12 Mayıs 2014 Pazartesi

Fenerbahçe Ülker seride öne geçti

             Beko Basketbol Ligi play-off serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker kendi evinde Uşak Sportif’i 87-75 ile yenerek seride 1-0 öne geçti.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Fenerbahçe Ülker maça Bo-Melih-Bojan-Kleiza-Oğuz beşiyle başlarken Uşak ilk beşte İbrahim-Zupan ikilisi yerine Carter-Haciyeva ikilisini tercih etti.

                Uşak ilk bir buçuk dakikada 2/5 serbest atış atarak farkı açma şansını tepti. Fenerbahçe Ülker takımın ilk 16 sayısının 12’sini üreten Bo-Kleiza ikilisinin skordaki etkinliğiyle hücumda etkili oldu. Uşak ise oyun planının dış şutlara dayalı kurdu ve 2/2 üçlük atan Warren haricindeki oyuncuların dış şutlarda başarısız olmasıyla skorda üstünlüğe geçemedi. Uşak Carter’ın skorda devreye girmesiyle 8.dakikada ilk çeyreğin en büyük farkını yakaladı: 16-22

                İlk çeyrek 23-24 ile bittikten sonra Holman’a ikinci faulün aldırılması ile Fenerbahçe Ülker rahatladı. Holman’ın yokluğunda pota altında Zoric’le rahat skor üreten Fenerbahçe Ülker skoru 30-27 yaptı. Carter’a çalınan teknik faulle beraber Fenerbahçe Ülker ipleri eline aldı. 17.dakikada skoru 44-29 yapan Fenerbahçe Ülker’e karşı oyuna tutunan Uşak soyunma odasına 46-36 ile geride gitti.

               
                Uşak ikinci yarıya 5 sayılık seriyle başladı ama bu sefer karşılarına Melih Mahmutoğlu çıktı. Uşak tekrar iyi oynamaya başladı ve Eli Holman’ın çabalarıyla oyunu dengede tutmayı başardı: 51-47 (24.dk) Skor 53-49’a gelmişken hakemler yine devreye girdiler ve Uşak’ın topunu da Fenerbahçe’ye verdiler. Hakemlerin desteklerine rağmen Fenerbahçe Ülker farkı açamadı ve Uşak farkı kapattı: 60-59 (29.dk)  Son çeyreğe 65-61 ile girildi.

                Son çeyreğin ilk iki dakikasında Fenerbahçe Ülker sayı bulamazken, Uşak da öne geçmeyi başaramadı. Bogdanovic-Bjelica’nın arka arkaya gelen üçlükleri Fenerbahçe Ülker’in farkı açmasını sağladı: 71-63 Son iki dakikaya çift haneli farkla giren Fenerbahçe Ülker maçı rahat kazandı.

               



İstatistikler

                Fenerbahçe Ülker’de 19s-5r ile oynayan Bojan Bogdanovic maçın en skorer oyuncularından biri oldu. Luka Zoric 19s-6r ve Bo McCalebb 17s-4a ile oynadılar.
                Uşak’ta Justin Carter 19s-2a, Eli Holman 13s-12r-3a, Chris Warren 16s-3r-4a ile oynadılar.




Genel Yorum
               
                Maçla ilgili en önemli konu hakemlerin tutumuydu diye düşünüyorum. Maçın ilk bölümünde 6 sayı farkla öne geçen Uşak karşısında hakemler görevlerini (!) yaptılar. Holman’ın faul problemine girmesinden sonra 13.dakikada daha kritik bir karar verilerek Justin Carter’a mantıksız bir teknik faul çalındı. Teknik faulden sonraki dört dakikada gelen 14-2’lik Fenerbahçe Ülker serisinde bütün pay oyunculara ait değil diye düşünüyorum.

                İşin ironik tarafı, hakemler de Fenerbahçe Ülker lehine çalışırken Fenerbahçe Ülker uzun süre farkı açmayı başaramadı. Bo-Kleiza-Zoric yerine Warren-Carter-Holman Fenerbahçe Ülker forması giyseler neler olurdu insan merak ediyor. Kadrolar öyle kurulsaydı Fenerbahçe Ülker’in bu maçı rahat alacağını söylememe gerek yok da, Euroleague’de daha iyi bir sezon geçirmiş olan Fenerbahçe Ülker’den bahsediyor olurduk sanırım.





               
                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder