2 Mayıs 2014 Cuma

Fenerbahçe durumu eşitledi; KADINLAR FİNALİ FİNALE KALDI

             TKBL final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Galatasaray’ı 71-65 ile yenerek seride durumu 2-2 yaptı. Şampiyonu belirleyecek olan maç Pazartesi 20:00’de Abdi İpekçi’de oynanacak.  
               

Maçın Hikayesi
               
                İki takımın bu sezonki 10.maçı Sancho Lyttle’ın basketiyle başladı. Fenerbahçe tempoyu yükseltmeye çalıştı ve ilk dakikalarda başarılı da oldu. 8-2’lik seriyle geriye düşen Galatasaray sabırlı-pasa dayalı hücumu ve iyi savunmasıyla 15 sayılık bir seri yakalayarak 8.dakikada fark çift hanelere taşıdı: 8-19 İlk çeyrek 12-24 ile sona erdi Zellous takımın ilk 13 sayısının 7’sine imza attı.

                12.dakikadaki 14-26’lık skordan sonra Birsel Vardarlı’nın önderliğinde Fenerbahçe ipleri eline aldı. Dar rotasyonun da etkisiyle oyundan düşen Galatasaray farkın kapanmasına engel olamadı ve devre 31-36’lık skorla sona erdi.



                İkinci yarı Alba Torrens’in üçlüğüyle başladıktan sonra Fenerbahçe farkı adım adım kapattı. Esmeral’ın üçlükleri ve Angel-Cappie ikilisinin devreye girmesiyle farkı kapatmaya başlayan Fenerbahçe 29.dakikada rakibini yakaladı: 47-47 Çeyrek sonunda iyi savunma yapan Galatasaray son çeyreğe 49-50 ile önde girdi.
               
                Galatasaray son çeyreğe basketle başladı ama sonraki beş dakikada 14-2’lik Fenerbahçe serisi geldi ve Fenerbahçe maçın son dört dakikasına 63-54 ile üstün girdi. Galatasaray Türk oyuncularla toparlansa da son çabaları yetmedi ve Fenerbahçe durumu eşitlemiş oldu.

               



İstatistikler

                Fenerbahçe’de Türk oyuncuların katkısı öne çıktı. Esmeral 15s -3r -3a ve seride şu ana kadar beklenenin altında kalan Birsel 14s-2r-5a ile oynadılar. Angel 15s-7r ve Matovic 10s-6r ile günün iyi oyuncuları oldular.

                Galatasaray’da Zellous 23 sayı üreterek maçın en skorer ismi oldu. Skorer oyunu yanında 2r-3a ile oynadı. Sancho Lyttle 8s-13r-6a ile çok yönlü bir oyun sergiledi. Işıl 5s-4r-5a ile oynarken Alba Torrens de 15 sayı üretti.




Genel Yorum
               
                Serinin en keyifli maçını izledik. Galatasaray sadece son dakikaları kötü oynamadı, ilk 12 dakika dışında kalan son 28 dakikayı kötü oynadı ve fark yavaş yavaş kapandı. Bunda Galatasaray’ın dar rotasyonu ve Fenerbahçe’nin özellikle ribaundlarda çok etkili olması etken oldu. Pazartesi akşamı oynanacak olan maç sadece şampiyonu belirlemeyecek. Şu ana kadar oynanan 10 maçta durum 5-5. Kazanan ikili rekabette sezonun galibi de olacak.

               


               
                sahinarif88@hotmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder