorum. Arda takım oyuncusu olarak harika bir oyuncudur fakat bireysel olarak çok fazla şeyler beklememeliyiz diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder