16 Mayıs 2014 Cuma

Maccabi’den müthiş final

            Euroleague’de final-four’un ilk maçında Maccabi Electra CSKA Moskova’yı 68-67 ile yenerek finale yükseldi.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Maç Ricky Hickman’ın basketiyle başlarken CSKA Moskova pota altındaki üstünlüğünü kullanarak 14-4’lük bir seri yakaladı. İlk beş dakika 14-6’yla geçildikten sonra Maccabi bu seriye cevap verdi, ilk çeyrek 19-16 ile sona erdi.

                CSKA ikinci çeyreğe Teodosic’i devreye sokarak başladı. Blu’nun 2/2 üçlük atmasıyla farkın açılmasını önleyen Maccabi devre sonunda CSKA’ya cevap veremedi ve ilk yarı 38-30 ile sona erdi. CSKA’da ilk yarıda Kaun-Teo-Khryapa 24 sayı üretirken, Maccabi’de Ohayon haricinde etkili olan bir isim olmadı.


                CSKA ikinci yarının hemen başında farkı çift hanelere çıkardı, çeyrek sonuna doğru fark 15 sayıya kadar çıkmasına rağmen Maccabi son dakikayı iyi oynadı ve farkı tekrar 10 sayıya indirdi: 55-45


                 Son çeyreğe Maccabi iyi başladı, fark 6 sayıya kadar indikten sonra Khryapa çok kritik bir üçlük atarak Maccabi’yi yavaşlattı. Rice-Hickman ikilisinin devreye girmesiyle bitime iki dakika kala farkı 3 sayıya kadar indiren Maccabi maçın sonuna heyecan taşıdı. Bitime 30 saniye kala skor 65-63’ken maç boyunca vasat oynayan ve 1/11 şut atan Sonny Weems çok kritik bir orta mesafe isabeti buldu. Sonraki pozisyonda David Blu üç sayılık isabet bularak ‘daha bitmedi’ dedi. Son pozisyonda maçın en iyilerinden olan Khryapa top kaybı yaptı ve Avrupa’nın en hızlı basketbolcularından biri olan Tyrese Rice basketi bularak takımını öne geçirdi. Sonny Weems son şutu kaçırınca Maccabi finalist oldu.




Genel Yorum
               
                CSKA Moskova maç başında Sasha Kaun’u, devamında da Milos Teodosic’i iyi kullanarak, tempoyu sürekli istediği noktada tutmayı başardı. Viktor Khryapa’nın performansı da önemliydi. Maccabi ise üç çeyrek boyunca istediği ritmi bulamadı ve CSKA’nın fiziksel üstünlüğü karşısında etkili olamadı.  Son çeyrek ise tam tersi oldu. CSKA Moskova raydan çıkarak çeyrek boyunca saçmaladı. Maccabi ise Rice ve Tyus başta olmak üzere tüm oyuncularından katkı alarak oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Son 30 saniyeye geride giren Maccabi Milano’da daha önce yaptığı gibi müthiş bir dönüş yaparak maçı kazandı.



               
                sahinarif88@hotmail.com

                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder