11 Mayıs 2014 Pazar

İngiltere’de şampiyon Manchester City

              İngiltere Premier Lig’de Manchester Ciy son maçında West Ham United’ı 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.
               
Maç öncesi duruma da kısaca bakalım; Liverpool’un Palace ile berabere kalmasından sonra Man City’ye şampiyonluk için beraberlik dahi yetiyordu. West Ham United ise maça 12.sırada rahat olarak çıktı.
                Manchester City oyuna hakim olarak başladı, West Ham da buna karşılık vermedi ve oyunu kabullendi. City’nin ilk golü 39.dakikada Nasri ile geldi, golden sonra daha rahat oynayan City 49.dakikada korner sonrası gelen Kompany’nin golüyle şampiyonluğunu ilan etti.


                Manchester City’nin sezonu

                Manchester City 2013-14 sezonunu İngiltere Premier Ligi’nde şampiyon olarak tamamlasa da çok iyi bir sezon geçirdiklerini iddia edemeyiz.

                Manchester City Şampiyonlar Ligi’nde ilk turda kolay sayılabilecek bir gruba düştü ve gruptan 5 galibiyetle çıktı. Gruptaki tek ciddi rakibi Bayern’e içerde yenilip, Almanya’daki rövanşı kazandılar. Barcelona’yla eşleştikleri ikinci turda ise İngiltere’de 0-2 kaybederek turu büyük ölçüde yitirdiler.

                Manchester City FA Cup’ta yarı final öncesi evinde Wigan’a 1-2 yenilerek elendi. Manchester City Lig Kupası’nı ise finalde Sunderland’i yenerek kazandı. Bu turnuvayı kazanırken ciddi takımlarla karşılaşmadıklarını da hatırlatalım.

                Ligde ise 2012’ye benzer bir serüven yaşadılar. 2012’de Manchester United karşısında puan durumunda bir öne geçtiler, bir geri düştüler, Nisan’da United’ı yendiler, son haftalarda da Everton’ın United’la berabere kalmasıyla lider oldular. Son maç ise uzun zaman hafızalardan çıkmayacak bir sona sahne oldu ve Man City son dakikada Aguero’nun attığı  golle şampiyon oldu. 2014’te ise Nisan’da Liverpool’a konuk oldular ve 3-0 geriye düşmelerine rağmen 3-2 yaparak ikili averaj üstünlüğünü aldılar. Şampiyonluk Liverpool’a giderken Chelsea liderliği City’ye sundu. Son maçta oldukça rahat olan Man City şampiyonluğu elde etti.



                Premier Lig’de 2013-14

Sezon başında İngiltere Premier Ligi’nin çok çekişmeli geçeceğini tahmin ediyorum. Ligin en pahalı takımı Manchester City’nin yanında şehrin diğer takımı United da sezona Ferguson’suz girmesine rağmen iddialı bir kadroya sahipti. Arsenal  sezon başında Özil’i alarak daha iyi bir takım haline geldi. Chelsea Mourinho yönetiminde çok kaliteli bir kadroyla savaşıyordu. Liverpool ise sezon başında şampiyonluk denkleminin dışındaydı.

                Sezon başında Manchester United beklenenin çok altında bir performans sergiledi ve şampiyonluk potasından uzaklaştı. Liverpool-Arsenal-Chelsea-City sezona iyi başlarken Liverpool’un bir yerden sonra düşüşe geçeceği tahminleri vardı, Arsenal’in ise ligi ilk 2’de bitirmesi beklenmiyordu.

                Arsenal için beklenen oldu, Podolski’nin sakatlığı, Walcott’un sakatlığı, santrafor eksikliği derken Arsenal düşüşe geçti. İngiliz medyası ise düşüşün sorumlusunu Mesut Özil ilan etti.

                Liverpool ise beklenenden çok iyi bir şekilde şampiyonluk iddiasını son haftalara kadar taşıdı. Liverpool, Manchester City’yi de yendikten sonra şampiyonluğa çok yaklaşmıştı ki onları Chelsea durdurdu. Chelsea şampiyonluk iddiasını neredeyse kaybettikten sonra Anfield’a gitti ve sezon boyunca özellikle hücum gücüyle izleyicileri etkileyen Liverpool’a 90 dakika boyunca pozisyon vermeyerek maçı kazandı. Böylece Manchester City dümene geçti ve şampiyonluğu aldı.
                 
              


                               Ligde son sıralamayı da verelim;
1-      Man City 86
2-      Liverpool 84
3-      Chelsea 80
4-      Arsenal  79
5-      Everton 72
6-      Tottenham 69
7-      Man Utd 64
(…)

                


                Norwich City, Fulham ve Cardiff City de lige veda ettiler.







                sahinarif88@hotmail.com

                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder