29 Mayıs 2014 Perşembe

Roland Garros – Kadınlarda günün maçları (Perşembe)

             Sezonun ikinci grand slam’i olan Roland Garros devam ediyor. Dün turnuvada ikinci tur maçları sona erdi. Bu yazıda kadınlarda son maçları ve üçüncü turla ilgili tahminlerimi paylaşacağım.

             

           
            Son iki günün aksine kadınlar turunda büyük sürpriz olmayan bir günü geride bıraktık.


           
            Turu rahat geçen favoriler

           
            Birçok favori günü rahat galibiyetlerle geçti.

           
            _ -kişisel sempati nedeniyle en üste aldım-  Ana Ivanovic rakibi Svitolina’yı ilk sette zorlanmasına rağmen geçmeyi başardı. Ana’nın turnuvaya iyi bir giriş yaptığını söyleyebiliriz.

           
_ Sara Errani ilk tur maçının aksine rahat bir ikinci tur maçı oynadı. Simona Halep, Sloane Stephens, Jelena Jankovic, Petra Kvitova, Ekaterina Makarova ve Sorana Cirstea günü iyi geçirdiler.

           
            _   Svetlana Kuznetsova işini iki sette bitirse de diğer favorilere nazaran zor bir maç oynadı. İtalyan Giorgi’yi ilk sette tie-break’le geçti, ikinci seti 6-3 kazandı.





            Zorlanan favoriler


            Maçlarını üç sette kazanan üç favori vardı dün.

           
            _ Andrea Petkovic, İsviçreli Voegele ile karşılaştı. Petkovic ikinci seti kaybetmesine rağmen diğer iki seti rahat kazandı. Geçirdiği ağır sakatlıktan sonra form tutmakta sıkıntı çeken Petkovic iyi bir turnuva geçiriyor diyebiliriz.


            _ 23 nolu seribaşı Lucie Safarova da benzer bir galibiyete imza attı. Yeni Zelandalı Casey Delacqua karşısında 6-3’lük final setiyle galip geldi.

            _ İlk turda Li’yi eleyen ev sahibesi Mladenovic bu turda Amerikalı Allison Riske ile karşılaştı. İlk seti tie-breakle kazanan Mladenovic, ikinci seti 3-6’yla kaybetti, final setini aynı skorla alarak üçüncü tura yükseldi.




            Sürprizler

           
Çok büyük şok yaşamadık ama ufak tefek sürprizler vardı.


_ Günün en büyük sürprizi Kiki Flipkens’i vedası oldu diyebiliriz. Flipkens Ukrayna doğumlu İsrailli Glushko’ya final setinde kaybetti. Glushko, ilk turda da yükselen yıldız Vekic’i elemişti.

_ Bertens ile karşılaşan Pavlyuchenkova ilginç bir şekilde maçın sonlarına doğru maçı bıraktı. İlk seti kazandıktan sonra ikinci seti kaybeden ve final setinde 3-0 ile geriye düşen Pavlyuchenkova maçı bırakarak ilginç bir olaya neden oldu. Elemelerden gelen ‘91li Hollandalı Bertens grand slam kariyerindeki en iyi sonuca imza atmış oldu.

_ Üçüncü turda Bertens’in rakibi olan Soler-Espinosa da bu turda bir sürpriz yaptı. Belçikalı Wickmayer’i çok da zorlanmadan geçmeyi başardı.

_ Bir diğer ev sahibesi Parmentier de ilk turda Vinci’yi eledikten sonra ikinci turda da Shvedova’yı geriden gelerek yenmeyi başardı.       







            Üçüncü Tura Doğru

           
            _ Üçüncü turda kadınlarda çok çekişmeli geçmesini beklediğim dört karşılaşma var; Cibulkova-Stosur, Larsson-Bouchard, Kvitova-Kuznetsova ve Safarova-Ivanovic.

           
_ Erkekler turunda ise Karlovic-Anderson, Fognini-Monfils, Tsonga-Janowicz, Murray-Kohlschreiber ve Gasquet-Verdasco maçları göze çarpıyor. Benim sürpriz beklentim Kohlschreiber’den.








twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder