7 Mayıs 2014 Çarşamba

…VE ŞAMPİYON Valencia Basket

               Eurocup finalinin ilk ayağı geçen hafta İspanya’da oynanmıştı ve Valencia Unics Kazan’ı  80-67 ile yenerek avantaj sağlamıştı. Rusya’daki maç Valencia adına mükemmel geçti ve maçı 73-85 ile kazanarak Eurocup şampiyonu oldular. Valencia böylece toplamda 25 sayı fark atmış oldu.
               

Maçın Hikayesi
               
                Recep Ankaralı’nın da hakemlerinden biri olduğu maç düşük tempoda başladı. İlk dakikalarda sayı üretemeyen Valencia sonraki dakikalarda buldu, Unics Kazan ise bir türlü sayı bulamadı. Valencia ilk maçta Doellman üzerinden skor üretebilmişti, bu maçın ilk bölümünde ise takımın tüm oyuncularından katkı buldular. İlk çeyrek 4-15’lik skorla sona erdi.
               
                Unics Kazan ilk maçta olduğu gibi Goudelock’tan skor bulamadı, pota altında Harangody-Vougouikas’ı denediler ama ondan da fayda bulamadılar. 14.dakikada 10-29’u bulan Valencia Aguilar-Rafa ikilisinin de üçlükleriyle iyice havaya girdi.


                27-37 biten ilk devrenin ardından ikinci yarıya da 2-9’luk seriyle başlayan Valencia o noktada maçı bitirdi.

               



İstatistikler

                Valencia’da Justin Doellman 26s-5r-4a ile maçın yıldızı oldu. Rafa Martinez 4/5 üçlük isabeti ile 14 sayı buldu. Van Rossom ise 11 sayı üretti.

                Unics’te Andrew Goudelock 22s-7r-3a ile oynadı ama ilk yarıda etkisizdi ve kötü bir şut yüzdesiyle oynadı.




Genel Yorum
               

                Valencia bu sezon Eurocup’ın istikrarsız takımlarından biriydi. Mart öncesi Khimki-Unics Kazan turnuvanın favorileri olarak sivrilmişti. Euroleague’den elenen Budivelnik Kiev-Kızılyıldız da Eurocup’ın önemli favorileri olmuştu. Gruplarda çok iyi bir grafik çizmeyen ve Unics Kazan’a iki kez yenilen Valencia geride kalmıştı. Sonuç ise öyle olmadı. Gruplardan çıktıktan sonra Khimki’yi eleyen Valencia finalde de Unics Kazan’a şans tanımadı ve kupaya ulaştı. 2010’da Valencia kupayı kazandıktan sonra üç Rus takımı (Unics-Khimki-Lokomotiv Kuban)         kupayı almıştı. 2014’de Valencia tekrar kupayı kazanmayı başardı ve 2014-15 sezonunda Euroleague’de yer almaya hak kazandı. Unics Kazan ise muhtemelen Euroleague önelemelerine katılacak.

               





               
                sahinarif88@hotmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder