31 Mayıs 2014 Cumartesi

Roland Garros - Erkekler üçüncü tur (Cumartesi)

Günün erkeklerdeki ilk maçlarından olan David Ferrer-Andreas Seppi maçını, bir önceki turda Simone Bolelli’ye yaptığı gibi kritik puanları alarak sonuca giden David Ferrer kazandı. Maç süresince winner ve basit hata sayıları iki oyuncunun da birbirine denkti ama kritik puanlar ve iyi servisçi olan Andreas Seppi’nin ilk servislerini zaman zaman oyuna sokmakta sıkıntı çekmesi sonucu Ferrer lehine 3-0 yaptı.

İki büyük servisçinin mücadelesine sahne olması beklenen ama çok da uzun sürmeden sonlanan maçta Güney Afrika’lı Kevin Anderson, Ivo Karlovic’in 1. set sonunda oyundan çekilmesiyle maçı efor sarfetmeden kazandı. Ivo ilk set sonunda fizyoterapistinden bacağına masaj yapmasını istemiş ama oyunu devam edememişti. Uzun zamandır Grand Slam’lerde üst üste bu kadar maç oynamamıştı. Hele de yaşı 35’e gelmişken, bu sakatlığı normal karşılaşamadım da değil.

4. turda Kevin Anderson ile David Ferrer karşılaşacaklar.

Rüya gibi bir Roland Garros geçiren 90 doğumlu Dusan Lajovic, 3. turda da rakibine (Jack Sock’a) set vermeden maçı kazandı.

Turnuvanın en büyük favorisi Rafa Nadal bu kez Dünya 65 numarası Leonardo Mayer ile karşılaştı.İlk set Mayer Rafa’ya karşı hiç direnemedi ancak 2. set karşılıklı servis kırmalarla geçti.2.seti 7-5 ile kaybeden Mayer bu sette tam 13 basit hata yaptı ve 5 servis kırma puanından sadece 1’ini değerlendirmesi onun fişini çekti.3. set 1. ve 2. setin karışımı olarak geçti. Mayer kendi servislerine tutunmada güçlük çekti ancak 2. sette olduğu gibi o da Nadal’ın servisini 1 kez kırdı ama yine basit hataları onun canını yaktı. Nadal maçı 6-2, 7-5 ve 6-2 ile kazandı.
Diğer bir 4. tur eşleşmesi Rafael Nadal-Dusan Lajovic oldu.

Tamamlanamayan Murray-Kohlscreiber maçını saymazsak bugün aynı saatlerde 2 tane maraton maçı şahitlik ettik. Bir tarafta 2-0’dan geri gelip maçı 5 sete taşıyan Donald Young’ın Fernando Verdasco ile olan maçı, diğer yanda da 2-1 setler lehineyken 4. seti 6-0 gibi bir skorla kaybeden Gael Monfils’in Fabio Fognini ile olan maçı. Bu maçlardan çıkan galipler 4. turda birbirleriyle oynayacaklar ve Donald Young’ın son oyunlardaki basit hatalarıyla Guillermo Garcia-Lopez, 4. seti adeta bırakarak enerjisini 5. sete saklayan Gael Monfils bu isimler oldu.

4. turda Guillermo GarciaLopez-Gael Monfils eşleşmesi ortaya çıktı.


Tamamlanamayan 2 maçtan ilki olan Andy Murray-Philippe Kohlschreiber maçı adeta nefes kesti. İlk setinde Murray servis kırma avantajına sahipken, oradan seti verdi.2. ve özellikle 3. sette biraz daha rallileri yönlendiren, topları erken alıp net bir şekilde puan vuruşlarına giden Murray izledik.Kohlschreiber biraz biraz çözülmeye başlamış gibiydi. Çünkü maç böyle devam ettiği sürece kontrol tamamen Murray’in elindeydi. 4. setin başında da işler Murray’in istediği gibiydi. Setin Kohlschreiber adına ilk oyununda servis kırdı ve devamında setteki durumu 3-0’a getirdi. Maçın sonu yakın gibi dururken Kohlscreiber, Andy Murray’in servisini kırarak adeta kendini bir anda maçın içine attı.4. sette durum Murray lehine 3-2 iken bu sefer yine kendi servisine tutunamadı. Bu oyundan sonra üst üste 4 oyun kazanan Kohlscreiber maçı 5. sete taşıdı. 4. setin sonlarında ve 5. sette sol baldırından sorun yaşayan Murray, her oyun sonunda bacağını masaj yaptırdı.5. oyunda servisini kırdırdı ancak bir sonraki oyunda break’i geri aldı. Karşılıklı zor tutunulan servis oyunları sonrası durum 7-7 iken maç yarına ertelendi.

Geç saatlerde başlayan Gasquet-Verdasco maçı biraz şaşırttı. Fernando Verdasco ilk seti 6-3 ve ikinci seti de 6-2 kazanarak çabucak 2-0’ı buldu.3. set 2-2 iken yine hava kararması sebebi ile ertelendi.

Bu iki maçın galipleri birbirleriyle eşleşecekler.


Emin KAZDALOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder