22 Mayıs 2014 Perşembe

İlk raunt Fenerbahçe Ülker’in

                 Beko Basketbol Ligi’nde yarı final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker Pınar Karşıyaka’yı 88-69 ile yenerek seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı Cumartesi günü oynanacak.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Fenerbahçe Ülker maça Bo-Melih-Bogdanovic-Kleiza-Oğuz beşiyle başlarken Pınar Karşıyaka Dixon-Sonsırma-Diebler-Hersek-Batista beşini tercih etti.

                Maça Fenerbahçe Ülker çok iyi başladı. Alan savunmasıyla Batista’nın pas yollarını tıkayan ve savunmada müthiş bir çaba gösteren Fenerbahçe ilk dakikalarda Bo-Melih ikilisinin sayılarıyla farkı açtı: 6-0 Fenerbahçe’de Melih ve Karşıyaka’da Sonsırma’nın kenara gitmesinden sonra oyun değişti. Pınar Karşıyaka dış şutlarda isabet bularak farkı kapattı ve beşinci dakikada skor 12-10 oldu. Çeyrek sonuna kadar karşılıklı basketlerle skor 20-18 oldu.

                Pınar Karşıyaka’da Soner Şentürk oyuna önemli bir ivme kazandırdı ama serbest atış çizgisinden 2/4 atarak takımının öne geçmesini engelledi. Fenerbahçe’de ise kenardan gelen Emir Preldzic arka arkaya sayılar bularak takımını skorda önde tuttu. Dixon-Diebler kenardayken hücum etmekte çok fazla zorlanan Pınar Karşıyaka skor üretemese de, Fenerbahçe’nin farkı açmasını engelledi. Dixon kenardayken fark en fazla 5 sayıya çıktı. Dixon-Diebler girdikten sonra dış şutların da isabetli olmasıyla 11 sayılık bir seri yakalayan Karşıyaka 18.dakikada 28-34 ile öne geçti. Devre sonunda Obra’nın gereğinden fazla kenarda tuttuğu Bo’yu yeniden oyuna almasıyla Fenerbahçe 8 sayılık bir seri yakaladı ve ilk devreyi önde bitirdi: 36-34



                 KSK ikinci yarıya Soner-Sonsırma değişikliğiyle başladı. Üçüncü çeyreğin ilk dört dakikasında Barış Hersek iki hatalı yürüme yaptı ve kenara alındı. İlk yarıda Batista karşısında etkisiz olan Zoric üçüncü çeyrekte Mutlu Demir’le eşleşti ve eşleşmeden üstün çıktı. Linas Kleiza’nın arka arkaya bulduğu üçlük isabetleriyle FBÜ 27.dakikada maçtaki en büyük farkı yakaladı: 53-45 Çeyrek sonuna doğru fark biraz kapansa da FBÜ son çeyreğe önemli bir farkla girme şansı yakaladı: 59-53

                Son çeyreğe Bogdanovic-Kleiza’nın basketleriyle başlayan FBÜ farkı ilk kez çift hanelere taşıdı: 64-53 Moladan sonra da Fenerbahçe fırtınası dinmedi ve 10-4’lük seriyle farkı daha da açtılar. Fark açıldıktan sonra Pınar Karşıyaka da maçtan koptu, Fenerbahçe Ülker maçı rahat kazandı.

               
               



İstatistikler

                Fenerbahçe Ülker’de Linas Kleiza çok iyi bir şut yüzdesiyle 17 sayı üretti. Oğuz Savaş 7/7’yle 14 sayı üretti 5r-3a ile oynadı. Bo McCalebb 12s-9a-3tç ve Emir Preldzic 8s-5r-4a ile oynadılar.
                Pınar Karşıyaka’da Diebler 18 sayı üreterek maçın en skorer oyuncusu oldu. Dixon 13s-4r-5a, Jawad Williams 12s-6r ve Esteban Batista 8s-8r ile oynadılar. Yerli oyuncular toplamda 18s-0a-6tk ile oynadılar.



Genel Yorum
               
                Fenerbahçe Ülker maça iyi başladı ama skor potansiyellerini gerçekleştiremediler. İlk yarı boyunca maçın Ufuk Sarıca’nın istediği gibi oynandığını söyleyebiliriz. Devre arasında sanırım Obradovic oyuna müdahale etti ve taktiksel üstünlük sergiledi. İkinci yarıda savunma olarak fazla bir şey değişmezken hücum olarak Fenerbahçe Ülker çok daha etkili oldu. İlk yarıda girmeyen üç sayılık atışlar da girince Fenerbahçe Ülker için maç sonu formalite oldu.

                Pınar Karşıyaka’nın maçı kaybetmesindeki en önemli etken yerli oyunculardan yararlanamamaları oldu. Zaten yerlilerden çok fazla katkı alan bir takım değiller ama bir tane bile yerli oyuncu iyi oynamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Pota altında Barış-Batista veya Williams-Mutlu’yu tercih etmek zorundalar. İki ikilide de yerli oyuncular kötü olunca ikinci yarıda oyuna ısınamadılar. Dixon-Diebler da iyi günlerindeydi ama ikinci yarıda olmadı.






                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder