9 Mayıs 2014 Cuma

Tenis - Madrid’te çeyrek finaller öncesi

        Roland Garros’a kısa bir süre kala tenis dünyasında gözler Madrid’e yöneldi. Cuma günü çeyrek finaller oynanacak.

           
            Öncelikle kadınlar diyelim…



           
            WTA Madrid

           
            Son iki yılda Madrid’te şampiyon olan Serena Williams çeyrek finale rahat geldi. Çeyrek finaldeki rakibi kendisinden önce son Madrid’i kazanan Petra Kvitova olacak.

           
            Bu eşleşmenin galibi yarı finalde Simona Halep-Ana Ivanovic maçının galibiyle karşılaşacak. Halep son iki maçında beklenenden fazla zorlandı.



            Alt tarafta sürpriz bir isim var. Agniezska Radwanska’nın rakibi elemelerden gelen Fransız Caroline Garcia. 20 yaşındaki Garcia ilk WTA Turu Şampiyonluğu’nu da geçen ay kazanmıştı. İstikrarlı bir çıkışı var ama bu turnuvada şanslıydı. Kerber-Kirilenko’nun maçlardan çekilmesinden sonra sadece Sara Errani’yi yenerek çeyrek finalist oldu.

           
            Tablonun en altında ise heyecan verici bir eşleşme bizleri bekliyor. 2 nolu seribaşı Li Na’nın rakibi Maria Sharapova. Maria Stuttgart’ta yine kazanarak formda olduğunu gösterdi. Geçen yılki finalde kaybeden Sharapova bu yıl da finale aday.




            Son dakika: Serena Williams sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildi ve Petra Kvitova yarı finalist oldu.







            ATP Madrid


            Erkeklerde son 5 yılda 2 kez Federer, 2 kez Nadal ve 1 kez de Djokovic bu turnuvayı kazanmıştı. Djokovic sakatlığından dolayı, Federer de eşinin yanında olmak istemesinden dolayı turnuvadan çekildiler. Böylece meydan son haftaların formsuz ismi Nadal’a kalmış gibi duruyor. Turnuvada başarılı olması beklenen isimlerden Wawrinka daha ilk maçında elendi, Andy Murray ise ikinci maçında elendi.


            Çeyrek final tablosunun en üstünde heyecan verici bir eşleşme var. Rafael Nadal, Tomas Berdych’e karşı. Berdych dün Dimitrov’u yenmişti. Nadal çeyrek finale gelen Monte-Carlo ve Barcelona’da olduğu gibi zorlanmadı. Bakalım bu sefer ne olacak? Üstüste üçüncü çeyrek finalini de kaybedecek mi?


            İkinci çeyrek finalde Bautista-Agut ile Giraldo karşılaşıyorlar. Elemelerden gelen Giraldo önceki hafta Barcelona’da finale çıkmayı başarmıştı. Bu turnuvada da önce Jo-Wilfred Tsonga’yı, sonra da Andy Murray’i elemeyi başardı. Agut ise daha kolay bir yoldan geldi, Robredo-Verdasco’yu elemeyi başardı.


           
            Üçüncü çeyrek finalde Barcelona’da şampiyon olan Kei Nishikori ile Feliciano Lopez karşılaşıyorlar. Lopez’in şansı olduğunu sanmıyorum.


            Tablonun en altında ise David Ferrer ile Ernests Gulbis karşılaşıyorlar. Gulbis Janowicz-Dolgopolov-Cilic’i eleyerek çeyrek finalist oldu. Çok formda bir turnuva geçiriyor. Barcelona’da ilk maçında elenen Ferrer’i yenmesi çok da zor değil.








twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder