4 Mayıs 2014 Pazar

KUPA NAPOLİ’NİN

İtalya Ligi'ni pek çok futbolsever gibi ben de takip etmiyorum. Bunda en büyük etken ligi veren kanalların son derece düşük bir görüntü kalitesini bize layık görmeleri. Bir de sıkıcı futbol tabi. Bizim gibilerin çizmeye olan ilgi ve bilgisi “İmparatore Terim”in macerasından öteye gitmez. Macera dediğime bakmayın çok ünlü bir Türk büyüğünün dediği gibi Milan’dan kovulmak için önce Milan gibi bir takıma teknik direktör olmak gerek!

İtalya Ligi özelinde ise sezon başında Napoli, dikkat çekici transferleriyle tüm dünyanın ilgisini çekmeye başarmıştı. R. Madrid’den Higuain ve Callejon ile Chelsea ile Avrupa Ligini kazanan menajer Benitez bunlardan birkaçıydı. Bu kadro önümüzdeki sene ligde zirveyi zorlar mı bilemeyiz ama İtalya Kupasını almayı başardı.


Maçın Hikayesi


Bana göre İtalya lig ortalamasının üzerinde bir hızda başlayan maçta goller de peşpeşe geldi. 11 ve 18’de İnsigne skoru Napoli lehine 2-0 yaptıktan sonra 28’de Vargas’ın golü ile ilk yarı 2-1 Napoli üstünlüğü ile geçti.

İlginçtir uzatma dakikalarına kadar gol olmamasına rağmen ikinci yarı ilk yarıya göre daha hızlı ve çekişmeli geçti. Fiorentina’nın etkili atakları iyi vuruşlarla sonlanmayınca baskı bir süre sonra azaldı. Ancak 79’da Gökhan’ın kırmızı kart görmesi Fiorentina’yı tekrar havaya soktu. Bu dakikadan sonra istediği pozisyonları da bulan Fiorentina bunları değerlendiremedi. Uzatma dakikalarında ise fişi çekmek Mertens’e düştü. 3-1 ile kupa Napoli’ye gitti.



Umut KARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder